Sunnuntai, 08.03.2009

Blogi, sunnuntaina 08.03.2009

Oikein hyvää Naistenpäivää kaikille blogini lukijoille. Ja kaikille muillekin naisille. Tällä päivällä oma paikkansa ja merkityksensä yleisesti, mutta myös erityisesti muistuttamassa tasa-arvosta ja oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta. Mutta myös minun mielestäni ehdottomasti hyvien tapojen muistuttajana. Se on tärkeää.

Eilinen päivä siis meni Salpausselän kilpailuissa ja tänään aivan vapaapäivä. Riihimäen Ratsastajat järjestävät tänään koko päivän estekisat Sammalistossa ja sinne ajattelin suunnata ainakin osaksi päivää. Ehkä mökilläkin tästä sinivalkoisesta päivästä voisi osan nauttia. Katsotaan.

250 000 kävijän rajapyykki on myös rikkoutumassa kotisivuillani. Etusivun alareunassa on realiaikainen laskuri eli jos tuo näyttää Sinun kohdalla 250 000 niin otathan yhteyttä. Luvassa tavan mukaan erinomainen palkinto rajojenrikkojalle.

….

Kello 21.47 ja tuo 200 000 kävijän raja rikkoutui tänään illalla. Kiitokset tämänkin päivän kävijöille ja lukijoille ja myös tuolle rajanrikkojalle. Katsotaan sopiva aika ja Mirva Valvannon taidegrafiikka odottaa. Paljastetaan siis nimi myöhemmin.

Tänään päivä siis estekisoissa Samalistossa. Sammalistossa on paikkoja rempattu oikein kunnolla ja kilpailijoita riitti. Kun sää vielä suosi tänäänkin näin niin mikäs oli tallilla aikaa viettää hyvien ystävien ja upean harrastuksen parissa. Nyt kun hevosista tuli puhe niin muutaman sanan voisin myös tuota lempilapsestani eli hevosenlannanpolton sallimisesta sanoa. Päättyvällä viikolla viimeksi ympäristöministeriämme aiheesta jututin ja vaikka nyt hieman hän asiaan suhtautuukin myönteisemmin niin kovin verkkaiselta homma näyttää. Lehtomäki totesi, että vaikeaa on ja emme ole saamassa aiheessa kuulemma mitään tukea muilta EU-mailta. Minun on kuitenkin tätä vaikea uskoa, sillä hevosia on paljon muissakin maissa ja uskoisin, että EU:ssakin vallitsisi vahva yhteisymmärrys siitä, että tällainen energiavarasto kannattaisi nyt ottaa hyötykäyttöön. Jatkan siis työtä aiheen ympärillä ja ollaa kaikki myös yhteydessä ympäristöministeriöön aiheesta. Yhteisvoimalla saamme pikkuhiljaa asiaa eteenpäin ja toivotaan, että ykkösvoimatkin tässä työssä ottaisivat vielä aivan erilaisen otteen. Sitä suomalainen maaseutu ja hevostalous tarvitsisi.

Upean talvipäivän päätteeksi ehdin vielä onneksi myös mökillekin. Kevät näytti jo merkkejään ja oli kovin rauhoittavaa. Tuollaisia paikkoja tarvitaan. Edessä nimittäin äärimmäisen vaativa ja tiukka viikko ja toivotaan, että Jyrki Kataisen yhteistyöpuheet ja pyynnöt mm. eläkeasiassa ja työurien pidentämisessä saisi nyt kannatusta myös koko hallituksessa ja työntekijä- ja työnantajapuolellakin. Sillanrakentajaa tässä nyt tarvitaan ja olen iloinen, että Katainen on se nyt tehtäväkseen ottanut.

Huomenna kuitenkin vielä maakuntapäivä ja aamusta heti sovittuna töitä kotikuntani Lopen asioiden parissa. Muutama isompi ja hieman solmussakin oleva asia vaatii vielä neuvonpitoa ja pohdintaa. Uskon kuitenkin että niissäkin löydämme yhteisen sävelen. Sitten illalla vielä kunnanhallitus, missä tällä kertaa hieman lyhyempi lista. Isoja asioita kuitenkin esillä ja ei aivan helppojakaan. Tuo esityslista jälleen kuntamme kotisivuilla www.loppi.fi ja jos aiheista haluatte lisätietoa tai kysymyksiä ja ajatuksia herää niin toivon jälleen yhteydenottoja esimerkiksi sähköpostilla tai puhelimitse. Niin saamme näitä parhaiten oikeaan suuntaan.

Kommentit