Maanantai, 10.07.2006

Blogi, maanantaina 10.07.2006

Aamiainen mökin kuistilla nousevan auringon edessä. Herätys tänään jo kuuden jälkeen ja sitten kohti Hämeenlinnaa ja Vanajanlinnaa. Kuvaamme tänään MM-rallin tv-ohjelmaa sillä seudulla ja samoissa puuhissa menee myös tiistaikin.

Italia on sitten jalkapallon maailmanmestari vuosimallia 2006. Italia voitti eilen illalla myöhään MM-loppuottelussa Berliinissä Ranskan rangaistuspotkukilpailussa maalein 5-3. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen ottelu päättyi tilanteeseen 1-1. Jännittävä oli peli ja pakkohan se oli viimeiseen hetkeen asti katsoa.

….

Viikonloppu oli sitten synkkä vesillä. Yli kymmenen ihmistä hukkui kesän tähän mennessä synkimpänä viikonloppuna ja näin helteiset rantakelit vaativat ennätysmäärän kuolonuhreja. Viikonlopun aikana ainakin 11 ihmistä oli hukkunut eri puolilla Suomea viikonlopun aikana. Uhreista ainakin yhden epäillään kuolleen sairaskohtaukseen.

Pelastuslaitoksen mukaan myös läheltä piti -tapauksia on ollut poikkeuksellisen paljon. Viikonloppu onkin ollut tähän mennessä kesän synkin vesillä.

Nämä aina huolestuttavia asioita. Uimataitoon on siis syytä panostaa aiempaa enemmän kouluissa vaikkei ehkä silläkään tätä tilastoa kokonaan saataisi kaunistettua. Tärkeä panostus kuitenkin on.

Pitkä kuvauspäivä takana. Aloitimme aamusta Vanajanlinnalla ja sitten eri kohteet läpi. Päivällä kuvausten välissä kiiruhdin takaisin Lopelle ja teimme asuntokaupat. Myin vanhan asunnon pois ja ostimme uuden tuplat isomman. Alkoi kaksio hieman olla ahdas. Kiva päästää tilavampaan asuntoon, mutta ensin edessä hieman remonttia.

Nyt iltapuhteet ja sitten nukkumaan. Huomenna kuvaukset jatkuvat heti aamusta.

Läyliäisten päiväkotitilanne nytkähti hieman myös tänään eteenpäin. Hyvinkääläinen yrittäjä soitteli ja oli kiinnostunut paikasta ja sovimme, että viemme asiaa eteenpäin huomenissa. Hieno asia. Toivotaan, että menee hyvin. Olisi tärkeää saada nopeasti kasvavaan kuntaamme erilaisia palveluntarjoajia. Vaihtoehtoja.

Päivällä myös Riihimaan Ramu soitti. Ramu oli järjestelemässä eduskuntavaalikampanjani mainontaa. Hienoa, että talkoohenkeä ja puuhaajia riittää. Ramu yksi parhaimmista. Olen iloinen.

Kommentit