Sotea runnotaan poikkeusolojen toimin läpi eduskunnassa

Blogi, tiistaina 20.04.2021

Eduskunnassa on otettu käyttöön koronan takia erilaisia poikkeusolojen toimia. Yksi tällainen on ollut epäviralliset etäkokoukset ja etäkuulemiset, mutta nyt myös viralliset etäkokoukset. Järjestelmä vaati eduskunnan työjärjestyksen muutoksen ja se tehtiin luonnollisesti vain väliaikaiseksi toukokuun loppuun. Samalla oli sovittu, että virallisissa etäkokouksissa voidaan käsitellä vain kiireellisiä ja myös yksimielisiä asioita. Niinpä hyvinkin. Tänään sitten meidän pitkä valtiovarainvaliokunnan kokous keskeytyi ajan loputtua ja hallituspuolueet ilmoittivat, että sitten jatketaankin virallisin etäkokouksin. Valmistavasta keskustelusta ehdittiin tänään käymään läpi ehkä kymmeneosa tai jotain sellaista. Nyt sitten on mukava hoitaa loppu Teamsinä – ei ole enää ongelmia päätösvaltaisuudesta ja eipä tarvitse huolien esiinnostamisesta turhautuneiden hallituspuolueiden edustajien enää kuunnella opposition asiantuntijoiden esille nostamia huolia.

Voi aikoja, voi tapoja.

En asian yksityiskohtiin voi mennä. Mutta kannatta esimerkiksi lukea eilinen blogini täällä niin tiedätte hieman minkä kokoluokan ja kuinka vakavia ongelmia tässä Marinin hallituksen sote-esityksessä on. Tässä ollaan nyt tekemässä sote-palveluidemme kannalta järkyttävän suurta virhettä. Palvelut eivät tule paranemaan, vaan heikkenemään, toimivat palvelut ajetaan ahdinkoon tai jopa alas ja mikä pahinta kustannukset tulevat kasvamaan merkittävästi. Siis kustannukset kasvavat, vaikka palvelut heikkenevät.

Itse toivonkin, että perustuslakivaliokunta vielä tähän puuttuu. Esityksen ongelmat ovat nimittäin tätä luokkaa.

Ja sen voin sanoa, että tällaisiin poikkeusjärjestelyihin ei enää opposition tule näiden pelien jälkeen suostua.

No muuten siis masentava ja surullinen päivä sai sentään mukavan alun, kun aloitimme sen keskusta-kollegani Antti Kurvisen kanssa jo ennen seiskaa Maikkarin Uutisaamussa. Keskustelussa loppuviikon hallituksen puolivälinriihi. Kiitos siis Ivan Puopololle hyvästä haastattelusta ja Antille aina hyvähenkisestä keskustelusta.

Niin ja mahtuihan päivään toinenkin hyvä asia. VLN:n esitys kuluvan vuoden liikuntapaikkarakentamisen valtiontuiksi nyt allekirjoitettu eli Lopen Urheiluhallin 750 000 euron valtion tuki näin selvä. Kiitos kaikille!

Nyt vielä illan palaveriin liittyen kotikunnan Lopen osallistavan budjetoinnin voittanutta Vojakkalan uimarantahanketta. Katsotaan hieman mitä kaikkea kyläläiset sinne toivovat ja haluavat ja mitä kaikkea 20 000 euron määrärahalla ja mahdollisesti lisäksi talkootyöllä voidaan toteuttaa.

Kommentit