Sunnuntai, 02.01.2011

Blogi, sunnuntaina 02.01.2011

Sunnuntai ja 2.1. Näin se loma alkaa sitten olla taas ohi. Vielä tämä päivä lomaillen ja nauttien ja sitten huomenna jo taas töiden pariin. Keväästä tulee todella tiukka ja pitkä ja onkin hyvä, että tässä on saanut hieman nyt akkuja ladata.

Mikäs sen mukavampaa lomapäivän ohjelmaa olisikaan kuin hieman ulkoilua ja sitten kovan sporttitarjonnan seuraamista myös tv:stä. Tour de Ski on lähtenyt hyvin suomalaisittain liikkeelle ja myös mäkihypyssä hyvä suomalaisvire. Ainoa mikä harmittaa on loistavaan kuntoon päässeen Ville Larinnon polvivamma. On käsittämätöntä, että FIS vaarantaa tällä tavalla urheilijoiden turvallisuuden ja jälleen yksi nuori tämän hölmöilyn uhriksi. Eilisenkin kisan todella kova sivutuuli tekee lajista todella arvaamattoman ja olisi luullut, että lajin johto olisi osannut tehdä vastuullisiakin ratkaisuja. Upea laji tuhotaan tällä tavalla. Varmasti keskustelun paikka.

Myös nuorten MM-lätkä jatkuu hyvässä nosteessa. Puolivälierissä pelit jo kovenevat, kun vastaan asettuun pikkuiset venäläiset. Pikku-Leijonat siis pakkovoiton edessä ja uskotaan, että se sieltä myös tulee. 

Nautitaan uudesta vuodesta ja uudesta upeasta talvipäivästä. Huomenna ajattelin hieman käydä läpi täällä laajemmin myös kotikuntani Lopen päättynyttä vuotta ja tulevaa. Palataan siihen kun arki ja työt koittavat.

….

Ilta tänään päättyi upeaan Jörn Donnerin Mannerheim-dokumentin ensimmäiseen osaan. Sain tuossa viime keväänä kunnian illallistaa itse Donnerin kanssa ja pöytäkeskusteluaiheena tämä silloin valmisteilla ollut dokumenttisarja. Odotin kyllä niiden keskustelujen jälkeen tätä ja oli kyllä sykähdyttävä ja pysähdyttävä. Erilainen. Itseasiassa sain tässä joululahjaksi jälleen pari uutta Mannerheim-kirjaa ja ne nyt luettuani ja tämän katsottuani niin jälleen paljon uutta ja ajatusta päässä. Kirjoista toinen siis Päivi Tapolan erinomainen Marsalkan Kotiinpaluu (Ajatus Kirjat) ja toinen sitten sotakirjeenvaihtoa Marskin esikunnasta. Suosittelen varsinkin tuota Kotiinpaluuta. Kannattaa tutkia ja lukea. Ja ensi viikolla Donnerin silmin jatkuu… Kannattaa katsoa.

Mutta päivä tänään loman merkeissä aikalailla hyvin. Pulkkamäkeä ja hyvää ruokaa ja läheisiä. Mitä ihminen voisi muuta toivoakaan. Illalla sitten jo hieman töitäkin kun alkavan viikon kuukausimarkkinamainokset Hämeenlinnaan ja Lahteen tekoon ja hieman muitakin alkavan työviikon juttuja. Huomenna sitten taas arkeen jo.

 

Kommentit