Se on ylävitonen!

Blogi, torstaina 14.03.2019

Tänään vahvistettiin eduskuntavaalien numerot. Tähän kisaan lähdetään täyskäydellä ja ylävitosella. Tänään julkaisimme myös muutamia Facebookin profiilikuvien kevyksiä, joilla sinäkin voit tunnustaa väkiä ja tsempata kampanjaani. Vitonen on hyvä numero ja täysillä mennään kohti vaalikevättä.

Kiitos jo nyt teille kaikille avusta ja tuesta. On ollut huikean hieno huomata miten iso porukka ja koko ajan myös uusia tukijoita ja tekijöitä tulee mukaan ympäri Hämeen. Yhdessä me teemme tämän.

Haluan vielä kiittää eilisen illan Panssarimuseonkin seminaariin osallistuneita. En olisi ikinä uskonut, että sali täyttyy ja joudumme kantamaan lisätuoleja väelle. Näin kuitenkin kävi ja talvisodan päättymisen muistopäivän -seminaarini oli enemmän kuin onnistunut. Puhuimmekin jo, että jos keväällä kaikki menee suunnitelmien mukaan ja saan jatkaa kansanedustajana niin teemme tästä 13.3. -seminaaristani myös perinteen. Oma seminaari ulko- ja turvallisuuspolitiikalla ja paikkana mitä upein Panssarimuseo.

Lauantaina avataan myös Kokoomuksen Riihimäen vaalikahvila. Tervetuloa avajaisiin kello 12 ja tarjolla silloin Kultasuklaan suklaata, kahvia ja makeaa ja myös ulkona makkaragrillimme on kuumana. Nyt laitetaan pikku hiljaa kampanjaa käyntiin. Virallinen kampanjastartti antaa kuitenkin vielä hetken odottaa itseään. Sitten annetaan mennä.

….

Aamulla näiden valtiopäivien viimeinen puolustusvaliokunnan kokous. Tällä porukalla me teimme kaiken valmiiksi mitä oli päätetty. Mikään ei siis jäänyt kesken eikä kaatunut.

Kahvilla Petterin, Lenitan ja Raijan kanssa.

Sote kaatui vasta vajaa viikko sitten ja nyt jo SDP näyttää kannattavan sotea. Käytännössä lähes sitä mikä juuri kaatui. Demarit haluaisivat myös 18 maakuntaa joita he kutsuivat aluekunniksi ja veroja rakastavana puolueena he vielä haluaisivat Suomeen kolmannen verotuksen tason eli kuntavero ja valtionvero saisivat vielä seurakseen uuden maakuntaveron. Verottamallako tämän maa  ongelmat ratkeavat? Jos näin olisi niin ei meillä kyllä paljon ongelmia enää olisikaan.

Ratkaisu sosiaali- ja terveyspalveluihin ei siis todellakaan löydy lisää verottamalla eikä uusilla hallintohimmeleilläkään. Itseasiassa minusta oli hyvä, että maakuntahallintoa ei nyt tullut. Missään vaiheessa sote ei sitä ole oikeasti tarvinnut.

Me olemme tätä lähestyneet koko ajan asiakkaan eli ihmisen kautta. Lääkäripalvelut on se mikä on monessa paikassa maata rikki ja siitä pitää aloittaa nyt tämä uudistus. Eli tehdään ihmisen kokoista uudistusta ja korjataan se mikä on rikki eikä ainakaan sotketa sitä mikä nytkin toimii ihan hyvin.

Meidän lähtökohta sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa ensi vaalikaudella onkin kuntapohjainen järjestelmä. Puheenjohtaja Petteri Orpo totesi Verkkouutisille, että ”Kokoomks edistää  vahvempien järjestäjien muodostumista vapaaehtoiselta pohjalta. Kuntaliitokset eivät ole ensisijainen tavoite, vaan vahvojen sote-järjestäjien syntyminen.”

Samassa haastattelussa Petteri totesi, että ”Me (Kokoomus) tahdomme ihmiset jonoista hoitoon. Tahdomme, että ihmisten pallottelu paikasta toiseen loppuu. Keskitytään ratkaisemaan näitä asioita, ei hallintoa.”

Tämä 18 maakunnan malli opetetti sen mitä Petteri tänään myös alleviivasi. Hän totesi, että Suomeen ”ei kannata yrittää rakentaa yhtä mallia, joka sitten tungettaisiin joka paikkaan Suomessa.”

Kokoomus kannattaa lisäksi monituottajamallia. Tässä siis yksityinen ja kolmas sektori ovat mukana. Markkinoita ei saa päästää vain suurten yritysten käsiin ja valinnanmahdollisuuksia parannetaan palvelusetelien kautta.

Mitäs sanotte? Eikös tässä ole järkeä? Ei lisää veroja eikä lisää hallintoa vaan lisää hoitoa ja hoivaa.

Palaan tähän tässä vielä jossain välissä hieman enemmänkin. Nyt täysistunto ja siellä keskustelussa tänään mm. Liikuntapoliittinen selonteko. Pidän siinä kolmantena puheenvuoron missä esillä mm. liikuntapalveluiden alv ja liikunnallinen elämäntapa ja huippu-urheilukin.

Kello 21.12 ja nyt illan Ylen suuren vaalitentin pariin ja kotisohvalla.

Illalla kävin vielä katsomassa RSS Panthersin nousukarsintapelin Riihimäen Urheilutalolla Tampereen Classicia vastaan. Jouduin vielä vanhasta muistista kuuluttajan hommiin ja vaikka jokunen vuosi aktiivisista säbän kuuluttajahommista onkin niin sieltä se tuntui selkäpiistä tulevan. Hauskaa oli ja vielä pojille makea voitto. Taistelu jatkuu lauantaina Tampereella ja kahdella voitolla nousukarsinnan seuraavaan vaiheeseen.

Kommentit