Sunnuntai, 04.05.2008

Blogi, sunnuntaina 04.05.2008

Eilen illalla ukkonen jyrisi oikein kunnolla. Vettä ei järvenrannalla saatu, mutta tummaa taivasta ja kirkkaita salamia sitäkin enemmän. Kuulemma Riihimäen ja Lopen välillä oli taivas repeillytkin ja liikenne hidastunut ja osittain jopa pysähtynyt rakeiden ja veden takia. No vettä jo hieman luonto kaipaisi, mutta ei sentään tuolla mitalla. Toivotaan, että pari esimerkiksi yötä saisimme pikkusadetta. Olisi iso apu monelle.

Tänään urheilupäivä. Aloitamme kilpailukautemme Vaahteramäen Ratsastuskoululla. Nykyisin siis virallisesti ratsastuskoulu. Luvassa estekilpailut ja lapsille hieman toimintarataa ja muutenkin tallin tavan mukaan rento ja mukava päivä. Näistä hevosista on tullut minulle vuosien saatossa se juttu ja tänäänkin innolla jälleen tallille. Hevoset ovat näkyneet myös eduskuntatyössäkin. Monet harrasjat ovat ottaneet rohkeasti yhteyttä erilaisissa heppajutuissa liittyen mm. hevosten kuljetukseen, rakentamismääräyksiin ja luonnollisesti tuohon lempilapseeni hevosenlannan polttoon ilman jätestatusta. Niin ja myös alan koulutuskysymykset olleet esillä ja monenlaista muutakin. Tämä on tärkeä osa työtäni. On hyvä, että eri alan ja eriharrastusten ihmisillä on talossa asiaatuntevia edustajia. Näin voimme monta kertaa oikeaan aikaan vaikuttaen turvata sitä ettei joku sisänsä hyvä ja yleisesti kannatettava uudistus tule tekemään jollekin ryhmälle kohtuutonta haittaa tai vaikeutta. Tällaisia samanlaisia yhteydenottoja tulee säännöllisesti myös suurempien hevosvoimien puolelta sielläkin aina harrastajista ammattiautoilijoihin ja suuriin yrittäjiin asti. Ja monesta muustakin ryhmästä mitä erilaisemmista asioista. Kiitos niistä.

Mutta nyt laittamaan tallivaatteita päälle ja kohti Vaahteramäkeä. Lapset aloittavat kello kolmetoista ja me sitten sen jälkeen kahdessa eri luokassa.

….

Tänään päivä mennyt huomisen kunnahallituksen asialistan parissa. Perjantaina jo sitä aloittelin ja tänään muutamia asioita vielä läpi ja muutama yhteydenottokin asioiden taustoista. Huomenna äärimmäisen mielenkiintoinen ja kauaskantoinen kh. Esityslista on netissä kuntamme kotisivuilla ja en sitä sen laajemmin nyt läpi käy kuin, että totean, että iso ja tärkeä Kormu-Launosten osayleiskaavatyö on lähtemässä liikkeelle ja aikataulu toivotun tiivis ja listalla myös kaikkien puolueittemme yhteinen valtuustoaloite jolla haluamme käynnistää jo tänä vuonna kirkonkylän kantatie 54:n pohjoispuolisen kunnan omistaman maa-alueen kaavoituksen. Upea alue. Esillä myös jälleen jo pian kunnallistekniikan rakentamista odottava Launosten Marjarinteen alue ja myös kirkonkylän urheilukentän kaavoitustyö. Urheilukenttä kun nyt saadaan kaavoitettua kerrostalo ja mielellään ainakin osittain myös liikerakentamisen piiriin niin saamme eteenpäin myös kauan odotetun ja jo häpeäksi muodostuneen yleisurheilu/jalkapallokenttä hankkeen Iso-korkeen koulukeskittymän alueelle. Toivotaan, että mahdollisimman pian eteenpäin sekin. Mutta en nyt tällä kertaa tämän laajemmin listaa täällä läpi käy, mutta tavan mukaan olen käytettävissä ja jos kysymyksiä ja ajatuksia tulee niin odotan luonnollisesti yhteydenottojanne. Rohkeasti.

Päivällä sitten myös avasimme vuoden 2008 ratsastuskilpailukautemme Vaahteramäellä. Vaahteramäki sai juuri virallisen ratsastuskoulun ”leiman” ja tänään kisailimme esteiden parissa ja mikä upeinta isolla ulkokentällä. Hullunkurista, että sanon näin. Mutta nyt muutaman vuoden maneesinautiskelun jälkeen on hyvällä säällä hienoa päästä myös ulkokentälle. Ja hienoa se oli tänäänkin vaikka taivaalta hieman ja välillä hieman enemmänkin vettä tuli. Ensin pienimpien junnujen taitorata ja sitten meidän sennujen pääesteluokka ja sen perään vielä toinen esteluokka nuoremmille hyppääjille. Voitto tuli kummassakin luokassa ”meidän eduskuntaryhmälle”. Avustajani Tiina voitti pienemmän luokan Teebansa elämän ensimmäisessä estekisassa ja minä keräsin potin pääluokassa. Uusintaan emme tänään päässeet ja se itseasiassa harmittaa. Jari Nylund oli tehnyt vaativan radan ja erityisesti uusinnan reittiä, teitä, olisin halunut päästä kokeilemaan. No yksi missi, mutta aika riitti kuitenkin luokkavoittoon. No ei se pääasia vaan oikeasti tuo tallimme mahtavan hyvä tunnelma ja yhteishenki mistä tänäänkin saimme nauttia. Tänäänkin moni uusi ratsastaja oli ensimmäistä kertaa esteiden parissa kisaamassa ja se itsensä voittaminen kerta toisensa jälkeen on tässä lajissa se suola ja sokeri. Kisaaminen antaa pientä mittaria sitten siihen etu- tai takamäkeen mitä on tapahtunut. Nyt askelia oikeaan suuntaan.

Tänään saimme myös todella hienoja tuloksia Yleltä. Tiedän, että moni odotti ja moni pelkäsi kannatuksemme niiaavan tässä keväällä. Mutta hienoa, että muut tapahtunut ja politiikka ja tekemämme työ on ihmisten silmissä erotettu toisistaan ja kannatuksemme on itseasiassa vain kasvanut. Se on kiitos tästä työstä ja kannustus oikealle linjallemme.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemän selvityksen mukaan olemme vahvistaneet asemiamme maamme suosituimpana puolueena. Huhtikuun tutkimuksen mukaan kokoomusta kannattaa 22,9 (+0,4% kuukauden takaiseen) ja ero muihin ja myös toiseksi suurimpaan ryhmään on yli prosenttiyksikkö. Kakkosena on SDP 21,8% ja hallituskumppanimme keskusta on kolmantena 21,7 prosentin kannatuksella. Itseasiassa keskustan kannatus on juuri nyt alimmillaan yli kuuteen vuoteen ja alamäki kuukaudessa on ollut jyrkkä. Keskustan kannatus on laskenut kuukauden takaisesta peräti 0,6 prosenttia. Ehkä mielenkiintoisinta on se, että keskustan kannatus on eduskuntavaaleista lähtien ollut tasaisessa laskussa. Keskustan kannatus on pudonnut vuodessa lähes 1,5 prosenttia kun taas meidän kannatus on eduskuntavaaleihin verrattuna plussalla 0,6 prosenttia ja SDP:nkin kannatus 0,4 prosenttia.

Keskisuurten ja pikkupuolueiden kannatuksissa ei suuria muutoksia. Vihreiden kannatus on laskenut kymmenyksen nyt 9,9 prosenttiin ja toisen keskisuuren eli vasemmistoliiton alamäki jatkuu. Kannatus nyt enää 8,3 prosenttia. Pikkusista Kristilliset niiavat jälleen nyt 4,5 prosenttiin ja perussuomalaiset ovatkin näköjään kiilanneet jo pysyvämmän näköisesti KD:n ohi. PS:iä kannattaa nyt 5,2 prosenttia suomalaisista ja RKP:tä 4,4. Ruotsalaiset petranneet kolme kymmenystä. EK-vaaleihin nähden vihreät ja perussuomalaiset porskuttavat hyvin eteenpäin. Vihreiden kannatus plussalla 1,4 prosenttia vuoden takaiseen vaalitulokseen verrattuna ja perussuomalaisten +1,1 prosenttia. Mutta vassarit alamäessä vaaleista peräti puoliprosenttia ja kristillisdemokraatitkin -0,4 ja RKP -0,2.

Mutta tuo meidän oma luku nyt sellainen joka laittaa hymyn huulille. Nöyränä jatkamme eteenpäin ja kiitos siitä, että tekemämme työ ja uudistukset on huomattu ja laitettu ne puntarissa tärkeimmäksi. Jatketaan yhdessä eteenpäin.

Huomenna mielenkiintoinen päivä. Aamusta menen Kirkonkylän koululle istuttamaan kolme lahjoittamaani omenapuuta. Ne olivat läksiäislahjani rakkaalle koululleni kun siirryin eduskuntaan. Huomenna aamulla ”istutusjuhla”. Sitten menen toivotalkoilemaan A-Killan Koivumäen talolle ja illalla tuo kunnanhallitus. Päivään mahtuu myös muutama puhelin palaveri varapuheenjohtajakampanjastamme ja sen semmoista. Annetaan siis kellon käydä hieman normaalia hitaammin. Jää enemmän aikaa.

Kommentit