Maanantai, 02.07.2007

Blogi, maanantaina 02.07.2007

Kotisivuni uusiutuivat tänään. Vaaleihin vieneet sivut vaihtuivat nyt vaalien jälkeisiin sivuihin. Nyt sivuilla paljon uuttakin materiaalia ja sivusto tulee kehittymään koko ajan. Kiitokset teille aktiivisille lukijoille ja seuraajille. Palautteenne saa minut tekemään joka päivä parhaani.

Kello 23.14. Uusista kotisivuista on tänään tullut useammaltakin palautetta. Kiitos niistä. Niiden avulla kehitämme sivujani edelleen paremmin palveleviksi ja toimivimmiksi. Kiitokset myös kehuista mitä sivut saivat. Ne ohjataan suoraan Kurtzin Sebastianille joka jälleen kerran on loihtinut minustakin loisto jälkeä. Sebun käsialaa myös mm. Lopen Laakan sivut www.laaka.net, Juhani Peltosen kirjallisuusseuran sivut www.juhanipeltonen.net ja Marko Tarkkalan uudet sivut osoitteessa www.markotarkkala.com. Mielelläni Sebun yhteystiedot annan jos loistavaa tekijää tarvitsette. Nyt työn alla Lopen kokoomuksen uusiutuvat kotisivut millä lähdemme sitten kampanjoimaan kohti seuraavia kunnallisvaaleja.

Tänään olin saanut kutsun FHRA:lta kiihdytysautojen Suomen EM-osakilpailun infoon Espoon Länsi-Auto Areenalle. Kiitos kutsusta. Oli hienoa saada olla mukana. Ahosen Janne huippuauto oli hienoa nähtävää ja myös Richard ”Nixxonin” EM-sarjan kiihdytysauto. Ahosen auto kiihtyy 0-100 km/h noin 0,4 sekunnissa eli auton mitassa. Uskomaton oli vastaavassa pelissä äänikin. Nixxonin autoa pääsin myös istumalla kokeilemaan ja mielenkiinnolla jään odottamaan ensi sunnuntain EM-startteja. Toivotaan, että sää Alastarolla suosii.

Päivällä sitten vielä hieman toimistotöitä ja kahvit Kulmassa. Iltaa vietinkin Vaahteramäen Ratsutalilla katsellen rinnakkaistuntimme ohjelmaa. Siitä oppii paljon.

Tänään saimme seurata myös hieman eriskummallista näytelmää. Kansanedustaja Erkki Tuomioja oli nyt demarileiristä hyökkääjänä. Taisi vanhan ulkoministerin vallaakaipuuta olla, kun Tuomioja intoutui moittimaan puolustusministeriä ja samalla pääministerin linjaa. Kyse siis Afganistanin presidentin tiedustelusta koskien maamme mahdollisuuksia auttaa maan puolustusvoimia jaloilleen kalustoluovutuksilla. Tuomioja kirjoittaa kotisivuillaan vastustavansa ajatusta lähettää aseita Afganistaniin. Lisäksi hän katsoi, että puolustusministeri Häkämies on osoittanut asiassa pahaa ulkopoliittisen harkintakyvyn puutetta.

Tuomioja kirjoittaa kotisivuillaan www.tuomioja.org mm. näin: ”Olen pitänyt uuden hallitusohjelman ulko- ja turvallisuuspoliittisia linjauksia kaikilta oleellisilta osiltaan jatkuvuutta edustavina ja olen siltä pohjalta katsonut, ettei meillä ole vielä mitään aihetta sellaiseen profiloitumiseen ulkopoliittisena oppositiona, jota kokoomus jo edellisen kauden aikana harjoitteli. Toivottavasti Häkämiehen hairahdus ei johda tarpeeseen muuttaa tätä arvioita.”

Häksy vastasi nopeasti STT:n levittämään nettilainaukseen ja totesi, että Tuomioja itse osoittaa pahaa tahtoa ja tulkitsee asiaa tietoisesti väärin. Häkämies totesi STT:lle, että ”En ole luvannut. Totesin sen, mikä oli tuossa vaiheessa sanottavissa. Vaikuttaa siltä, että Tuomiojan puolelta tässä on tietoinen väärinymmärrys siitä, mitä olen sanonut. Minusta Tuomioja näin tehdessään osoittaa pahaa tahtoa.”

Häkämiehen mukaan uusi hallitus ei voi automaattisesti olla edellisen hallituksen päätösten sitoma. Häkämies totesi samalla, että myös pääministeri on todennut, että jos pyyntö tulee, niin asia pitää selvittää.

Itse olen samaa mieltä. Emme voi kahlita tilannetta maailman tappiin. Edellinen hallitushan epäsi pyynnön aseidenviennistä. Silloin hallitus katsoi aseiden toimittamisen sotatoimialueille olevan laitonta. Näin pitää asiaan suhtautua nytkin. On tärkeää selvittää tilanne, pyynön taustat ja laajuus ja myös avun tarve. Onko kyse vain aseista tai mahdollisesti esimerkiksi kuljetus- tai muusta kalustosta. On myös paikallaan tarkastella minusta koko Afganistanin tilannetta. Onko alue sotatilassa? Onko rauhanturvaamistoiminnalle maassa tällä hetkellä mahdollisuuksia? Onko tilanne rauhanturvaamista vai itseasiassa rauhan etsimistä?

Toukokuun lopussa Pääministeri Matti Vanhanen lupasi eduskunnan täysistunnossa, että hallitus on valmis harkitsemaan Afganistanin rauhanturvaoperaatiota koskevan selonteon antamista koko eduskunnalle. Tällöin kuitenkin pääministeri totesi, että hän haluaa ensin kuulla eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kannan, haluaako se asiasta selonteon eduskuntaan.

Tällöin Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen totesi valiokunnan saaneen tarvitsemansa tiedot operaatiosta. Samalla Salolainen kuitenkin lisäsi, voisi olla hyvä, että koko eduskunta voisi keskustella asiasta selonteon kautta. ”Joten tulkoon vaan.”

Itse olen sitä mieltä, että meidän tulee osamme kantaa. Hankkeen luonnetta on kuitenkin syytä miettiä ja sen myötä myös riskejä ja uhkia. Tavoitteena pysyvä rauha ja rakentaminen Afganistaniinkin.

Kommentit