Sorateiden Grand Prixtä neljä päivää.

Blogi, keskiviikkona 01.08.2012

Tänään se sitten taas alkaa. Neste Oil Rally, legendaarinen Jyskälä, ja Keski-Suomeen vie minunkin tieni jo päivällä. En edes muista kuinka monta kertaa on Jyskälässä vauhdista ja kesästä nautittu ja niin teen jälleen. Ja on hienoa päästä jälleen selostuspuuhiinkin. Viime vuonna vedimme tiukan selostusrumban hoitaen niin Jokimaan kuin Laajavuorenkin yleiserikoiskokeet ja vielä nipun erikoiskokeiden selostuksia metsätaipaleilla. Ja sitten tietenkin lähtöä ja maalia Paviljongissa.

Tänä vuonna selostustöitä jälleen kasa ja upeasta päästä pitkästä aikaa selostamaan myös maailman upeinta erikoiskoetta Ouninpohjaa. Se on erikoiskoe missä on aina ainutlaatuinen tunnelma niin kuljettajilla, yleisöllä kuin meillä selostajillakin.

Tänään Neste Oil Rally alkaa aika-ajoerikoiskokeella illansuussa. Ruuhimäki on vauhdikas avaus kilpailulle ja sen hypyt legendaarisia. Voisi sanoa, että vajaa 5 kilometrin pätkä on Jyskälän käyntikortti. Kaikki mahdollinen pakattu yhteen. Sieltä show alkaa kello 19.30.

Ja varmaan veikkaustakin pitäisi heittää. Voittoon tämän vuoden Neste Oil Rallyssa ajaa Jari-Matti Latvala ennen Mikko Hirvosta ja Sebastien Loebiä. Vai änkeekö Petter Solberg nyt itsensä kärkikolmikkoon. Se on muuten aikalailla mahdollista ja etten sanoisi todennäköistäkin. Kovaa vauhtia odotan myös Jari Ketomaalta ja pitkän tauon jälkeen WRC;n rattiin hyppäävältä Sebastian Lindholmilta. Pohja-aikoja voi nämäkin miehet jälleen kirjoitella. Ja upeita taisteluja tullaan näkemään myös Super2000:kin puolella. Sebastian Ogier siellä takuuvarmasti kärkiryppäässä. Ja mielenkiintoinen taistelu nähdään myös Esapekka Lapin ja Juha Salonkin välillä kun miesten alla nyt nyt kummallakin Super2000-autot. Salolla Proton ja Lapilla Ford.

Huikea kilpailuviikonloppu siis tulossa. Sorateiden ränniä mennään kohta ja kovaa. Kesän ykkösviikonloppuja minulle ja monelle muullekin.’

Ensimmäinen päivä Jyskälässä takana. Aika-ajo siis ajettuna ja lähtöpaikat huomiselle valittuna. Sebastien Loeb avasi tänään kovinta vauhtia, mutta Jari-Matti Latvala ja Mikko Hirvonen heti iholla perässä. Huomenna siis alkaa huikea taistelu.

Illalla lähtöpaikkojen valinnan yhteydessä paljastettiin myös kaksi uutta Rallyn Hall of Famen jäsentä. Uusina kutsun sorateiden ja asfalttipikisten kunniagalleriaan saivat Michele Moutain ja Carlos Sainz. Kovaan seuraan pääsivät.

Mutta nyt kello jo puolenyön ja huomenna aikainen herätys lasten ja nuorten turvallisen ajon tapahtumaan ennen kuin iltapäivällä sitten itse Neste Oil Rally starttaa.

Kommentit