Sunnuntai, 02.08.2009

Blogi, sunnuntaina 02.08.2009

Nyt siis ainakin joksikin aikaan olen siirtynyt täällä kirjoittamaan päivistä vain menneessä muodossa. Sain tällaisen ohjeen ja sen mukaan nyt toimin. Toivon, että voin palata omaan tuttuu tyyliini mahdollisimman pian. Mutta mennään nyt siis näin.

Tänään Neste Oil Rally sai täydellisen päätöksen kun mestareiden tauluun kaiverrettiin jälleen uusi suomalaisvoittaja. Mikko Hirvonen ajoi virheettömän kotikisan ja otti ylivoimaisen voiton ennen Sebastien Loebia ja upeasti kolmospaikkaan tallin määräyksestä tyytynyttä Jari-Matti Latvalaa. Minua lämmitti näiden nuorten miesten menestys ja oli aivan mahtava tunne kun miehet antoivat haastattelunsa viimeisen erikoiskokeen maalissa. Hienoa. Mutta hienoa oli myös uusien vielä läpimurtoa hakevien kuljettajiemme esiinmarssin. Lammilainen Matti Rantanen ajoi erittäin vahvan kilpailun ja viimeisen pätkän sekunninkymmenyskilpailu Sebastien Ogieriä vastaan osoitti Matin olevan jo valmis koko MM-sarjaan ja lajin kuumimmalle huipulle. Toivon, että se totta jo ensi kaudella. Toinen vauhtinsa WRC:llä nyt todistanut oli mikkeliläinen Jari Ketomaa joka ajoi upean kilpailun hieman vanhemmalla ja tätä kautta tasoitusta antaneella Subarun WRC:llä. Tähän nippuun pitää ehdottomasti nostaa myös Super2000-luokan kärkikaksikko Juho Hänninen ja Anton Alen sekä Junior WRC:n kakkoseksi ajanut Kalle Pinomäki. Erityisesti Juho Hännisen kyyti Skodalla oli sellaista, että paikka viimeistään vuoden 2011 MM-sarjaan pitäisi olla selviö. Fantastista.

Mutta tietenkin myös Kimi Räikkösen rallivauhti häikäisi ja oli hienoa nähdä vapautunut ja rento Kimi tositoimissa. Vaikka nyt ralli päättyikin ulosajoon niin vauhdillisesti Räikkönen osoitti olevansa maailman tähti myös rallisirkuksessa ja itse uskonkin yhä vankemmin, että Räikkönen siirtyy F1:stä kokonaan rallin MM-sarjaan. Ehkä vaihto Sebastien Loebin kanssa voisi olla paikallaan. Loebhän on vastaavasti unelmoinut F1-ajamisesta. Näin kumpikin saisi alleen maineensa arvoisen kaluston. Veikataanpa vaikkapa näin.

Mutta kiitokset AKK Motorsportille jälleen kauden parhaasta MM-rallista ja kaikille ystäville hienosta tunnelmasta. Tästä on hieno jatkaa eteenpäin.

Urheilurintamalla saimme tänään seurata myös yleisurheilun SM-kilpailuja ja ainakin keihäänheitosta pitäisi MM-menestystä olla luvassa. Erityisen iloinen olin kuitenkin meidän Lopen omasta pojasta. Mikko Lahtio on kärsinyt koko kesän jalkavammasta, mutta kuntoutui nipinnapin Kalevan Kisoihin ja juoksi upeasti jälleen mestaruuteen. Hieno juhlistus myös Lopen päivälle jota myös tänään vietettiin. Päivällä Lopella seppeleen lasku kirkonmäellä Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla ja sitten juhla Aino Kallaksen hengessä Syrjän tuvassa. Muutama ystävä sieltä soittelikin ja kehuivat päivän ohjelmaa. Välitetään ne Pirisen Tuulalle ja muille tekijöille. Illalla vielä Pasi Kauniston, Milja Kauniston ja Verna Kaunisto-Feodorowin konsertti Loppi-salissa ja näin upea Loppi viikko päätökseen. Liput on jälleen aika laskea saloista alas Loppi Päivän päätteeksi.

Mutta huomenna siis uuteen viikkoon. Palataan päivään huomenna illalla. Aamusta otan kantaa hieman ruuan alv-keskusteluun kuitenkin.

….

Kommentit