Maanantai, 08.09.2008

Blogi, maanantaina 08.09.2008

Eilen saimme tuoretta tietoa kuntapuolelta puolueidemme kannatusluvuista. SDP, keskusta ja kokoomus ovat käytännössä tasoissa. SDP:n johto on 0,1 prosenttia kahteen muuhun ns. suureen puolueeseen. Mielenkiintoisinta kuitenkin tuosta Maikkarin tutkimuksessa on tulosten vertaaminen edellisiin kunnallisvaaleihin. Demarien niiaus neljän vuoden takaiseen on selkeä. Demarit ovat tulleet alas oikein kunnolla. 2004 puoluetta kannatti 24,1 prosenttia suomalaisista kunnallisvaaleissa ja nyt kannatus on 22,2. Keskustakin on hieman alamäessä 0,7 prosentin laskulla ja ainoastaan meidän kannatus on nousussa neljän vuoden takaiseen verrattuna. Se on itseasiassa tämän gallupin uutinen ja antaa meille mahdollisuuden yllätykseen lokakuun kuntavaaleissa, jos hoidamme viimeisen viikon ehdokashankinnan ja sitten itse vaalikampanjan nappiin.

Tänään maakuntapäivä ennen huomenna alkavaa istuntokautta. Olen päiväksi sopinutkin paljon hoidettavia asioita ja lounaalla tarkoitus tavata vielä yksi mahdollinen ja toivottu ehdokas Riihimäen kokoomukselle. Lopen kokoomuksellekin tänään toivottavasti yksi ehdokas. Illalla hänen kanssaan tapaaminen ja sitten vielä yhdistyksemme virallinen kokous jossa hyväksymme ohjelmamme ja aloitamme mm. mainossuunnittelun ja mainos- ja vaalitalkoot.

Tänään alkavat myös syksyn yo-kirjoitukset. Moni entinen oppilaani tänäänkin ”piinapenkissä”. Tsemiä kaikille ja voimia isoon koitokseen. Entisen opettajan peukalot pystyssä. Rauhallisesti vaan.

….

Tänään illalla vahvistimme Lopen kokoomuksen kunnallisvaaliohjelman vuosille 2009-2012. Asiakirja kantaa nimeä Kokoomuslainen Loppi eli se on asiakirja joka kertoo millainen on meidän tavoittelema Loppi. Ensi maanantaina virallisesti julkistamme tämän asiakirjan, mutta sen verran jo sen sisällöstä paljastin, että palveluiden monipuolisuus ja valinnanmahdollisuuksien lisääminen ovat keskeisessä roolissa. Nostamme esimerkiksi Vammalan mallin mukaan esille omaishoidontuen mallina joka kannattaa ja pitää aina maksaa omaishoitajalle jonka hoidettava – läheinen – on laitoshoidon tarpeessa. Omaishoito on ennen muuta inhimillistä, mutta myös taloudellisestikin järkevää kunnalle. Toinen hyvinkin vastaava juttu on lastenhoidon Loppi-lisä. Kun maassamme on lapsilla subjektiivinen päivähoito-oikeus niin kalliin päiväkotihoidon sijaan kannattaa aina perheille maksaa Loppi-lisää jos he haluavat hoitaa lapsensa itse kotona. Tässä nyt kaksi tällaista nostoa ohjelmasta. Mutta loput sitten.

Ehdokasmäärämme on kasvanut tasaisesti ja katsotaan mielenkiinnolla vielä tämä viimeinen viikko. Listastamme tulee mielenkiintoinen ja uskon, että voimme saavuttaa hyvän tuloksen.

Ehdokastilanne myös Riihimäellä paranee koko ajan. Tänään tapasin kahvin merkeissä Riihimäen historian ensimmäisen nuorisovaltuuston puheenjohtajan Salla Kulmalan. Salla lupautui mukaan ehdokkaaksemme ja hän täydentää nykyisin koulutuksen ammattilaisena hienosti ehdokaslistaa. Itseasiassa aika hauska juttu, kun mukana myös toinen entinen nuorisovaltuuston puheenjohtaja kun 19-vuotias opiskelija Laura Tonteri on mukana vaaleissa. Lauran sain mukaan jo keväällä. Eli jatketaan Riksussakin vielä loppukiriviikkoa. Luvassa sinnekin todella mainio lista.

Huomenna eduskunnan syysistuntokausi käynnistyy. SKAL:n ajankohtaiset asiat ovat aamusta heti esillä, kun raskasliikenne kuljetuskalustolla tarjoaa kyydin Helsinkiin. Sitten Valtionliikuntaneuvosto, sivistysvaliokunta, täysistunto ja yksi tapaaminen kuntamme kunnanjohtajavalinnan parissa. Eli huomiseen.

Kommentit