Sunnuntai, 08.10.2006

Blogi, sunnuntaina 08.10.2006

Sunnuntai aamu. Eilen illalla olimme siis Hämeenlinnassa valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä kunnan edustajina Rusien kanssa. Saimme mukavaa seuraakin kun samaan pöytää saimme Lopen Yrittäjien ison seurueen ja erittäin mukavaa väkeä myös Forssasta. Ensin oli upea ja juhlana juhlatilaisuus Pullerihallin toisessa päässä ja sitten Jyrki Sukulan herkullinen juhlaillallinen toisessa päässä. Kyllä ammattilaiset osaa.

Tämän vuoden valtakunnalliset Yrittäjäpalkinnot saivat kasvihuone- ja sienituotantoon sekä niihin liittyvän teknologian kehittämiseen paneutunut Honkatarhat Oy Honkajoelta, muovituotteisiin erikoistunut lohjalaisyritys Oy Orthex Ab, valaisinpylväitä markkinoiva ja valmistava Tehomet Oy Kangasniemeltä sekä Jalas-jalkineistaan tunnettu Urho Viljanmaa Oy Jalasjärveltä. Valtakunnallisia Yrittäjäpalkintoja on jaettu jo vuodesta 1968 ja nyt oli 39:s kerta.

Juhlan juonsi Risto Autio Laura Malmivaaran kanssa ammattitaidolla hienosti Hämettä markkinoiden ja esiintyjäjoukko koostui muitenkin oman maakuntamme osaajista aina Panssarisoittokunnasta lähtien.

Täytyy sanoa, että erittäin upea juhla ja ennen kaikkea oli mukava yrittäjien kanssa saada puhua ja keskustella ihan rauhassa hyvän ruun lomassa. Kiitokset siis valtakunnalliselle yrittäjäorganisaatiolle, mutta ennen kaikkea toimitusjohtaja Kyösti Vehmaalle ja hämäläisille yrittäjille. Kelpasi olla hämäläinen.

Nyt jo aamu ja tänään ajattelin pitää toimistopäivää kampanjamme suhteen. Pitäisi saada kuntoon kampanjan esitteitä tiistaiksi ja sitten tänään myös hieman lupasin hoitaa kunnankin asioita eteenpäin. Nyt siis töihin…

….

Toimistolla on nyt sitten tullut tehtyä töitä ja kaikki alkaa pikku hiljaa olla valmista myös tiistain kampanjamme Vaalistarttia varten. Huomenna on jälleen valtuuston kokouspäivä ja myös sen asioita tässä valmisteltu. Sovimme kunnanjohtajan kanssa viime viikolla, että huomisen kokouksen yhteydessä ei vielä ole tarpeen käydä laajempia keskusteluja ja alustuksia Paras-hankkeesta ja sen puitelaista. Vaan sovimme niin, että huomenna valtuutetuille jaetaan materiaalia asiaa koskien ja sitten palaamme aiheeseen toisessa yhteydessä. Saamme siihen menessä hieman lisää tietoa asian vaiheista ja myös oman seutukunnan tilanteesta. Ja toisaalta valtuutetuilla on sitten myös aikaa paneutua tuohon huomenna jaettavaan materiaaliin.

Huomisessa valtuuston kokouksessa on vain seitsemän pykälää. Tärkeitä asioita kuitenkin useampi. Saamme mm. tietoa talouden toisesta osavuosikatsauksesta ja sitten suurina ja kuntamme kehittymisen kannalta tärkeät asiat Launosten tonttimaan hankinnasta. Saamme näyttävän uuden asuinalueen Launosten nykyisen kylän ja Vähikkälän tien länsipuolelle. Tämän hankinnan maanvaihtokirjat huomenna hyväksyttävänä ja myös lisämääräraha maanhankintoihin. Maanhankintaraha on kulunut nyt vähiin kun olemme päässeet ratkaisuihin mm. Maakylän alueen maanhankinta-asioissa. Olemme ostaneen nyt jo kaksi erillistä maa-aluetta yhteensä noin 22,6 ha:a. Alue on suunniteltu markkinoitavaksi tulevaisuudessa ja vaikka heti yritystoimintaa varten. Maakauppojen kauppahinta on yhteensä 112.000 euroa, joten valtuuston myöntämän ylitysoikeuden jälkeen käyttämätöntä määrärahaa on jäljellä noin 2.500 euroa ja tämän takia Launosten maakaupat vaativat hieman lisärahaa. Nämä sellaisia juttuja tietysti mitkä kannattaa ehdottomasti tehdä jos maata saadaan kohtuullisella hinnalla hankittua. Uskonkin, että asiat menevät huomenna valtuustossa yksimielisesti läpi. Näin ainakin uskon ja toivon.

No sitten vielä yksi kaavamuutos yksityisen toimeenpanijan osalta Laakasalossa ja siinä se sitten onkin.

Meidän kokoomuslainen valtuustoryhmä kokoontuu asioita vielä käsittelemään tavan mukaan etukäteen kaikesta huolimatta. Mukava käydä nämäkin asiat läpi vielä kaikkien valtuutettujen kanssa myös heidän jotka eivät ole niin tiiviisti ollut mukana asioiden valmistelussa ja aiemmissa käsittelyissä.

….

Kello 19.50. Juuri kotiin takaisin siis kotihan tarkoittaa nyt toistaiseksi edelleen kesämökkiä. Vähän alkaa nämä illat pimenemään täällä metsän keskellä 🙂 No aamut ovat edelleen upeita ja ei syksyssä mitään vikaa ole. Itseasiassa koivut kaunistuvat…. vaan…. katselkaapa joskus koivua ilman lehtiä. Upean näköinen mustissa oksissaan. Rakas jo edesmennyt tätini Helvi opetti minulle tämän kauden huomaamisen. Ja kauniita ne ovatkin.

Kampanjapäällikköni Bitterin Rikukin juuri soitteli. Viimeistelimme paperimateriaaleja tiistaiksi ja huomenna saamme ne painoon. Samalla varmistui myös kotisivujeni ulkoasun uudistus. Tällä viikolla tapahtuu silläkin saralla.

15 000 kävijän raja rikkoutuu ihan näillä hetkillä. Sivujemme suosio on yllättänyt täydellisesti. Kiitos teille kaikille. Jos joku huomaa olevansa 15 000 kävijä sivuillani niin laitapa sähköpostia minulle timo.heinonen@teehoo.com niin laitetaan pikkupalkinto tulemaan. Viimeksi 10 000 rajan rikkojan palkinto meni muuten keskustapuolueen aktiiville. Eli sieltäkin lukijoita ja seuraajia.

Niin tuossa kotiin ajellessani puhuttiin pitkä puhelu myös Pyhälammin Eevan kanssa. Eeva kuuluu hallitusryhmäämme ja ajankohtaisia juttuja jälleen riitti yrittäjäasioista aina kunnan keskeisimpiin ja ajankohtaisimpiin asioihin asti. Eevan kanssa ihana keskustella. Fiksu ja osaava päättäjä, jolla laaja-alaiset näkemykset kuntakentältä. Arvostan ennen kaikkea Eevassa sitä, että hän osaa ajatella kokonaisuuksia eikä ole juuttunut vain omaan sektoriinsa eli terveydenhuoltoon. Sillä saralla Eeva hallituksessamme toki mielestäni ehdoto ykkönen mukana mm. Terkkarin hallituksessa, mutta järkeviä ajatuksia laaja-alaisesti niin koulupuolelta kuin teklankin saralta. Pidän sellaisesta. Toki ihmisenäkin Eeva hurmaava.

No nyt kamerat lataukseen. Huomenna menen AKK-Motorsportin lehtikeikalle Helsinkiin. Soiteltiin viime viikolla Louhen Jyrkin kanssa treffejä ja huomenna kello 11 pitäisi tavata Jokerien jäätreeneissä ja sitten lounaalle Hartwall Arenan suojiin. Teemme siis juttua moottoriurheilijasta siviiliammatissaan ja Jyrkikän ajaa Mini Tonnilla radalla ja pelaa jääkiekkoa nyt Helsingin Jokereissa.

Kommentit