Sunnuntai, 06.11.2011

Blogi, sunnuntaina 06.11.2011

Tänään vapaapäivä. Pimeää vielä ulkona ja talvesta ja saatikka lumesta ei mitään tietoa. Tänään nautitaan kotipäivästä ja yhdessäolosta. Illalla sitten upeaan Helsingin Festivaaliorkesterin konserttiin. Kantaesityksessä Ilkka Brotheruksen Olli Mustosen tekemä Concert Champetre, Erkyläläinen konsertto. Ja kun samaan iltaan Helsingin yliopiston juhlasalissa mahtuu vielä Beethovenia ja Sibeliusta niin tämäkin päivä saa aurinkoa. Mutta sitä ennen vain aikaa ja aikaa. 

Päivistä parhain. Tällaisia päiviä aina välillä tarvitsee. Siis päivistä parhaimpia. Vapaapäivän kruunasi sitten illalla vielä kertakaikkisen upea konsertti Helsingin Yliopiston juhlasalissa. Ystäväni Ilkka Brotherus oli tilannut säveltäjä Olli Mustoselta Erkyläläisen konsertton ja tänään pääsimme nauttimaan sen kantaesityksestä. Helsingin Festivaaliorkesteri esitti upean teoksen Concert Champetre; Erkyläinen konsertton Mustosen johdolla. Sali oli täynnä ja tunnelma sen mukainen. Ennätyspitkät aploodit seisaallaan olivat osoitettu niin Mustoselle kuin jälleen yhden sinivalkoisen tekonsa tehneelle Ilkka Brotherukselle. Hänenlaisia Suomi tarvitsisi enemmän.

Kiitokset, että sain olla mukana ja konsertti huipentui sitten vielä Sibeliuksen Finlandiaan ja saimmehan nauttia vielä Beethovenin Die Weihe des Hauses -alkusoitostakin. Kertakaikkisen upea ilta.

Huomenna sitten uuteen viikkoon. Maakuntapäivä ja ohjelmaa jälleen aamusta iltaan. Ja illalla sitten Lopen kunnanvaltuuston veroprosenttikokous.

Kommentit