Sunnuntai, 04.02.2007

Blogi, sunnuntaina 04.02.2007

Eilen julkistutettu SDP:n vaaliohjelma lupaa paljon ja kaikille – sulle ja mulle. Ohjelman julkistamistilaisuudessa demarit listasivat ja kertoivat, että puolue haluaa panostaa ensi vaalikaudella 2,4 miljardia euroa hyvinvointiin ja sosiaaliturvaan. Minulle ainakin heräsi kysymys, että miksi näitä asioita ei ole hoidettu jo nyt kun puolue on ollut hallituksessa ja asiat olisivat ollut hoidettavissa jos halua olisi ollut?

Keskustan varapuheenjohtaja Mari Kiviniemi totesikin heti hallituskumppaninsa ohjelman julkistuksen jälkeen, että SDP on nyt palannut perinteiseen vasemmistolaiseen, julkisia menoja lisäävään politiikkaan, joka sanoo ”ei” uudistuksille. Näin voi hänen mukaansa tiivistää SDP:n eduskuntavaaliohjelman. Demarien vaalilupauksia Kiviniemi pitää mittaluokaltaan hulvattomina.

Kummastelijoiden joukkoon liittyi heti tuoreeltaan myös pääministeri Matti Vanhanen nettiblogissaan. Vanhanen muistutti, että SDP:n esittämällä linjalla ”meille ei jäisi verotuksen kautta tosiasiassa ollenkaan mahdollisuutta vaikuttaa talouden dynaamisuuden hyväksi”. Tällöin keinot SDP:n esittämien työpaikkalisäysten saavuttamiseen jäisi todellakin vain hyvän tahdon varaan: keinoja ei olisi.

Toisaalta SDP:n ohjelmasta voisi olla hyvilläänkin. Sehän korjaisi selkeästi nykyisen puna-multahallituksen epäonnistunutta ikäihmisten ja lapsiperheiden hyvinvointipolitiikkaa. Mutta samaan aikaan voi kysyä meneekö tämä kaikki nyt taas vain suurten lupausten piikkiin. On syytä aina kysyä ja olla huolissaan silloin kun puolueella olisi jo niin halutessaan ollut mahdollisuudet neljä vuotta aikaa korjata lapsiperheiden tilannetta, opiskelijoiden tilannetta ja ikääntyvien ihmisten tilannetta jne. Jostain syystä SDP ei ole näitä nähnyt tärkeäksi kuin vasta nyt kuusi viikkoa ennen uusia eduskuntavaaleja. Saako ihmetellä?

….

Tänään kampanjapäivä vie Messukeskukseen ja sitten Riihimäelle. Nähdään.

….

Päivä meni hyvin Helsingin Messukeskuksessa oli väkeä liikkeellä todella paljon ja moottoriurheilun puolen kampanjani oli huomattu. Se laajenee tässä vielä ennen vaaleja ja mainoksia tulee olemaan eri lehdissä kohdistettuna tuonne motorsportpuolelle. Moottoriurheilupuolelta on tullut tukiryhmäänkin mukavasti uutta väkeä ja selkeä viesti on ollut, että tälläkin osa-alueella olisi tarvetta omalle edustajalle joka tuntee alan ja sen haasteet.

Illansuussa kävimme vielä Sadun kanssa serkkuni pojan Miikan 15-vuotissynttäreillä. Huomenna Hyvinkää-Riihimäen talousalueen talousaluetoimikunnan ensimmäinen kokous puheenjohtajakaudellani. Nyt asioiden pariin vielä hetkeksi ja sitten vain koti-iltaa viettämään.

Kommentit