Sunnuntai, 06.01.2008

Blogi, sunnuntaina 06.01.2008

Sunnuntai ja rallipäivä takana. Eilinen jäi siis meidän teamiltä harmittavan lyhyeen. Kaksi avauserikoiskoetta tultiin mallikkaasti ja kaikki avaimet palkintopallille yleisessä luokassa oli. Hyvin tuli, mutta hyvin tuli pojatkin. Kahden avauserikoiskokeen jälkeen huollossakin kaikki oli kunnossa ja LasiLiirin huoltoalueelta lähdimme luottavaisella mielellä kohti Loppea ja Launosten nurkilta startannutta EK3:sta. Auto jo viivalla ja vyöt kireällä ja paperit ojennuksessa ja kierroksetkin jo korkealla, mutta juuri kun valot sammuivat ja kytkin nostettiin tekniikka petti. Alustavasti joko vika iski kytkimeen tai vaihteisiin. Katsotaan. Ralli jäi siis meiltä vain kahteen pätkään ja Maarakennus M. Laivolan huoltoauto sai korjata pelille pois lähtöalueelta ja itse saimme siirtyä katseluhommiin. Sellaista se on.

Muuten ralli tarjosi paljon nähtävää ja upeita taisteluja. Olihan kilpailu kauden ensimmäinen niin junioreiden SM-sarjassa kuin naistenkin Lady Cupissa sekä BMW:n omassa merkkisarjassa. Reitti oli suunniteltu viimeisen päälle ja innolla mekin odotimme erikoiskoetta 5 jolla olisi ollut mahdollisuudet hyvin iskeä ja tai pudota 🙂 Sitä emme nähneet.

Mutta makeinta oli se, että 21vuotias loppilainen Riihimäen Urheiluautoilijoita edustava Joonas Kolehmainen otti junnujen SM-kauden avausvoiton. Joonas maaliin tosin vielä kakkosena, mutta nopeiten reitin ajaneella Korhosen Jukalla oli merkkaamattomat renkaat alla ja se tiesi automaattista hylkäystä. Tällä kelillä ehdottomasti oli hyötyä siitä, että ajoi useammilla rengassarjoilla kuin säännöt sallivat. Tiet jäädytettyja ja hyvin liukkaita ja kovia. Renkaille kova urakka.

Ja Joonaksen hienon päivä kruunasi loppilaisten kaksoisvoitto, kun toisena maaliin vain 1,6 sekunttia Joonaksen takana ajoi F-cupissa viime kaudella juhlinut Tero Salminen. Onnittelut Lopen pojille. Loppilaisten takana kolmostilan otti Hankasalmen UA:n Tero Korhonen. Niin ja SM-sarjan luokkavoittoihin Joonaksen lisäksi ajoivat myös Vesa Lehmussaari, Juho Tukiainen ja Mika Savolainen. Lady-cupin voittoon ajoi Jaana Hämäläinen ennen Marjo-Riitta Lundenia ja Kaisa Sistonen.

Niin ja miten kävi meidän eli yleisen voittotaistelussa. Alussa hurjaa vauhtia riskirajoilla pitänyt Jarmo Mikkonen sortui virheeseen ja ulosajoon. Voittoon sai ajaa tämän jälkeen meidänkin kanssa hyvin taistellut Jouni Arolainen, joka oli siis matkassa WRC-autolla, kun Mikkosella ja meillä N-ryhmäläiset. Nuo tulokset rallista löytyy helpoiten osoitteesta: http://www.mut-palvelu.fi/2008/ralli/ralli_riiua/

….

Näin päivä jälleen pakettiin. Hieman töitä aamusta ja muuten sitten vapaata. Illalla vielä ehdin katsomaan myös kavereiden peliä Riihimäen Istuinkiven hallille. Pitkään juonsin kaikki Laakan kotipelit ja varmaan jatkossakin aina silloin tällöin kun peleihin pääsee ja äänentoistot kuntoon uusiutuvalla Riihimäen Urheilutalolla. Hyvä peli oli tämäkin divarivääntö, vaikkakin jatkoajalla Laaka taipui alivoimalla ja jäi pisteittä. Olikin kiva pitkästä aikaa nähdä kunnon säbää.

Kommentit