Sunnuntai, 04.07.2010

Blogi, sunnuntaina 04.07.2010

Säätiedotukset lupailivat, että tänään rikotaan jälleen kesän lämpöenntäyksiä. Jos oikein kuulin niin lämpötila kohoaa 30 asteen tuntumaan ja näin toukokuulta oleva nykyinen ennätys tältä kesältä menisi uusiksi. Silloin mittarit kipusivat jo samoille rajoille 29,6 asteeseen. Mutta nyt helleraja rikkoutunee lähes läpi koko Suomenmaan eli Oulua myöten ja lämmintä pitäisi olla Lapissakin ja lämpimän pitäisi jatkua vielä alkuviikostakin. Hyvä.

Eilen Lopen superlauantai onnistui siis yli kaikkien odotusten. Väkeä oli hyvin liikkeellä ja en edes uskalla arvat montako eri keskustelua ja juttutuokiota sain kokea. Perunankukkapäivät, Krouvin Kyläpäivät, Lopen Teatterin ensi-ilta ja Vojakkalan lavan kesätanssit siis eilen ja tänään tarkoitus suunnistaa vielä uudestaan Joentaan kylään Krouvin Kyläpäiville. Eilen siellä jo useamman tunnin sain nautiskella sanoin kuvaamattomasta tunnelmasta, mutta ne tunnit eivät riittäneet siis täksi päiväksi jäi vielä paljon koettavaa ja nähtävää. Olette muuten kaikki enemmän kuin tervetulleita sinne. Nähdään.

….

Aamuposti uutisoi viikonlopun lehdessä Riihimäen Kokoomuksen päätöksestä tukea minua myös tulevissa ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Koko Riihimäen seutukunnan vahva tuki on ollut läpi tämän työni ensiarvoisen tärkeää. Itseasiassa ilman sitä tukea en olisi vuoden 2007 eduskuntavaaleissa läpi päässyt vaikka ääniä sainkin hyvin niin Forssan kuin Hämeenlinnankin seudulta ja hyvin myös Päijät-Hämeestä. Mutta tuo oman kotiseutukunnan tuki oli varmasti se ratkaiseva ja siitä en varmasti ole koskaan tarpeeksi osannut kiittää. Nyt riksulaiset ovat päättäneet tukea minua uudelle kaudelle ja vaikka sinne vielä on lähes vuosi matkaa niin tottakai tällainen tuenilmaisu tulee enemmän kuin tarpeeseen ja rohkaisee jatkamaan työtä eteenpäin. Sanon siis täälläkin kiitos.

Mutta nyt aamulehtien ja aamupalan pariin. Upea kesäinen, kesäpäivä, tulossa ja jo itseasiassa alkanut.

….

Kello 21.49 ja ajattelin vielä saunaan suunnistaa. Mukava kesäpäivä takana ja samalla toinen päivä Krouvin Kyläpäivillä. Tänään jälleen paljon uutta nähtävää ja koettavaa ja paljon myös uutta väkeäkin liikkeellä. Uskaltaisinko sanoa, että uusi kävijämääräennätys tehty. Ainakin lähelle. Kiitokset siis 30-vuotiaalle Joentaan Kyläyhdistykselle erittäin hienosta tapahtumasta ja hyvästä työstä kotikuntamme hyväksi. Monelle perinteeksi muodostunut juttu ja meitä vanhanajan vaatteisiin pukeutuneita joka kerta yhä enemmän.

Aamulla saimme julkisuuteen odotetun uutisen, kun ulkoministerimme Alexander Stubb kertoi asettuvansa eduskuntavaaleissa ehdolle. Asia on ollut pitkään jo julkinen salaisuus, mutta lopullinen oman suun vahvistus julkisuudessa saatiin tänään. Stubb on ehdottomasti lähihistoriamme onnistuin ulkoministeri ja hänen työtään on ollut mukava verrata esimerkiksi aiempien hallitusten mm. punamulta-ajan tapaan tehdä ulkopolitiikkaa. Muutos on ollut täydellinen ja tuloksetkin sen mukaisia. Ovia ei ole tarvinnut sulkea toiseen suuntaan eikä kumartaessa toiseen suuntaan ole enää tarpeen pyllistää toiseen. Hyvät kahdenväliset suhteen itään ja länteen, mutta myös kaikkiin muihin merkittäviin maihin ovat pienen maan todellinen vahvuus ja tässä työssä Stubb on jatkanut erinomaisesti Ilkka Kanervan aloittamalla uudenlaisen ulkopolitiikan tiellä. Uutta on ollut myös keskustelukulttuuri, jossa on saanut esittää mielipiteitä ja olla myös erimieltä. Sellaiseenkaan ei Suomessa ole aiempien ulkoministerien aikana totuttu ja muutos on otettu tyytyväisyydellä vastaan. Toivotaan siis, että uudenlainen Suomi on vahva myös seuraavalla hallituskaudella.

Huomenna olisi tarkoitus pitää vielä vapaapäivää ja vain illalla Sajaniemen koululle keskustelemaan koulurakennusten tulevaisuudesta. Alunperin olin ajatellut, että en mene tilaisuuteen mukaan, mutta Lopen teatterin ensi-illassa parikin aktiivia pyysi ja toivoi minua paikalle ja noudatetaan näitä toiveita ja mennä mukaan. Jos vaikka löytyisi malli jossa koulurakennus saataisiin säilymään kulttuurikeskuksena esimerkiksi jonkun yhdistyksen toimesta. Se olisi minusta paras ratkaisu. Katsotaan mitä keskustelutilaisuus tuo tullessaan. Sitten tiistaina Hämeenlinnan kuukausimarkkinat ja siellä kahvitarjoilua ja sen sellaista. Mutta nyt uutiset ja saunaan. Kuvia lisää myös Facebookin puolella.

Kommentit