Riihimäen Rautatieaseman laituriremontti alkaa huhtikuussa – Liikenteen pitäisi palata normaaliksi pääradalla vuodenvaihteeseen mennessä

Blogi, torstaina 22.03.2018

Pääradan hidastuksista  päästäneen eroon tulevana jouluna.

Nyt siis liikkeellä tai käynnistymässä seitsemän pienempää, suurempaa ja todella suurta ratatyötä Helsinki-Häme-Tampere -pääradalla. Nämä omalta osaltaan siis hidastavat jonkin verran kuluvan vuoden aikana junaliikennettä, mutta toisaalta kun remontit valmistuvat niin radan toimivuus ja junien nopeus ja toimintavarmuus paranevat. Ja hidastuksista pitäisi siis päästä eroon viimeistään vuodenvaihteessa ja osittain jo aiemminkin.

Paljon siis tapahtuu. Riihimäen aseman parannustyöt käynnistyvät nyt huhtikuussa ja sen myötä saamme mm. esteettömyyden myös Riihimäen asemalaitureille. Myös Kerava-Jokela lisäraiteet valmistuvat tämän kesän ja vuoden aikana ja ne osaltaan tulevat merkittävästi parantamaan pääradan liikennettä ja antamaan tilaa myös uusille junavuoroille, mutta myös uusille henkilöliikenteen toimijoille kun junaliikenne vapautuu bussiliikenteen tavoin myös muille kuin VR:lle. Samalla myös parannetaan radan turvalaitteita ja radan yleistä kuntoa. Näin voidaan vähentää nopeusrajoituksia pääradalta.

Tänään olin mukana Hämeenlinnan kaupungin ja VR:n johdon välisessä neuvottelussa maakuntavaltuuston puheenjohtajana. Itse pidin totta kai maakunnan edustajana esillä laajasti kaikkia Hämeen huolia raideliikenteen osalta ja ennen muuta sitä, että VR:n tulee palauttaa nopeiden Ic-junien pysähdykset Hämeeseen niin Hämeenlinnaan kuin Riihimäellekin. Nostin esille jälleen myös työteon olosuhteiden parantamisen myös paikallisjunissa.

Edunvalvontaa tässä siis riittää meillä Hämeessä niin Hämeenlinnan, Riihimäen kuin muidenkin radanvarren kuntien ja pysäkkien suhteen. Toivottavasti yhteistä tahtotilaa ja vääntövoimaakin löytyy. Nimittäin osa suunnitelmista on todella huolestuttavia kokonaisuuden kannalta.

Tänään suunniteltiin jo tulevaa eduskuntavaalikampanjaani. Hausjärveltä uutena mukaan nyt Jyri Laine ja tänään kahviteltiin uusien ideoiden ja ajatusten parissa.
Vahva uusi tekijä siis tiimiimme! Tervetuloa Jyri ja tervetuloa muutkin ympäri Hämeen jos intoa ja halua riittää.

Eduskunnassa sitten saimme valmiiksi lausuntomme sotilastiedustelulain tarpeellisuudesta ja kiireellisyydestä perustuslakivaliokunnalle ja päivään mahtui myös työvaliokunta ja kyselytunti ja täysistuntokin. Täysistunnossa tänään keskustelimme mm. poikkeuksellisesta erityistuesta suomalaisille ruuantuottajille korvaamaan edes pieneltä osin viime syksyn vaikeiden sääolosuhteiden aiheuttamia satovahinkoja. Puheenvuoroni löytyy eduskunnan sivuilta ja sinne helpoin linkki täältä Eduskuntatyö -linkin kautta.

Päivällä vieraani myös Hyvinkään Sveitsin lukiolaisia ja sitten Padasjoen Seniorit. Mukavat porukat molemmat ja ajankohtaisia ja hieman erilaisia keskusteluja näiden ryhmien kanssa. Lukiolaisten kanssa keskusteltiin mm. tiedustelulaista ja senioreiden kanssa teiden huonosta kunnosta ja myös sotesta ja aktiivimallistakin. Ystäväni Ben Zyskowicz kävi myös padasjokisia tervehtimässä ja hieman jututtamassakin.

Hyvinkään Sveitsin lukiolaisia oli tänään tutustumassa eduskuntaan ja työhöni. Mukava ja aktiivinen porukka. Kuva: Jaakko Rainio

Niin ja olihan minulla tänään lounasseuraakin. Hausjärven Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja yrittäjien puheenjohtaja Jyri Laine kävi palaverissa. Jyri lähtee nyt mukaan tekemään kampanjaani vuoden 2019 eduskuntavaaleihin ja tavoitteena tehdä aikapaljon uutta ja isommin nyt Hausjärvelläkin. Mukaan siis tiimiin saa ilmoittautua jo!

Kommentit