Sunnuntai, 01.07.2007

Blogi, sunnuntaina 01.07.2007

Tänään päivä hevosille. Perinteinen Finnderby kisattiin tänä viikonloppuna Ypäjällä ja jo aamulla ajelin kilpailua seuraamaan. Ypäjälle aina mukava mennä kun paikat ovat viimeisen päälle ja ihmiset mukavia. Nytkin yleisöä todella paljon ja kilpailuluokat niin koulu- kuin estekin puolella tarjosivat paljon hyvää ja laadukasta nähtävää.

Ehkä itselleni mieluisinta oli hyvinkääläisen Iina Holopaisen upea menestys. Iina ratsasti Suomeen kultaa tutulla Åtoftens Volantilla voittaen juniorien henkilökohtaisen koulumestaruuskilpailun tuloksella 68,900 prosenttia. Seuraavat mitalit matkustivat Tanskaan. Iina on vasta 18-vuotias ratsastaja ja hänestä saamme varmasti vielä kuulla lisää. Upeaa katseltavaa hänen ratsastuksensa. Yhteistyö hevosen kanssa saumatonta. Uskon, että toinen Anteron ratsastaja tai entinen ratsastaja Emma Kanerva saa Iinasta pian hyvän kilpakumppanin. Tsemppiä seuraavaksi Iinalle junnujen EM-kisoihin. Pidämme peukkuja.

Derby sai arvoisensa lopun, kun Jenny Kainulainen iski todellisen jymytuloksen viimeisenä 35 ratsastajasta Dequitalla. Väkeä katsomossa yli 3000 ja tunnelma sen mukainen. Toiseksi sijoittui Raimo Aaltonen Eafons Polyfinolla yhdellä pudotuksella ja kolmanneksi Ruotsin Evelyn Sander neljällä virhepisteellä. Rata oli huikea. Pitkä ja vaativa ja esteitä yli 20. 135 korkeita eli ei aivan huippua, mutta esteiden luonteet todella vaativia ja monen ratsukon kisa päättyi jo avaus tai kakkosesteelle. Jennylle kuitenkin puhdas nappi.

Hieno päivä ja nyt jo jälleen kotona. Tänään vain hetki töitä illalla ja sitten nukkumaan. Maanantaiksi sovittu paljon työjuttuja.

Kommentit