Sunnuntai, 02.09.2012

Blogi, sunnuntaina 02.09.2012

Huomenta Heinolasta.

Enduron MM-viikonlopun toinen kilpailupäivä starttaa ja jaossa siis uudet MM-pisteet. Tänään toivotaan suomalaisvoittoja sillä eilinen jo enteili, että vauhti riittää siihen useammallakin kuljettajalla ja me kotiyleisössä kyllä kannustamme. 

Pidetään siis peukut pystyssä Suomi-pojilla. Kisa alkaa.

Kello 20.03 ja hetki sitten takaisin kotiin. Upea viikonloppu Heinolassa takana vaikka tänään toivoinkin, että palkintopallilla olisi ollut enemmänkin suomalaisia. Juha Salminen jäi tänään ainoaksi sinivalkoiseksi MM-osakilpailun palkintojenjaossa vaikka moni kuskimme pitikin erinomaisen hyvää vauhtia tänään ja eilenkin. Erityisesti jännitimme tietenkin oman ystävän Marko Tarkkalan menoa. Eilen Maken kakkostila muuttui katsastuksesta tulleen aikasakon jälkeen kahdeksanneksi sijaksi ja tänään sitten muutama sekuntti vei paikan korokkeelta. Itseasiassa Make ajoi vielä viimeisellä pätkällä jopa kisan voitostakin, mutta tällä kertaa vaaka kääntyi virolaiskuljettajalle ja Aikar Leok ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Suomesta. Vaikka itse toivoin, että olisin palkintojenjaossa saanut ojentaa voittajapokaaline Makelle niin täytyy myöntää, että hieno oli hetki kun Leokin otti vastaan pokaalin minulta. Pieni poika sylissä ja selvästi herkistyneenä. Onnea vielä Aikarille. 

Make siis jäi tänään neljänneksi parilla sekunnilla, mutta tämä Heinolan viikonloppu toi Maken takaisin MM-osakilpailujen voittotaistoon ja siitä olen enemmän kuin tyytyväinen.

Hyvä rintama meillä suomalaisia edelleen mukana MM-osakilpailujen voittotaistossa vaikka tänään siis kärkikolmikkoon ehtikin vain legenda itse eli Juha Salminen. Juhallekaan ei tosin tältä viikonlopulta voittoja ja edelleen miehen kunniataulukosta puuttuu ne neljä voittoa. Juha siis on voittanut urallaan 96 MM-osakilpailua ja nyt nuo neljä varmasti mies haluaa vielä kasaan saada ennen niitä seuraavia voittoja. Mutta ensi vuoteen tuo sadan rikkominen menee joka tapauksessa kun enää kautta jäljellä kaksi kisaa, mutta aikanaan.

Kiitokset vielä Heinolan Moottorikerholle ja kaikille suomalaiskuskeille hienosta viikonlopusta. Oli hieno saada olla jälleen mukana. Sydän sykkii Suomi-enskalle.

 

 

 

Kommentit