Sunnuntai, 01.01.2012

Blogi, sunnuntaina 01.01.2012

Hyvää uutta vuotta blogini lukijat ja kaikki muutkin. Toivon tästä vuodesta itsekullekin hyvää ja välittävää ja rakkaudenkin täyttämää.

Juuri kuuntelin Tasavallan presidentti Tarja Halosen viimeisen uudenvuoden puheen. Presidentti piti hyvän puheen joka toivottavasti herättelee meistä jokaista. Hän mm. muistutti siitä, että eriarvoistumisen kasvulle ei saa antaa tilaa ja hyvinvointiyhteiskunta pystyy siihenkin puuttumaan. Se on juuri niin. Siksi meidänkin onkin nyt tehtävä kaikkemme pelastaaksemme suomalainen välittävä hyvinvointiyhteiskunta. Myös taloudellinen eriarvoistuminen on asia joka vaatii toimia. Halonen kantoikin oikein huolta lapsista ja nuorista. Hän totesi jotenkin niin, ”lapsiköyhyys on lisääntynyt hälyttävästi ja nuorten syrjäytyminen ja syrjäyttäminen eivät nekään saa kuulua yhteiskuntaamme.”

Pidin myös hyvänä sitä, että presidentti vahvasti puhui maailman yhteisvastuullisuudestakin myös mm. taloudessa. Hän totesi, että ”yksikään Euroopan maa ei ole niin suuri, että se pitkän päälle selviäisi taloudesta yksinään, puhumattakaan ympäristöstä, turvallisuudesta tai muista laajemmista kokonaisuuksista. Ei siis pidä haikailla menneeseen, vaan parasta on pyrkiä ratkaisemaan eurooppalaisessa yhteistyössä olevat ongelmat.”

Ehkä hieman tätä noudatellen presidentti antoi täyden tukensa myös YK-toiminnalla ja piti oikeana ratkaisuna, että nyt olemme jälleen lähdössä mukaan YK-johtoiseen rauhanturvaamiseen. Hänen mukaansa tätä työtä on lisättävä ja Libanonin Unifil-operaatioon palaaminen on askel oikeaan suuntaan.

Minusta presidentti Haloselta hyvä ja herättelevä puhe. Hieman testamenttiakin 12 vuodesta ja uskon, että tästä on hyvä jatkaa tänä vuonna uuden Tasavallan presidentin johdolla. Työtä tullee riittämään.

Aurinko paistaa kuitenkin nyt uuden vuoden aamussa. Hieman lunta Lopella ja sen myötä ainakin luonnon valoa meille kaikille. Nyt uuteen vuoteen ja päivään.

Eilen illalla sain vielä myöhään muutamia hyviä uutisia sähköistäkin. Patoja, osa Maakylää ja Nyynäistentien sähköttömät talot olivat saaneet sähköt. Edelleen kuitenkin muutamia taloja siellä ja täällä ilman sähköä ja toivotaan, että korjaukset etenevät nyt reippaasti kun pakkastakin ilmassa.

Erityisen iloinen olen ollut siitä miten Lopen metsästysseurat ovat lähteneet auttamaan sähkökatkon alla taistelleita perheitä ja ennen muuta hevostilojakin. Sähköttömyys on yhdistänyt heitäkin ja metsästäjät ovat jakaneet apua eri puolilla pitäjäämme mm. vedenjakelun takaamiseksi hevosille ja muillekin eläimille. Myös muunlaista yhteisöllisyyttä on ollut. Mm. Topenolla iso aggregaatti on kiertänyt tasavuoroin talosta taloon tuomassa sähköä, lämpöä ja pitämässä pakastimet jäässä. Kiitokset siis metsästysseurojen väelle ja siellä asioita mm. organisoilleen Kari Kupariselle. Mutta myös kaikille muille naapuriapua tarjonneille ja auttaneille. Olette olleet viime päivinä kultaakin arvokkaampia ja kiitokset, että olette vastanneet puheluihini ja lähteneet suurella sydämellä auttamaan. Olette olleet monelle perheelle ja tilalle iso apu. Ihan jokainen.

Kello 19.15 ja mukava leppoisa päivä takana. Ihanasti siis alkanut tämä vuosi ja kun vielä autokin sanoi sopimuksen jään kanssa irti niin päivä menikin kotona. Volkswagenia näyttää ainakin netin mukaan vaivaavan tällaisilla säillä lähes tyyppivika eli sähköinen käsijarru ja kosteasta jäätyvä sää on sille voittamaton yhdistelmä. Jarrut siis jäässä ja oli aikamoinen työ saada ne auki ja sulaksi. En siitä olisi ilman ystäviäni Jaria ja Okkua onnistunutkaan. Kiitos siis heille. Mutta muutkin Passatin omistajat niin varautukaapa tähän ja siinä ei auta muu kuin sulattaminen. Ei ollut sellaisia ongelmia vanhoissa kansanautoissa.

Tänään viimeisiä sähköjä saatu ympäri Loppea. Kävimme puhelimessa päivällä läpi Fortumin kanssa viimeisiä osoitteita ja aika monta niistä on nyt saatu korjattua. Pian alkaa helpottaa ja kerroinkin Fortumille, että sitten kun kaikkialla muualla on lamput päällä ja lämmintä tuvassa niin saavat tulla meidänkin mökille hommiin. Siellä vielä piuhat maassa ja työtä siis riittää siinäkin mielessä.

Huomenna pitäisi suunnata lyhyesti Helsinkiin. Eduskunta-avustajani Riitta Joutsi-Hänninen jää äitiyslomalle ja töihin tulee puolesta viikosta sitten kokoomusnuorista Petra Valkonen. He ovatkin jo käyneet läpi työ juttuja ja uskoisin, että saumattomasti tämäkin muutos tapahtuu. Osaavia ja innostuneita tekijöitä molemmat.

 

 

Kommentit