Lauantai, 05.11.2011

Blogi, lauantaina 05.11.2011

Jännityksellä olemme saaneet seurata Kreikan tapahtumia eilisen illan ja viime yönkin. Tuoreäänestystieto kertoo, että maan hallitus sai luottamuksen parlamentiltä, mutta todennäköisesti vasta sen myötä, että pääministeri lupasi laajentaa hallituspohjaa ja mahdollisesti itse jopa erotakin. Parlamentiin 300 jäsenestä äänestyksessä oli paikalla 298 ja heistä 153 oli hallituksen puolella. Ennen äänestystä pääministeri George Papandreou oli kertonut ”tekevänsä tilaa” uudelle, laajemmalle hallituspohjalle. Tästä nyt neuvotellaan myös presidentin kanssa.

Itse pitäisin oikeana ratkaisuna nyt nopeasti järjestää maahan uudet vaalit. Itse näen niin, että nyt maan pitää itse itsensä pelastaa ja muu maailma on jo jopa varautunut pahimpaankin. Siksi itse pidän uusien vaalien tietä oikeana ratkaisuna. En siis näe niiden järjestämisessä niin suurta pelkoa tai vaaraan kuin vielä keväällä olisi ollut. Tilanne on muuttunut ja kaikki tietävät mikä Kreikka on. Vaikka sitä emme todellakaan voi varmaksi tietää mitä Kreikan täysi kaatuminen tarkoittaisi. Se näkyisi aivan varmasti myös Suomessakin. Puhumattakaan muusta Euroopasta ja juuri siksi se heijastelisi karulla tavalla myös meille. Mutta se on varmaankin väistämättä tavalla tai toisella edessämme. Se pitää vain pystyä tekemään nyt mahdollisimman hallitusti.

Seurataan tilannetta ja pelätään pahinta.

Tänään itse suuntaan iltapäivällä Kokoomusnuorten kanssa Forssaan. Olen monena vuonna ollut puheenjohtajana Kokoomusnuorten liittokokouksessa ympäri Suomea ja hienoa päästä nyt mukaan Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana kun kokous järjestetään meillä Hämeessä Forssassa. Forssan Rantasipi on täynnä kokoomusnuoria ja siellä askelletaan ainakin kaksi askelta muita edellä. Tänään liittokokous valitsee mm. uuden puheenjohtajan järjestölle seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Hieno päivä tulossa.

Mukava vapaapäivä takana. Päivällä piipahdin Kokoomusnuorten 78. liittokokouksessa Forssassa viemässä heidän kokoukselleen Hämeen Kokoomuksen isänpiirin tervehdyksen ja samalla tulikin päivää vietettyä siellä nuorten aktiivimme kanssa. Kaksi vuotta liittoa johtanut Wille Rydman jätti nyt paikkansa Kokoomusnuorten johdossa ja hänen paikkansa otti mäntyharjulainen Antti Häkkänen. Nuori kunnanvaltuutettu ja erittäin osaava tekijä. Olin tyytyväinen valintaan ja uskon, että Antti johtaa Kokoomusnuoria jälleen uudenlaiseen asentoon. Ja tietenkin ensi vuonna sitten isona koitoksena nuorille myös kunnallisvaalit. Olen itse jälleen lupautunut noin kymmenelle nuorelle ehdokkaallemme ”kummiksi” kuntavaaleihin ja toivotaan, että saamme näissäkin vaaleissa hyvän tuloksen. Nyt ensin hoidamme toki pressanvaalit maaliin.

Forssan kokouksessa oli silmiinpistävää nuortenliiton vahva yhteishenki ja tekeminen. Se on tärkeää ja toivotaan, että uusi puheenjohtaja saa joukoistaan vieläkin yhtenäisemmän. Antilla on siihen täydet edellytykset ja osaaminen. Sille työlle täysi tuki.

Mutta nyt jo kotona. Sytytetään kynttilöitä Pyhäinpäivän ja läheisten ja kaikkien edesmenneiden muistoksi. Vietetään rauhallista iltaa. Marraskuun iltaa.

 

 

 

Kommentit