Lauantai, 31.12.2011

Blogi, lauantaina 31.12.2011

Uudenvuoden aatto. Haluan toivottaa kaikille teille oikein hyvää loppuvuotta ja erinomaista alkavaa vuotta. Kaikesta huolimatta. Uskotaan, että siitä tulee hyvä ja parempi vuosi kaikessa mielessä. 

Tänään me jatkamme Lopella Tapani-myrskyn tuhojen korjauksia. Saamme aamusta apuun koneapua ja sillä tarkoitus saada puita pois linjojen ja rakennustenkin päältä. Työtä tulee siis vielä riittämään ja tänään urakoimme tämän kanssa. Tässä taitaakin mennä koko loppuvuosi.

Eilen Yle julkaisi tuoreimmat puoluekannatusluvut. Mielenkiintoiseksi Ylen uutisoinnin teki se, että nyt Yle käyttikin jälleen vanhaa perinteistä laskentamalliaan eli luvuista on poistettu epävarmat. Ylen linja siis poukkoilee erikoisesti. Presidentinvaaleissa luvuista poistetaan nämä jotka eivät mahdollisesti tai todennäköisesti äänestä, mutta puolueluvuissa ne taas ovat mukana. Aikalailla tuntuu tarkoitushakuiselta tuo uutisointi. Presidentinvaaleissa haluataan Niinistö luku saada näin painettua epäaidosti alle 50 prosentin ja taasen puoluemittauksessa puolueiden kannatusmuutokset edes jollain tavalla merkittäviksi.

No ehkäpä paras tapa olisikin uutisoida puolueiden kannatukset eduskuntapaikkoina. Tässä Verkkouutisten laskemana tuoreimman gallupin vaikutukset eduskuntaan. Jos siis vaalit olisivat nyt niin eduskunta näyttäisi tältä ja suluissa oleva luku kertoisi muutoksen kansanedustajien määrässä viime keväiseen.

Kokoomus 50 (+6)
PS 43 (+4)
Keskusta 38 (+3)
SDP 32 (-10)
Vas 15 (+1)
Vihr 10 (-)
RKP 8 (-1)
KD 3 (-3)
(Ahvenanmaa 1)

Joku varmasti miettii, että miltä luvut näyttäisivät jos Yle kertoisi ne presidentinvaalien tapaansa. FB-kaverini Timo Erikäinen oli senkin jo laskenut. Ja sen myötä muuten paljastuu sekin, että Ylen otsikkokin olisi mennyt ihan uusiksi. Ei minkään puolueen kannatus ”sukeltanutkaan”. Muutokset siis hyvinkin pieniä.

Eli tässä tuoreimman puoluegallupin tulokset, jos Yle ilmoittaisi ne samalla lailla kuin presidenttigallupien tulokset. Neljän viikon takaiset tulokset suluissa. Ja perässä muutokset. Ei sukella mikään – kaikki hivenen nousussa.

Kok 15,8 % (15,6 %), +0,2 %
PS 13,8 % (12,8 %), +1,0 %
SDP 11,4 % (11,3 %), +0,1 %
Kesk 11,2 % (8,9 %), +2,3 %
Vas 5,9 % (4,5 %), +1,4 %
Vihr 5,3 % (5,1 %), +0,2 %
RKP 2,7 % (2,6 %), +0,1 %
KD 2,5 % (2,5 %), +-0
Ei osaa tai halua sanoa 30,6 % (35,7 %), -5,1 %

Eli näin valikoivasti voi samoja tutkimuksia uutisoida ja Yle tekee sen poikkeuksellisen taitavasti. Tarkoitushakuisestikin voisi joku sanoa. Ilta-Sanomat sen sijaan ainoa joka noudattaa aina ja kaikissa gallupeissaan samaa ja vertailukelpoista uutisointia. Siitä Ilta-Sanomille pisteet vuoden viimeisenäkin päivänä.

 

Nyt meidän raivaus ohi. Tältä päivältä ja tältä vuodelta. Ensi vuonna jatkamme. Sain Fortumilta tiedon, että osa korjauksista menee ensi viikkoon. Alkuviikosta lupasivat, että kaiken pitäisi olla kunnossa. Viikonloppunakin työtä jatkaa 500 raivaajaa ja asentajaa. Jaksamista kaikille.

Nyt olen itsekäs – otan vapaata ja aikaa illaksi. Pidän puhelimen kuitenkin päällä eli jos ongelmia tai apua tarvitaan niin olen tavoitettavissa.

 

Kommentit