Sunnuntai, 03.12.2006

Blogi, sunnuntaina 03.12.2006

Sunnuntai aamu ja kello varttia vaille kahdeksan. Juuri ylös ja kohta Helsingin Messukeskukseen Helsinki Motorshown päätöspäivään. Tänään ovet avoinna kello 10:stä aina 17::sta. Eli tervetuloa katsomaan arkejen ja unelmien autoja.

Tämän neljännen näyttelypäivän jälkeen menen Riihimäelle. Tukiryhmäni Ylipekan Mikan, Järvisen Juhan ja Peltovuoren Petterin johdolla ovat tehneet jotain erityistä joulukulkueeseen. Kulkueen jälkeen nautimme jouluglögit kerhotalolla Riihimäen torin vieressä. Kulkue starttaa jo kello 17 ja glögille päsee heti kulkueen jälkeen. Tervetuloa siis nautiskelemaan ja hakemaan joulun tunnelmaa.

Itse tulen joulua hakemaan suoraan töistä eli Kerhotalolla nähdään.

Nyt töihin….

…..

Aloitimme viimeisen ja samalla jo neljännen näyttelypäivän kello kymmenen. Samantien kun totesin ovien avautuneen oli Messukeskus täynnä väkeä ja väkeä riitti hyvin koko päiväksi. Lopullista kävijämäärää en ole vielä kuullut, mutta uskon että samoissa noin 50 000 kävijämäärissä liikuntaa. No odotetaan lopullinen tieto.

Motorshown ovet sulkeutuivat kello 17.00 ja ajoin suoraan Riihimäelle joulukadun avajaisiin. Tukiryhmämme järjesti upean osallistumisen joulukulkueeseen ja kulkueen jälkeen oli väkeä kutsuttu glögille ja pipareille Kerhotalolle. Väkeä kävi kivasti ja erityisen iloinen olin siitä, että paljon sellaisia joita en entuudestaan tuntenut. Oli kiva keskustella niin politiikasta kuin muustakin. Oikein lämminhenkinen ja mukava tilaisuus. Kiitos siis tekijöille!

….

Lupasin siihen Yrittäjäjuhlaan hieman palata ja erityisesti keskustalaisen Eduskunnan varapuhemiehen Sirkka-Liisa Anttilan juhlapuheeseen. Anttila oli tietysti tutustunut puhetta varten hieman Lopenkin asioihin ja mm. mainitsi uuden elinkeinostrategiamme. Siitä oli tyytyväinen. No sitten se peruspitkä luettelo mitä kaikkea maamme hallitus on tehnyt ja mitä saanut aikaiseksi. Hieman faktoja kaunistellen listasta sai aikaan kohtuullisen.

Mutta se mikä minua eniten ihmetytti oli Anttilan puheet yt-laista. Maamme hallitus on hyväksynyt yt-lain esityksen, missä yrittäjille langetetaan liuta erilaisia velvoitteita ja lisätään byrokratiaa ja hidastetaan työllisyyden kasvua mm. alistamalla yt-lain piiriin myös 20-29 henkilöä työllistävät yritykset. Hallitus asian on päättnyt eli keskusta ja SDP. No Anttila puhuu Lopen Yrittäjäjuhlassa tiukasti yt-lain laajennusta vastaan. Puhuu juuri niin kuin yrittäjäjuhlassa kuuluukin, mutta miten toimitaan sitten eduskunnassa?

Kysyinkin Anttilalta illallispöydässä, että nyt varmasti sitten puhemies äänestää eduskuntakäsittelyssä yt-lakia vastaan, kun näin puhui Lopen Yrittäjillekin. Mutta vastaus oli, että enhän minä niin sanonut. Enhän minä vastaan sanonut äänestäväni.

Eli mitä tämä tarkoittaa? Puhutaan toisaalla toista ja tehdään toisaalla toista. Jos keskusta on nyt aidosti tai edes Eduskunnan varapuhemies Anttila on yt-lain laajennusta vastaan niin luulisi nyt, että hän toimisi asian eteen myös eduskunnassa.

Tuli jollain tavalla sellainen olo…. että pelataan aikamoista peliä. Mieleeni tuli myös Viinasen Iiron minulle antamani ohje. Muista Timo se, että puhu aina rehellisesti. Ole itsellesi rehellinen ja kuulijoillesi rehellinen. Puhu niin, että voit seuraavanakin päivänä seistä sanojesi takana. Sanoa kysyjälle, että niin minä sanoin.

Näin Iiro on minua jo aikanaan opettanut ja toistanut sen myös nyt kampanjani avaustilaisuuksissa. Ja lupaan, että näin toimin. Kaikkea ei voi kaikille luvata – eikä pidäkään. Välillä voi joutua tekemään ikäviäkin päätöksiä, mutta ei niistä yli pääse selittämällä, että enhän minä, mutta muut.

Anteeksi vaan.

….

Nyt kello 20.30 ja vielä pitäisi hieman valmistella huomiseksi kuvausasioita. Kuvaamme huomenna Helsingissä koko päivän. Illalla kunnanhallituksen kokous ja sitten vielä Janakkalan kunnan 140-vuotisjuhlavastaanotto.

Kunnanhallituksessa käsittelyssä mm. ensi vuoden talousarvio. Säästöjä on haettu kovalla kädellä ja viikonloppuna puhelimet ovat soineet. Muutamia asioita minusta tuleekin nyt esitykseen korjata. Huomenna näistä asioista puhumme ainakin ryhmässämme vakavalla otteella. Katsotaan miten asiat etenevät.

Kunnanhallituksessa lisäksi pitkä lista muitakin asioita. Huomenna valitsemme mm. uuden hallintojohtajan. Esitämme virkaan Karoliina Viitasta. Uskon, että saamme hänestä hyvän, ammattitaitoisen ja työhönsä paneutuvan virkamiehen kuntaamme. Tuo kunnanhallituksen lista kokonaisuudessaan löytyy netistä kuntamm sivuilta www.loppi.fi.

Nyt vielä listan pariin ja sitten nukkumaan.

Kommentit