Sunnuntai, 07.09.2008

Blogi, sunnuntaina 07.09.2008

Raskaanliikenteen kannattavuus ja kilpailukyky on ollut koetuksella polttoaineiden hinnannousun myötä. Varsin aiheellisesti SKAL eli Kuorma-autoliitto esitääkin nyt, että olisi tärkeää pyrkiä löytämään malli jolla valtio voisi kompensoida kuorma-autoliikennettä ympäristövaatimusten saavuttamiseksi. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että SKAL on valmis talkoisiin, mutta ymmärrän hyvin, että yksin kuljetusala ei voi kantaa vastuuta tästä. SKAL on itse valmis mm. erilaisiin polttoaineen ja kulutuksen säästöohjelmiin. Sen sijaan EU:n ympäristövaatimusten edessä olisi syytä etsiä yhteistä ratkaisua. Mahdollisuuksia on siis syytä varmasti etsiä. Esimerkiksi Saksassa, Hollannissa ja Italiassa on jo käytössä vastaavia. Vaihtoehtoja voisi olla verohuojennus tai muu tuki. Asiaa on syytä pitää esillä, kuten myös ammattitaitoisen kuljetushenkilökunnan koulutusta ja riittävää aloituspaikkamäärää tällä alalla.

Tänään aamusta lähden jatkamaan puolueemme kunnallisvaalikampanjaan Riihimäelle. Riihimäen kokoomus on vahvasti mukana jälleen Asematapahtumassa ja tavan mukaan minäkin suuntaan assalle. Iltapäivällä sitten Ahvenistolle Rata-SM-kauden päätökseen ja illalla vielä pari tapaamista. Sunnuntai siis meneekin siinä.

…..

Kello 22.15 ja hetki sitten kotiin. Upea päivä ja tapahtumarikas päivä takana. Ehkä iloisin ja tyytyväisin olin siitä, että saimme mukaan Riihimäelle tänään yhden uuden erittäin mielenkiintoisen nuoren ehdokkaan. Olin hänen kanssaan ensimmäisen kerran yhteydessä jo useampi kuukausi sitten ja silloin vielä ehdokkuus tuntui kaukaiselta, mutta toimintamme kiinnosti. Viime viikolla juttu sitten eteni ja ehdokkuuskin alkoi kiinnostaa yhä enemmän. Tänään pohdin jälkeen hän oli valmis urakkaan ja ilmoittautui Riihimäen Asematapahtumassa listoillemme Riihimäellä.

Asematapahtumassa muutenkin riitti vauhtia. Riihimäen kokoomuslaiset olivat laittaneet jälleen pystyyn teltan ja kaasupallot, mehu ja piparit ja Nykypäivä-lehdet tekivät kauppansa. Itsekin olin luvannut olla paikalla vain hetken, mutta lopulta huomasin, että yli kolme tuntia Asemanseudulla meni hetkessä jutellen, keskustellen ja ennen muuta kuulleen ihmisten ajatuksia tästä vuodesta ja myös tulevista kuntavaaleista. Riksun kokoomuksen teltalla oli aika-ajoin jopa jonoksi väkeä ja erityisen tyytyväinen olin siihen, että ehdokkaita oli mukana ennätysmäärä tänäänkin talkoilemassa. Ja mikä upeinta monta nuorta ja innokasta uutta juuri mukaan kokoomustoimintaan hypännyttä. FirstStepin nuoret esiintyivät myös Asematapahtumassa ja monenlaista ohjelmaa ja nähtävää ja koettavaa oli jälleen kasaanlaitettu. Harmi etten höyryveturiin tänään ehtinyt. Ensi vuonna sitten.

Riihimäeltä ajoi Hämeenlinnaan Ahvenistolle. Olin saanut kutsun Rata-SM-kauden päätökseen ja sään suosiessa olikin hieno seurata kauden ratkaisuhetket paikanpäällä. Se vain aina tässä vierasjutuissa harmittaa, kun tulee haikea olo ja ikävä myös selostushommiin. Ahvenistollakin on tullut vuosien aikana selostettua kymmeniä ja kymmeniä ratakisoja Historic GrandRacesta SM-finaaleihin ja luonnollisesti myös rallicrossiin. No tänään sitten oli ”pakko” vain nauttia muuten tapahtumasta. Kanasen Jamin selostusta oli ilo kuunnella ja Huttusen Maran johdolla on näistä tapahtumista tehty jälleen entistä upeampia. Katsotaan mitä ensi vuo tullessaan.

Illalla sitten vielä hieman mainosjuttuja Lopen kunnallisvaaleihin yhdelle ehdokkaallemme ja yksi ehdokastapaaminenkin. Launosiin luvassa mielenkiintoinen uusi ehdokas. Hyvältä näyttää.

Kommentit