Sunnuntai, 07.11.2010

Blogi, sunnuntaina 07.11.2010

Tänään jälleen paluun ”arkeen”. Monenlaisia juttuja kalenterissa ja mainostetaan nyt täällä blogissakin vielä Kartanoputiikki Punaisen Tuvan tämän päivän joulukaudenavajaisia. Butiken på Landet -tyyppinen kartanoputiikki on lunastanut kertakaikkisen hyvin paikkansa ihmisten sydämissä ja bussilasteittain ihmisiä tulee Lopelle ostoksille ja miksipä ei kun katsoo paikan tarjontaa ja näkee itse paikan. Lisää ainutlaatuisesta paikasta löytyy netistä: http://www.kartanoputiikki.fi/ ja tänään siis paikalla myös  Leena ja Jukka Rintala.

Tänään su 7.11. sunnuntai Kartanoputiikissa tapahtuu klo 13 alkaen

 * Muotinäytös Leena Sarven juontamana.
* Jukka Rintala mallistoineen ja Matti Vaskelainen.
* Esillä La Alpacan uudet mallistot, Stefan Andström. 
* Suomalaiset upeat Kärpänviitan lammas- ja sisäturkit -30%, Pilvi Nokkala. 
* Ihanat Moda di Fauston italialaiset kengät, Sanna Lipponen-Poutanen. 
* Pihalla Ylitalon alpakat Joulun ja Tonttulan avaus Kartanoputiikissa. 

* Putiikki auki 7.11 klo 11 – 18.00. Tervetuloa joukolla mukaan!

Kartaputiikin jälkeen sitten toinen upea juttu päivän ohjelmassa, kun Lopen Harmonikat juhlistaa 35-vuotista menestyksekästään uraansa juhlakonsertilla. Loppisalissa konsertti alkaa klo 15 ja harmonikkojemme lisäksi lavalla nähdään ja kuullaan myös Erkki Frimania, Antero Ketosta ja Itä-Hämeen Harmonikkoja.

….

Kartanoputiikki Punainen Tupa yllätti jälleen. Visualisti Matti Vaskelainen oli loihtinut huikean joulutunnelman Tonttulaan ja putiikki oli täynnä uusia tuotteita. Jos myönnän niin en uskonut vaikka toivoinkin, että paikka tällaisen suosion saavuttaa. Tänäänkin kaikki paikat kartanon pihassa autoja täynnä ja putiikissa ruuhkaa kuin hulluilla päivillä konsanaan. Ja tässä Punaisen Tuvan myötä musta on tullut aivan ehdoton Leena Sarvi fani. Ammattilainen muodin huipulta ja aivan mahtava tapa juontaa ja kertoa mikä nyt on in ja mikä huomenna. Moni paikallaolija ”antautui” Leenan sanoin sovittamaan Jukka Rintalan huipputuotteita aivan mahtavia uusia Pilvi Nokkalan Kärpänviitta lammas- ja sisäturkkeja. Huikea muotinäytös ja moni lähti kotimatkalle ison ostoskassin kanssa. Ja oli kiva huomata, että muutamat olivat aamuisen ”blogimainokseni” ja myös Facebook-mainostamiseni innoittamanakin matkaan lähtenyt ja eivät todellakaan katuneet. Kannattaa siis Lopella poiketa Kassarin Virpin ja Mannojan Tarjan luona ostoksilla. Melkein uskallan jo sanoa vanhan mainoskampanjan tapaan Kartanoputiikista, että ”Aina silloin tällöin syntyy kaksikko, joka valloittaa suomalaisten sydämet – Kartano Putiikki ja Virpi Kassari”.

Topenolta sitten Loppisaliin ja Lopen Harmonikkojen 35-vuotiskonserttiin. Oli kunnia saada kotikunnan ja loppilaisten puolesta viedä Lopen kunnan onnittelut juhlivalle orkesterille ja kaksi ja puolituntinen konsertti ei pettänyt. Lopen Harmonikat ovat Erkki Frimanin johdolla menestyneet vuodesta toiseen aivan maamme korkeimmalla huipulla ja kun konserttia kuuntelimme niin monta kertaa tuli olo, että aivan kuin musiikki tulisi levyltä. Hienoja sovituksia, upeita kappaleita ja hienoja erilaisia harmonikkakokoonpanoja. Täysi sali – olisiko jotain 350 henkeä – nautti iltapäivästä ja tunnelma oli hieno kun viimeisen kappaleen ”Ruusu joka vuodesta” täysi sali nousi ylös osoittamaan kiitosta seisaaltaan aplodeeraten. Mukavan lisän juhlakonserttiin toivat myös Itä-Hämeen Harmonikat ovat osuudellaan ja tottakai Tapio Rannanmaan ja Antero Ketosen osuudet nostattivat kylmiäväreitä. Miesten esittämän loppilainen Myllylammen rannalla sai aikaan ainakin minulla sellaisen fiiliksen parissa kohdassa, että teki mieli antaa aplodit jopa kesken kappaleen kuin taitoluistelukisoissa konsanaan. 

Kiitokset hienosta juhlakonsertista ja vuosista Lopen Harmonikoille. Olette tehneet valtavasti työtä kotikuntamme Lopen eteen ja moni tuntee Lopen juuri teidän ansiosta. Jäinkin tuossa miettimään, että josko voisimme rakentaa cd-boxin missä olisi Harmonikkojen levyn lisäksi omat levylliset Timotei-kuoroa, Lapsi- ja Nuorisokuoroa ja Lopen Mieslaulajia. Ainakin siis neljän cd:n Loppi-boxi voisi olla mainio lahjaidea. Otetaanpa asia esille ja pohdintaan. Ja ehkäpä jotain muutakin vielä. Mitä mieltä olette?

Mutta nyt ilta tanssin parissa. Ensin Dancen finaalia ja sitten Tanssii Tähtien Kanssa. Huomenna Hämeenlinna-päivää mm. poliisiasioiden parissa ja sitten illalla Lopen kunnanvaltuuston kokous. Tosin sitä ennen vielä kunnanhallitus ja ryhmäkokouskin. Illan asialistan löydätte netistä http://www.timoheinonen.fi/cms/index.php?page=blogi&action=edit&id=3180. Listalla huomenna mm. veroprosenttien päättäminen ensi vuodelle ja täytyy siinä mielessä olla tyytyväinen, että olemme saaneet kuntamme talouden nyt ainakin toistaiseksi vakaammalle pohjalle ja pystymme etenemään nykyisin veroprosentein myös ensi vuoteen. Siihen antaa mahdollisuuden tai tuen myös huomenna käsittelyssä olevan kuluvan toinen osavuosikatsaus. Taloutemme on kehittynyt hyvin. Ja tarkoitus nyt rakentaa budjetti niin, että velkaantuminen saadaan taittumaan ja voimme hetken hengähtää hyvän väestönkasvunkin aikaan. 

Pystymme myös ensi vuonna lisäämään rahaa mm. lastenhoidon Loppi-lisään niin, että yhä useampi perhe saadaan sen pariin ja myös tuen tasoa olemme korottamassa. Myös pidän erittäin hienona sitä, että saamme vihdoin kasvatettua Kormun koulun jälleen kolmiopettajaiseksi. Itse olen koko ajan nähnyt tuon koulun yhtenä tulevaisuutemme vahvana kouluna ja olen tyytyväinen, että se vahvistuu nyt opetuksellisestikin. Myös Länsi-Lopen koulu saadaan pidettyä kolmiopettajaisena ja se myös antaa hyvän lähtökohdan uuden koulun pitkäjänteiseen kehittämiseen. Noin karkeesti ottaen ensi vuoden budjetti siis noudattelee tämän vuoden linjoja lautakuntakäsittelyjen jälkeen ja kunnanhallitus antaa oman esityksensä lähiviikkoina. Mutta voisi sanoa, että hyvältä näyttää.

 

Kommentit