#Seurasydän sykkii somessa ja kentän laidalla

Blogi, tiistaina 29.09.2020

Hyvää Seurapaitapäivää!

Tänään siis on jälleen ollut aika aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet! Ja miksipä ei sillä talvikauden sarjathan ovat pyörähtäneet tai pyörähtävät näinä aikoina myös käyntiin. Torstaina jääkiekon hallitseva Suomenmestari HPK avaa SM-liigakauden Oulun Kärppiä vastaan Rinkelinmäellä ja salibandyn ja monien muidenkin pallopelien kaudet on jo avattu. Kesän lajeista pesäpallon mestarit jo taas selvillä ja pian myös jalkapallon mestarit.

Nyt Suomi tarvitsee maajoukkuehenkeä monessa ja siksi tänään yhteishenkeä ja yhdessä tekemistä alleviivatakseni päällä seurapaitapäivänä Leijonien maajoukkuepaita.

Mutta seurapaidoilla kannustamisen lisäksi me kaikki voimme osoittaa myös tukememme arvokkaalle seuratoiminnalle. Seuratoimintaanhan niin nuorisotyöhön kuin urheiluun ja liikuntaankin pääministeri Sanna Marinin hallitus alunperin esitti ensi vuodelle peräti 30% leikkauksia. Ne onneksi saatiin hyvällä yhteistyöllä ja ennen muuta teidän seuraväen aktiivisella ja kuuluvalla viestillä kumottua. Ensi vuoden rahoitus on nyt varmistettu, mutta uusia leikkauksia Marinin hallitus on joutumassa tekemään jo seuraavalle kaudelle, jos se ei kyke ongelmia rahoituspohjassa muuten ratkaisemaan. Tilanne tulee siis olemaan vuoden kuluttua todella tukala.

Mutta ollaan me seuratoiminnan, urheilun ja liikunnan puolella yhdessä ja näytetään ja annetaan sen kuulua.

#Seurapaitapäivä´nä annetaan #seurasydän sykkiä!

Haastan siis seurapäivän hengessä myös sinut tänään mukaan antamaan näkyvän tuen seuratoiminnalle ja urheilulle ja liikunnalle. Vetäise pelipaita tai huivi kaulaan ja nappaa kuva omalle some-sivullesi vaikkapa Facebookiin. Lähde siis mukaan juhlistamaan seurapaitapäivää – juuri sellaisena kuin olet!

Edelliskerralla aktiivisten seurojen, seuratoimijoiden ja harrastajien ansiosta teemapäivä tavoitti Facebookin, Instagramin ja Twitterin kautta kahdessa päivässä lähes 7,5 miljoonaa henkilöä. Nyt meillä on erinomainen mahdollisuus peitota tämä tulos haastamalla kaikki seurojen nykyiset ja entiset jäsenet mukaan näyttämään seurasydäntä syyskuussa.

Ja jotenkin tänään oli erityisen hieno vetään päälle seurapaita. Viime vuonna valitsin kaapistani kotikuntani Lopen salibandyseuran LFT:n paidan ja tänään sitten jääkiekon Leijonien maajoukkuepaidan. Näinä aikoina me tarvitsemme urheilun ja liikunnan turvaamiseksi leijonan henkeä, mutta myös laajemminkin hyvää yhteistyötä ja yhdessä tekemistä maajoukkue hengessä näistä ajoista selviäksemme. Ja mehän selviämme.

Tässä vuoden 2019 Seurapaitapäivän kuvani. Silloin LFT!

Nyt puolustusvaliokunnan kokouksen kautta valtionvaroihin. Ja iltapäivällä sitten isossa salissa esillä talousasiat laajemminkin. Vauhdikas eduskuntaviikko käynnissä.

Kello 19.01

Tänään esittelin eduskunnassa Kokoomuksen seuraavan vastalauseen Marinin hallituksen talouspolitiikalle.

Emme enää voi seurata vierestä, kun hallitus kiristää veroja, ei uudista työelämää ja vahvista yritysten mahdollisuuksia palkata ja myös pitää kiinni olemassa olevista työpaikoista. Tilanne menee koko ajan pahemmaksi ja tätä menoa velkaantuminen jatkuu koko alkaneen vuosikymmenen.

Nyt tarvitaan politiikkaa mikä vahvistaa myös ihmisten ostovoimaa, luo uskoa huomiseen ja turvaa tulevaan.

Tilanne näyttää nyt koko ajan pahemmalta ja siltä, että Marinin hallitus jättää kaiken tekemättä niin kauan kun se saa nostettua lisää velkaa – miljardikaupalla.

Kommentit