Maanantai, 09.03.2009

Blogi, maanantaina 09.03.2009

Eilen urheilussa tapahtui paljon. Ehkä suurimpana uutisena se, että Janne Ahonen ilmoitti palaavansa mäkikisoihin ensi kaudella pienen tauon jälkeen. Olen vakuuttunut, että Ahonen tullee palaamaan kirkkaimpaan kärkeen heti kauden alussa ja toivon, että vielä arvokisoistakin menestystä irtoaa. Vaikka toisaalta myös toivon, että nuorista hyppääjistämme muutama lunastaisi jo paikkansa kirkkaimmassa kärjessä pärjäten myös tiukoissa paikoissa. Niinkin tulee tapahtumaan.

Eilen myös jääkiekossa playoffit etenivät ja jymyuutisesta vastasi turkulaiset. TPS pudotti kahdella ottelulla HIFK:n kesälomalle ja jatkaa nyt pelejä runkosarjan voittajaa JYP:ä vastaan. Liiga on ollut tällä kaudella tasaisempi kuin koskaan ja vaikka mitä voi vielä tapahtua. Keväästä tulee siis huippujännittävä ja mielenkiintoinen. Ja vielä sitten keväämmällä pääsemme Hämeenlinnassa jännittämään myös naisten MM-kisoja uudistetussa jäähallissa. Virallisesti halli otettiin käyttöön tuossa muutama viikko sitten ja täytyy todeta, että juuri sellainen mitä Suomeen kannattaa tehdä ja saneerata. Erittäin järkevän kokoinen ja palvelut kohdallaan. Taloudellisesti varmasti aivan kärkiluokkaa varsinkin kun nyt jälleen Kerho etenee hyvällä sykkeellä eteenpäin.

Paljon muutakin sportin puolella viikonloppuun mahtui. Mm. rallin SM-sarja pääsi talvikisojen osalta päätökseen Joensuussa ja myös salibandyssä kausi edennyt. Oma joukkueeni RSS Laaka haki muutamalla pelaajalla tärkeän voiton Rovaniemeltä, mutta kausi jatkuu 1.divisioonassa vieläkin selkäseinää vasten. Itse uskon kuitenkin, että laakalaiset homman hoitavat ja ensi kaudellakin saamme Riihimäellä jännittää divaripelejä. Näin käy.

Mutta nyt siis uusi viikko käyntiin. Täksi päiväksi olen sopinut monenlaista maakunnan ja kotikunnan asiaa hoidettavaksi. Paljon siis nämäkin työllistävät. Voisi ehkä todeta, että vähintään yksi työpäivä viikossa, mutta keskiarvona varmaankin reilu ehkä puolitoista. Tänäänkin illalla sitten vielä kunnanhallitusryhmä kello 16 ja itse kunnallitus kello 17. Mutta niitä ennen ehtii monenlaista tapahtua. Nyt kuitenkin Aamuposti ja Hesari ja siitä kahvin kautta koneet käyntiin.

….

Tänään päivä hyvinkin juuri noiden edellä kertomieni suunnitelmien mukainen. Saimme muutamia asioita mukavasti eteenpäin jo viikolla ja niiden aika tullee myöhemmin ja sitten vielä illalla kunnanhallituksessa paljon hyvää keskustelua ja hieman myös linjaakin. Nyt uusi hallitus on muutaman kerran kokoontunut ja täytyy kyllä Nurmon Harrille kiitosta täälläkin erinomaisesta työstä. Hallituksessamme on hyvä ilmapiiri ja hyvää keskustelua, mutta myös eteenpäin menoa ja tekemistä. Tänäänkin esillä mm. talousasioita ja sovimmekin jo hieman siitä millä askelmerkeillä etenemme. Meillä ei vielä alkuvuoden talousluvut kerro mistään kovinkaan suuresta capista, mutta itse uskon, että vasta nyt seuraavat kaksi verotilitystä tulevat kertomaan sen miten meidän käy. Kannattaa siis olla tarkkana ja valmiina myös toimenpiteisiin. Niihin uskon tällä hallituksella olevan myös mahdollisuuksia ja kykyä. On parempi kun en nyt edes omaa pohdintaani tulevasta tämän enempää jatka vaan totean vain, että vastuuta on kannettava jos siihen tullee suurta tarvetta.

Huomenna eduskunnassa kuulemme vasemmisto-opposition johdolla syntyneen välikysymyksen. Keskiviikkona sen keskustelu ja tuota odotan itse erityisellä mielenkiinnolla. On äärimmäisen mielenkiintoista nähdä tukeeko esimerkiksi Urpilainen edelleen kaikkia työntekijöpuolen toimenpiteitä mm. yleislakkoakin ja myös se millä äänensävyllä yhteisen ison haasteemme eteen oppositiosta tartutaan. Itse olen päättänyt jo aikoja sitten, että ainoa ja oikea tie on neuvottelu ja laaja yhteisymmärrys ja tällä Kataisen avaamalla tiellä tullen myös itse toimimaan. Toivotaan, että näin tekee koko sali. Mutta sitä ennen vielä paljon muuta työtä edessä. Huomenna aikainen herätys ja siksi aika lukea ja painaa pää tyynyyn.

Kommentit