Maanantai, 04.12.2006

Blogi, maanantaina 04.12.2006

Olipa mukava nukkua jälleen omassa sängyssä. Hotelliöitä kertyy vuodessa aikalailla ja vaikka kivahan se on kierrellä ja syödä upeita aamiasia, niin ei mikään kyllä omaa sänkyä voita.

Eilen illalla vielä kävin läpi tämän illan kunnanhallituspaperit kertaalleen. Tänään pitäisi ehtiä vielä illalla edustamaan kuntaamme Janakkalan kunnan 140-vuotisjuhlallisuuksiin eli tiukka ilta tulossa. Kunnanhallitus nimesi minut edustajaksi ja olemme sopineet, että käymme Janakkalassa sopivassa raossa kun tilaisuus sen luonteinen, että paikalle odotetaan kello 18-22 välisenä aikana.

Nyt kuitenkin Aamuposti ja aamupalaa ja sitten Helsinkiin TV-kuvauksiin päiväksi.

….

Tuo Eduskuntakäsittelyssä nyt oleva yt-laki on herättänyt runsaasti keskustelua ja kiitos palautteesta. Ymmärrän hyvin tilanteen vaikeuden yrittäjien näkökulmasta ja toivotaan, että lakiin saadaan muutoksia vielä eduskuntakäsittelyssä. Nykyisin voimassa olevassa yt-lain soveltamisen piirissä on vajaat 5000 yli 30 henkeä työllistävää yritystä. Nyt maamme hallitus siis esittää lain soveltamisen laskemista 20:een ja silloin lain piiriin tulisi lähes 2800 uutta yritystä. Pelottavinta tilanteessa on se, että mahdollinen muutos vaikuttaisi myöhemmin myös alle 20 henkilön yrityksiin, joita on valtaosa yrityksistä.

Suomen Yrittäjien jäsenyrityksistä välittömästi noin 1100 yritystä tulisi yt-lain piiriin, jos soveltamisala laajenisi 20:een. SY:n jäsenistä puolestaan runsaat 4500 yritystä on taas kokoluokassa 10-19 työntekijää.

Yt-laki jakautuu eri lukuihin. Lakiin kuuluvat henkilöstön edustajille annettavat tiedot, yrityksen yleiset suunnitelmat, periaatteet ja tavoitteet, sopiminen ja henkilöstön päätökset, yritystoiminnan muutoksista aiheutuvat henkilöstövaikutukset ja töiden järjestelyt, yhteistoimintamenettely liikkeen luovutuksen yhteydessä sekä yhteistoimintaneuvottelut työvoiman käyttöä vähennettäessä.

Mutta toivotaan, että puolueemme saa eduskunnassa vielä esitykseen muutoksia. Kaikki toimenpiteet mitkä vaikeuttavat työllisyyttä ja yrityksien työllistämistä on tässä tilanteessa huonoksi. Maamme tarvitsee ennen muuta onnistunutta työvoimapolitiikkaa eikä tempputyöllistämistä. Tässä aidossa työvoimapolitiikassa maamme yritykset ovat avain asemassa. Se on syytä muistaa kaikkien.

….

Tällä viikolla presidenttiehdokkaamme ja Euroopan investointipankin varapääjohtajan Sauli Niinistön odotetaan virallistavan ehdokkuutensa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Niinistö asettuu ehdolle Uudellamaalla ja saammekin mielenkiintoisen tilanteen, kun Niinistö haastaa pääministeri Matti Vanhasen, kulttuuriministeri Karpelan ja opetusminiteri Kalliomäen Uudellamaalla tiukkaan kilpailuun. Uskoisin tietäväni voittajan 🙂

Tällä viikolla uskotaan, että myös Pertti Salolainen ilmoittautuu mukaan ehdokkaaksi. Niinistön lailla puolueemme entinen puheenjohtaja ja kokenut politiikko Salolainen asettuu tietojeni mukaan ehdokkaaksi Helsingin vaalipiirissä.

Kovan luokan poliitikkoja mukaan ja se kertoo siitä, että puolueellamme on ja sen linjalla on vahvaa kannatusta. Kokoomus tulee tiukasti kisaamaan suurimman puolueen tittelistä maalisvaaleissa. Näin uskon ja sen eteen joukkueemme tekee työtä.

….

Nyt aamun lehdet luettu ja Helsinkiin töihin.

….

Kello 11.45 ja juuri kuvasimme viimeiset studiot Enduron MM-sarjan ohjelmiin. Vieraanamme oli tänään kaikkien aikojen menestynein endurokuljettaja Juha Salminen. Juhalla maailmanmestaruuksia sellaiset kivat 11 ja lisäksi nyt kaksi USA:n GNCC-mestaruutta.

Tänään jatkamme ohjelmien tekoa ja torstaina teemme työt valmiiksi. Joukkuemaailmanmestaruuskilpailun erikoisohjelma tulee ulos ensi viikonloppuna ja sitten vielä kauden parhaat tapahtumat loppuvuoden aikana.

Nyt lounaalle.

….

Juuri hetki sitten sain lopullisen vahvistuksen tietooni, että Sauli Niinistö pyrkii ehdokkaanamme eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Vaalitoimikunnan puheenjohtaja Jouni Mykkänen vahvisti Niinistön ehdokkuuden toimikunnan puhelinkokouksen jälkeen aamulla ja asiasta pidetään tänään vielä virallinen tiedotustilaisuus.

Nyt päivän työt täällä tehty. Nyt Helsingissä yksi tärkeä neuvottelu ja sitten Lopelle kunnanhallituksen ryhmäkokoukseen.

….

Ryhmäkokouksemme meni hyvin. Kävimme läpi koko pitkän esityslistan hyvän keskustelun höystämänä ja sitten vielä budjettiesityksen. Päätimme yksissä tuumin esittää ensi vuoden Lopen budjettiin muutamaa korjausta ja tarkennusta. Sovimme, että yhdessä esitämme yläkoulun erityisluokkaan luokka-avustajaa, Launosten päiväkotiin muiden taajamien tapaan kokoaikaista päiväkodinjohtajaa, lasten kotihoidon kuntalisän maksamisen aloittamista ja esiopetusasian selvittämistä. Ryhmäkokouksessa saimme tiedon, että Topenon esiopetusasiaan tulee esittelijältä muutoksia ja sitä tietoa pidimme erityisen hyvänä.

Kunnanhallituksen kokous meni hyvin. Pitkä kokous. Itse itseasiassa ehdin käydä kokouksen aikana sivistystoimenjohtajamme Leena Yli-Hallan kanssa myös Janakkalassa. Kunnahallitus oli nimennyt minut kuntamme edustajaksi Janakkalan kunnan 140-vuotisvastaanotolle Leenan kanssa ja kun tilaisuus sattui tärkeän kunnanhallituksen kokouksen kanssa päällekkäin niin olin sopinut kunnanjohtajan kanssa, että asiat käsitellään niin, että ehdin budjetinlukuun takaisin kokoukseen. Eli aluksi muutama isompi asia mm. hallintojohtajan vaali ja sitten kaavojen eteenpäin saattamista ja vasta lopuksi budjetti.

Hallintojohtajaksi kunnanhallitus valitsi esityksemme mukaan yksimielisesti Karoliina Viitasen. Uskon, että saamme hänestä hyvän hallintojohtajan kuntaamme. Viitanen aloittaa kevättalvella, kun nykyinen pitkäaikainen kunnansihteerimme ja hallintojohtajamme Raimo Sireeni jää ansaitulle eläkkeelle täysin Loppea palvelleena.

Lista-asiat olivat menneet kokouksessa läpi esitysten mukaan niin kuin ounastelinkin. Listalla siis paljon jo pitkällä olevien kaavojen eteenpäin viemistä ja sellaista.

Palaan budjettiasioihin kun kokouksen pöytäkirja netissä. Ei sitten syytetä, että liian aikaisin kerroin 🙂 Pääasiassa se kuitenkin meni toivomallamme tavalla.

No Janakkalan tilaisuus oli upea. Urheiluhallista oli tehty juhlava paikka ja paikalla oli laajasti vieraita koko Hämeen maakunnasta. Juhlassa esiintyi Janakkalan nuoria musiikkiopistolaisia. Todella hienoa, että nuoret saivat päävastuun ohjelmasta ja he sen myös ammattimaisesti hoitivat. Ilo aina nuoria ja lapsia kuunnella. Puffet iltapala oli myös hyvä ja seurakin. Oikein mukava hetki Janakkalassa. Valitettavasti tuo budjettikokous pakotti lähtemään varsin pian takaisin Lopelle.

No nyt kello jo 23.41 ja vasta puoli yhdentoista jälkeen kokous päättyi. Nyt kotona ja huomenna Hämeenlinnan torilla joulunavaustapahtumassa ja illalla Vanajanlinnalla. Nähdään siis Hämeenlinnan torilla päivällä!

Kommentit