Silmänkannon ensimmäinen yritystontti myytiin tänään – Yli 30 hengen kasvava rakennusalan yritys muuttaa Lopelle

Blogi, keskiviikkona 21.03.2018

Nyt se on julkista. Hetki sitten allekirjoitettiin ensimmäinen kauppakirja Silmänkannon työpaikka- ja teollisuusalueelle. Monta neuvottelua kunnassa takana ja monta kauppaa lähelläkin ja nyt sitten ensimmäinen maaliin. Ja tämä ensimmäinen on tärkeä ja uskon itse, että alueen kiinnostavuus kasvaa edelleen kun nyt siellä alkaa rakennustyöt.

Epäilijöitä on alueelle riittänyt, mutta itse olemme uskoneet, että vuoden 2016 lopulla valmistunut alue muiden kuntien vastaavien alueiden tapaan tästä lähtee liikkeelle ja rakentuu. Onnea ja kiitos siis hyvästä työtä elinvoimajohtaja Jyrki Käelle ja kaavoituspäällikkö Pekka Säterille. Ja toivottavasti muista neuvotteluista pian myös allekirjoituksia kauppakirjoihin. Kauppa julkistettiin kunnan nettisivuilla kello 9.00 tänään ja tässä hieman tietoa sieltä myös blogini kautta.

Silmänkannon Yritysalueen ensimmäinen reilun 2,2 ha yritystontti myytiin siis Järki-Saneeraus Group Oy:lle. Tontti on alueen kaakkoiskulmassa eli käytännössä kantatie 54:n reunassa Riihimäen puoleisessa kulmassa.

Silmänkantoon nyt muuttava yritys on nopeasti ja voimakkaasti kasvava rakennusalan yritys, joka toimii tällä hetkellä Nurmijärven Ilvesvuoressa vuokratiloissa. Reilut 30 henkeä työllistävä Järki-Saneeraus teki viime vuonna liikevaihtoa runsaat 6 miljoonaa euroa ja tulevaisuudessa yrityksen  suunnitelmissa on laajentuminen Etelä-Suomesta myös muuallekin Suomeen. Tulevaisuudessa yrityksen kotipaikaksi muuttuu Loppi.

Rakentaminen Silmänkannossa alkaa siis nyt kesällä ja noin vuoden kuluttua toiminta käynnistyy uusissa tiloissa Silmänkannossa.

Silmänkannon Yritysalue sijaitsee siis kotikuntani Lopen ja Riihimäen rajalla Kantatie 54 varressa lähellä Helsinki-Tampere moottoritien liittymää, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kehä III:sta.  Alueen kokonaispinta-ala on 40 ha ja siellä on 10 tonttia joiden koot vaihtelevat hehtaarista viiteen hehtaariin. Alue on rakentamisvalmis ja tontin neliöhinta on 9,5 €. Lisätietoa alueesta saa kositivuilta www.silmankanto.fi ja elinvoimajohtajaltamme Jyrki Käeltä (jyrki.kaki@loppi.fi) ja itsekin mielelläni olen avuksi jos tämä paikka herättää kiinnostusta. Yhteyttä siis saa ottaa!

Hieno uutinen siis näin aamunalkajaisiksi julkiseksi! Ja toivottavasti meillä pian myös lisää kerrottavaa.

Nyt itse istun jo eduskunnassa ja puolustusvaliokunnassa. Asiantuntijat kokoushuoneeseen hetken päästä eli palaillaan asioihin myöhemmin.

….

Tänään oli päivällä valiokuntien jälkeen vielä Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnan kokous. Katsoimme jo hieman veteraaniasioiden tarpeita ja painotuksia tulevalle vuodelle 2019. Tavoitteena meillä parantaa edelleen veteraanien ja heidän puolisoiden saamia palveluita. Veteraaneja oli nimittäin vuoden 2018 alussa elossa enää noin 14 000 ja heistä sotainvalideja oli noin 1 500. Veteraanien keski-ikä on 93 vuotta. Ensi vuonna 2019 heitä arvioidaan olevan enää 8 300 ja 2025 lopussa enää noin 1 000. On siis viimeinen hetki kiittää ja maksaa kunniavelkaa! Tätä työtä lupaan jatkaa ja sen jälkeenkin kun viimeinen iltahuuto on kuultu työtä sen eteen, että muistot eivät koskaan himmene ja unohdu.

Eduskunnassa iltapäivällä sitten täysistunto missä surullinen päätös Malmin lentokenttäasialle. En ymmärtänyt, että puhemies Mauri Pekkarinen totesi, että asiasta ei äänestetä eikä siis kansalaisaloitetta voida muka ottaa käsittelyn pohjaksi? Minusta olisi pitänyt voida ottaa pohjaksi ja katsoa sitten perustuslain näkökulmasta kohta kohdalta se läpi. Mutta periksi ei vieläkään pidä antaa ja itse toivon, että pääministeri vielä kutsuisi Helsingin pormestarin neuvotteluun jos vaikka löytyisi maanvaihdoilla tehtäisiin ratkaisu mitä ei tarvitsisi lapsille ja lapsenlapsille katua.

Sen jälkeen oli keskustelu aluepolitiikasta. Itse toivon, että turha maaseudun ja kaupunkien välinen vastakkainasettelu voitaisiin jo unohtaa ja ymmärtää, että yhdessä pärjäämme parhaiten ja silloin kun kaupungit menestyy niin myös maaseutu menestyy ja toisinpäin. Näin se parhaimmillaan on.

Huomenna jatketaan. Vieraakseni mm. Hyvinkään Sveitsin lukiolaisia ja myös Padasjoen Seniorit. Mutta kasa kokouksiakin luvassa.

Niin ja kiitos onnitteluista Silmänkannon ensimmäisestä kaupasta. Välitän ne kuntamme elinvoimajohtaja Jyrki Käelle joka tehnyt tässäkin hyvää työtä. Ja tänään jo minuunkin yksi uusi yrittäjä yhteydessä tonttikaupasta Silmänkantoon eli ehkä tässä lähiaikoina lisääkin hyviä uutisia tulossa.

Kommentit