Sunnuntai, 01.10.2006

Blogi, sunnuntaina 01.10.2006

Sunnuntai aamu ja syksyn etenee. Pientä syysmyrskyn poikasta ja lehdet saavat kyytiä. Tänään kyytiä saavat myös rallin SM-sarjan kärkiautot kun kauden viimeinen kilpailupäivä ajetaan Hyvinkään ympäristössä. Kello on kahdeksan ja nyt pitäisi suunnata kohti Hyvinkään Vauhtipuistoa. Siellä tänään hommanani selostaa supererikoiskoe yleisölle ja juontaa sitä edeltävä huoltotauko. Mukava päästä jälleen töihin ja tätä porukkaan.

Tervetuloa siis Hyvinkäälle. Vauhtipuistossa huolto alkaa kello 11 ja ensimmäinen pari starttaa yleisö-ek:lle kello 12. Palkintojenjako sitten iltapäivällä Kirjastonaukiolla.

Kello 20.45 ja huikea päivä takana. Aamulla aikaisin siirryin takaisin Hyvinkään Vauhtipuistoon SM-rallikauden päätöspäivää selostamaan. Reilut sata autoa selostin läpi yleisöerikoiskokeella ja huollossa ja sitten siirryin palkintojenjakoon Hyvinkään Kirjastonaukiolle. Ralli SM päättyikin tämän kauden osalta todella jännittävissä merkeissä kun mestaruuksien ja muiden mitalien ratkeamista saatiin odottaa aina viimeiseen osakilpailuun saakka ja aina lähes loppuun asti. Isoimmassa Ryhmä A:ssa mestaruuden varmisti Sebastian Lindholm yhdessä Tomi Tuomisen kanssa. Mestaruus oli Bastille jo kahdeksas. Lämpimät onnittelut!

Ison N:n SM-kullan nappasi aina htä sympaattinen Mikkelin UA:n Jari Ketomaa Mitsubishi Lancerilla. Kilpailun voittoon ajoi saman merkin Juho Hänninen, josta on lupa odottaa vielä yhtä kovaa nimeä myös vaikkapa aina rallin MM-sarjaan asti. Todella lahjakas ja lujatahtoinen nuori kuljettaja. Painakaahan nimi muistiin. Hallitsevan mestarin Juha Salon taistelu päättyi tämän aamun avauserikoiskokeella maakiveen mikä rikkoi karkkilalaisen auton.

Tiukkaakin tiukemmassa pikku N:ssä kirkkaimman tittelin nappasi lopulta Matti Rantanen, joka nousi tämän kauden kesäkisoissa kauden todelliseksi komeetaksi. Tervakosken UA:ta edustava Rantanen voitto neljä osakilpailua putkeen ja päätti kauden makeaan mestaruuteen.

Onnittelut siis kaikille mestareille ja mitalisteille! No palkinnothan saatiin sitten jakaa Kirjastonaukiolla aikamoisessa syyssateessa. Vaatteet märkinä, paperit märkinä ja mikrofonikin valuvana, mutta hyvä siitä tuli 🙂

Hyvinkäältä SM Finnsco rallista sitten lämpimään suihkuun ja toimistolle kello 18.00 vielä tekemään huomispäivän studiokuvausten käsikirjoitukset ja selostukset enduron MM-sarjan viimeiseen ohjelmaan. Huomenna studiovieraana hyvä ystäväni MM-sarjan loppilaistähti Marko Tarkkala, joka on mukana myös tukiryhmässäni Tomi Tuomisen, Juha Salon, Simo Lampisen ja Markku Alenin ja monen muun moottoriurheilutähden tapaan. Tärkeää tukea näiltä tähdiltä! Olen otettu.

No sitten vielä muutama tiedote viikonlopun moottoriurheilutapahtumista STT:lle ja medioille jakoon ja nyt kotona. Kello siis yhdeksän ja aika kiittää tästä päivästä.

Vielä kuitenkin ajattelin iltalukemiseksi lukea kertaalleen läpi huomisillan kunnanhallituksen esityslistan. Listan asioitahan tuossa jo hieman aiempina päivinä käsittelinkin ja niistä myös käyty hyvää taistakeskustelua kunnanhallituksen jäsenten kanssa. Huomenna vielä palaveeraamme viralliseen ryhmäpalaveriin iltapäivällä ja sitten kello 17 kunnanhallituksen kokous missä vs. sivistystoimenjohtajana lähes vuoden toiminut Jukka Mursula aluksi valottaa hieman koulukuljetus asioita.

Jukka päätti työrupeamansa tässä tehtävässä kuunvaihteeseen ja haluan tässä vielä aivan julkisestikin kiittää Jukkaa loistavasta työstä. Jukalla oli juuri sellainen ote tähän työhön mitä odotinkin ja mitä silloin puhuin, kun noin vuosi sitten häntä viransijaiseksi ehdotin asiasta keskustellessani taustaksi kunnanjohtajan kanssa. Muistan hyvin ne ensi yhteydenotot Jukkaan ja nyt siitäkin on jo vuosi. No pesti oli siis vain tämä vajaa vuosi, kun varsinainen viranhaltija Leena Yli-Halla oli virkavapaalla, mutta paljon ehti Jukka sinäkin aika aikaiseksi saada. Ennenkaikkea sellainen perusteellinen ja avoin työtapa miellytti minua – juuri sellainen minä Jukan olen opettajana kolleganakin oppinut tuntemaan. Hyvä mies palasi nyt rehtoriksi ja Läyliäisten koulu saa olla tyytyväinen. Loistava rexi heillä. No nyt Leena aloittaa huomenna jälleen työt ja Leenallekin tsemppiä työhön missä ei haasteita puutu – koko ajan kasvavat oppilasmäärät, koulukuljetukset, erityistuen tarpeen kasvu jne. jne. jne. Siitä sitä mietittävää ja työtä riittää.

Nyt kuitenkin listan pariin ja sitten nukkumaan…

Kommentit