Lauantai, 03.07.2010

Blogi, lauantaina 03.07.2010

Toinen sivu tälle päivälle. En halunnut tuohon edelliseen lisätä kuvia enkä muutakaan. Olkoon se noin.

….

Perunankukkapäivät keräsivät tänään helteisessä säässä Lopen torille valtavasti väkeä. 20. kerta jälleen kerran toden sanoi ja osoitti, että tapahtuma on yksi Lopen merkittävimmistä vuodesta toiseen. Tänään kollegani Risto Autio ojensikin tapahtuman isälle Onni Kontrolle ja alusta asti mukana olleelle Helinä Rädylle keskustan kultaiset arvokkaat ansiomerkit. Ei merkit varmasti pelkästään toritapahtuman takia tullut, mutta tärkeä osa varmasti sekin, mutta myös kummallakin pitkä ura politiikassa ja Onnilla myös merkittävänä Lopen kehittäjänä ja yrittäjänä mm. kauppiaana ja nykyisen linja-autoaseman rakennuttajana. On helppo yhtyä Riston sanoihin ja kiitoksiin.

Sen teimme myös kuntamme hallintojohtaja Karoliina Viitasen kanssa. Ojensimme kunnan lahjan talkooväelle, jonka vastaan otti Marja Ukkola ja Onnille Perunankukkapäiville osoitetun Lopen kunnanviirin. Tapahtuma on 20 vuoden aikana muodostunut yhdeksi kuntamme ykköstapahtumaksi ja lisännyt kuntamme tunnettavuutta merkittävästi ja tottakai upean perunammekin jo muutenkin mainiota mainetta. Haluan siis vielä täälläkin osoittaa kiitokseni Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana Lopen kunnan ja kuntalaisten puolesta Perunankukkatoimikunnalle merkittävästä ja tuloksekkaasta työstä Lopen – rakkaan kotikuntamme – hyväksi.

Torilla riittikin vilskettä siis koko päiväksi ja paljon myös ihmisiä juttukavereiksi. Lopen torille on aina siis mukava mennä ja tänään kun paikalla oli myös Aution Risto niin monta hyvää keskustelua isommallakin porukalla. Sen verran voin jo paljastaa, että loppukesästä tulemme järjestämään Riihimäellä yhteisen tapahtuman Ripan ja Alatalon Mikon kanssa. Tammerkoskensillalla tunnelmissa. Siitä lisää myöhemmin.

Lopen torilta sitten vaahteidenvaihdon kautta Joentaan kylään ja Krouvin Kyläpäiville. Sielläkin taisi ennätysrikkoutua helteessä kun heti puolenpäivän jälkeen oli jo myyty lähes 2000 lippua ja tapahtumaan lisäksi pääsee kaikki alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Eli väkeä aivan älyttömästi liikkeellä ja huomenna sama rumba jatkuu. Paljon jälleen uuttakin nähtävää ja koettavaa ja ajattelimme vielä huomenna mennä uudemmakin kerran kiertelemään, katselemaan ja ihastelemaan. Käsinkosketeltava tunnelma jota kannattaa kauempaakin tulla siis kokemaan. Huomenna vielä hyvät mahdollisuudet siis.

….

Sitten seuraava tapahtuma ja kohteena Lopen Sajaniemi. Lopen Teatterin jo 26. kesäteatteriesitys oli tänään ensi-illassa ja Leena Härmän näytelmä Viekää tuhkatkin pesästä oli mainio. Erittäin värikästä kieltä ja hyvää huumoria tekstissä ja juuri sellaista mukavaa aitoa hyvää kesäteatteria. Ei mitään tyhjännauramista vaan hyvälle tarinalle ja hyville vuorosanoille nauramista. Joel Elstelä oli jälleen taikonut esiin erinomaisen esityksen ja kyllä tämän kertaisen esityksen ehdottomaksi ykköseksi tai ykkäspariksi nostan Alpoa esittäneen Jukka Rannan ja kertakaikkisen taitavan roolityön Jahnuskana tehneen Seija Lautasen. Ranta ei ole vielä koskaan pettänyt ja esitti tänään minun mielestä parhaan vetonsa ja Lautanen oli vaativassa roolissa erittäin hyvä. Myös Alpon lapsia esittäneet Susanna Ranta (Mari) ja Samu Koivisto (Juha) olivat erittäin hyvät rooleissaan ja itseasiassa täytyy kyllä kaikille lavalla olleille antaa kiitosta. Roolisuoritukset olivat erinomaisia ja tarina eteni kiinnostuksen hyvin ylläpitäen. Suosittelen siis jälleen kerran oman kotikuntani Sajaniemen taidemäen kesäteatteria ja uskon vakaasti ettette pety. Tulkaahan kauempaakin. Lisää Lopen Teatterista ja mm. esitysajankohdat löydätte: www.lopenteatteri.net.

Mutta hieno uutinen löytyi myös tämän vuoden käsiohjelmasta. Muutama vuosi sitten kävin ystäväni kutsumana katsomassa Orimattilan Kesäteatterissa Niel Hardwickin Tankki Täyteen –kantaesityksen. Silloin ihastui siihen myös kesäteatterissa ja ehdotin sitä mukana matkassa olleelle Lopen Teatterin Tove Shipleylle myös Lopen suveen. Nyt käsiohjelma paljasti, että ehdotukseni ja toiveeni toteutuu ensi vuonna eli jään jo odottamaan sitä innolla. Hienoa. Osaan jo kuvitella muutamalla roolille vahvat tekijät esimerkiksi Lähteen Joni Juhanaksi. Ehdottomasti. Ja Hännisen Rity Emmiksi ja Salosen Samppa itse Suloksi. Tai löytyyhän niitä muitakin. Jään odottamaan.

….

Sitten vielä yksi siirto ja Lopen Rakennuspuun tansseihin Lopen Vojakkalan Lavalle. Jos oli upea päivä niin upea oli iltakin ja väkeä hienosti liikkeellä. Talent-Markun tahdeilla tanssikin sujui sanonko, että kivasti tai no joo. Mutta hauskaa oli. Kiitos tästä.

Kommentit