FIA Action for Road Safety.

Blogi, torstaina 02.08.2012

Tänään päivä alkaa Jyväskylän Paviljongissa turvallisen ajamisen tapahtuman vieraana. Kansainvälisen autourheilun kattojärjestön, FIA:n, tieliikenneturvallisuuskampanja, näkyy tänä vuonna vahvasti Suomen MM-rallissa. Tavoitteena siis harkitsevampi ajokäyttäytyminen, turvallisemmat kulkuneuvot ja liikenne, jossa yhteiset pelisäännöt toimivat.

FIA:n jo kuusi vuotta sitten käynnistämä tieliikenneturvallisuuskampanja, FIA Action for Road Safety, kytkeytyy YK :n asettamaan tavoitteeseen viiden miljoonan ihmishengen säästämisestä liikennekuolemilta vuoteen 2020 mennessä. Meidän oma autourheilun kansallinen kattojärjestö, AKK-Motorsport, vie FIA:n tieliikenneturvallisuussanomaa eteenpäin kampanjan esittäytyessä Neste Oil Rallissa. Mukana kampanjaa ovat tukemassa yhteistyökumppanit Neste Oil, Michelin, Derbi sekä Liikenneturva.

On hieno saada kutsu tähän tapahtumaan. Itselleni turvallisempi liikenne on ollut aina yksi tärkeä prioriteetti. Ja tänään Neste Oil Rallyn tieliikenneturvallisuustapahtumat keräävät Neste Oil Rallin puitteissa yhteen MM-rallimaailman kokeneemmat konkarit sekä seuraavan sukupolven tähdet.

FIA Action for Road Safety -teemarekka esittelee kisan ajan Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksen ja huoltoparkin alueella kampanjan sisältöjä. Ja huomenna perjantaina 3.8. kampanjarekan vierailevaksi tähdeksi saapuu autourheilun monitoimimies, entinen F1-kuski Mika Salo.

Mutta siis tänään ennen sitä rallin avauspäivä torstai tuo Paviljongin kilpailukeskukseen WRC Drivers Meet the Kids -nimisen tapahtuman, jossa pääsen WRC- ja WRC Academy -kuskien kanssa tapaamaan lapsia junioriautokoulun merkeissä. Tänään myös Lahden satamassa vuoron saavat mopoajonäytökset sekä hitaan ajon mopokisa, jossa nuorten kanssa mittelevät taitojaan AKK-Motorsportin huippuvalmennusryhmän, AKK Driver Academyn, rata-ajoryhmän tulevaisuuden lupaukset.

Mopokisaan mukaan mahtuu 200 ensimmäisenä ilmoittautunutta, 15-18 -vuotiasta mopokortin haltijaa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tänään paikan päällä klo 10.45 alkaen. Ja muuten pääpalkintona päivän parhaasta suorituksesta voittajalle on luvassa tyylikäs Derbi-skootteri.

Mutta nyt siis aamupalalle ja sitten töihin turvallisemman tieliikenteen puolesta. Ja sitten iltapäivällä Neste Oil Rallya. Hieno kilpailu tänään meille Hämeeseen ja itsekin siis suuntaan täältä Keski-Suomesta kohti Etelää ja Lahtea…

Upea rallipäivä takana ja jo huominen alkanut. Eli kello 0.19 ja juuri Lahdesta bussilla takaisin Jyväskylään. Avauspäivä ei vielä rallissa mitään ratkaissut vaikkakin Sebastien Loeb antoikin heti tutun ja odotetun myrskyvaroituksen kolmella avauspätkällä. Jari-Matti Latvala ja Mikko Hirvonen saavat siis mennä kovaa huomenna jos ja kun mielivät ajaa kisan voitosta.

Mutta upea päivä ja palaan näihin tunnelmiin mm. Lahden Jokimaan osalta vielä. Sinne kannattaa jatkossakin tässä rallissa panostaa. Mutta nyt vain muutama kuva aamun lasten ja nuorten turvallisen liikenteen tapahtumasta ja sitten rallista…

Kommentit