SDP ottanut EI:n rinnalle pelottelun – Sosiaalinen media antaa tällaiselle politikoinnille hyvin pelikenttää

Blogi, sunnuntaina 24.04.2016

SDP on tunnettu pitkään siitä, että kaikille uudistuksille sanotaan EI. Parhaimmillaan ”ehdoton ei” on tullut jo siinä vaiheessa kun jonkin asian tiedotustilaisuus on ollut vasta aluillaan tai jokin raportti on julkaistu. On toki varmasti helpompi arvostella heti kuin vasta sitten kun faktat on selvillä. Nyt tämän kaiken uudistamisen ja kehittämisen vastustamisen rinnalle on tullut pelottelu. Annetaan siis ymmärtää, että näin ja näin tulee tapahtumaan ja käytetään vahvaa retoriikkaa. Pahimmillaan vahingossa vai liekö aivan tahallaan käytetään yhtiöittämisen synonyyminä yksityistämistä. Ja puhutaan, että nyt myytiin metsät ja pohjavedet ja kohta tiet ja sitten VR jne.

Yksi räikeä esimerkki nähtiin viime torstaina kyselytunnilla kun SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman väitti totisella naamalla pääministeri Juha Sipilästä (kesk), että ”Se mitä te nyt tässä olette yhden vuoden aikana esittäneet, ensin te sanoitte että yhtiöitätte Suomen veronmaksajien omistamat metsät ja luonnon, sitten terveyspalvelut… ja nyt sitten maantiet, vesiväylät ja rautatiet.”

Pääministeri Juha Sipilä vastasi SDP:n puheenjohtajalle: ”Metsät, vedet ja luonto on yhtiöitetty teidän mukaanne. Neliösenttiäkään ei ole metsiä, ei vesiä, eikä soita siirretty metsähallituslaissa yhtiön omistukseen. Minusta tämmöinen pelottelu ja väärän tiedon levittäminen, tämä ei ole kyllä oikein” ja toisti vielä myöhemmin, että ”metsiä ei ole yhtiöitetty”. Ja toivoi keskusteluun rehellisyyttä: ”Minusta tämä poliittinen keskustelu – meidän pitäisi päästä tässä aivan uudelle tasolle. Meidän pitäisi pystyä puhumaan faktoissa.”

Haluaisin uskoa, että SDP:n Antti Lindtman ei vain yksinkertaisesti tiennyt mistä eduskunnassa on päätetty, mutta toisaalta en haluaisi uskoa sitä, että demarien ryhmäjohdon tietämys päätöksenteosta voisi olla näin heikolla tasolla. Näin ollen on syytä epäillä, että tällaista retoriikkaa käytetään tahallaan ja vain ihmisiä hämätäkseen. Halutaan siis luoda kuva, että hallitus myy nyt kaiken jne.

Tekisi mieli kysyä Antti Lindtmanilta, että eikö hän oikeasti tiedä mistä metsähallituslaissa on päätetty ja antoiko hän väärää tietoa eduskunnassa näin siis ihan vahingossa?

Hämmästynyt olen ja pettynyt.

Ja jopa Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö joutui oikaisemaan SDP:n Antti Lindtmania toteamalla, että ”metsähallituslaissa valtiolla säilyi maa- ja vesialueiden omistus”.

Valitettavasti tällainen politikointi on nyt yleistymässä. Puhutaan hieman epätarkasti ja annetaan ainakin rivien välistä lukea jotain epäilyttävää tai jätetään kertomatta jotain oleellista. Tällaiselle tiedolle sosiaalinen media on lisäksi vielä oiva paikka kasvualustaksi. Puolihuolimattomat heitot lähtevät helpolla elämään somessa faktoina ja leviämään. Tämä on jopa vielä ikävämpää kuin vanha EI-politikointi. Siinä kuitenkin annettiin vaihtoehto ”mitään ei saa eikä pidä muuttaa” vaikka maailma ympärillä muuttuisikin.

Viime viikolla keskusteluun nousi keskustan liikenneministeri Anne Bernerin esitykset ns. liikennekaaresta ja tieverkon yhtiöittämisestä 100% valtion omistamaan yhtiöön sekä taxi-liikenteen vapauttamisesta. Aiheista jo viime viikolla kirjoitin täällä blogissanikin ja kerroin mm. oman mielipiteeni taxien vapauttamisesta. Tätäkin vain siis Keskustan ministerin esille tuomaa kokonaisuutta on nyt levitetty ja annettu ymmärtää sen olevan hallituksen esitys. Sitä se ei ole. Perussuomalaiset ja Kokoomus eivät ole hyväksyneet Bernerin esitystä ja ne ovat tällä hetkellä vain ja ainoastaan keskustan ministerin esityksiä. Sitä en tiedä onko hänellä esityksilleen keskustan koko ryhmän tuki, mutta ei siis ainakaan hallituskumppaneiden. Nyt Bernerin esitykset siis lähtivät lausuntokierrokselle ja sen jälkeen hallitus niitä käsittelee ja muodostaa oman kannan. Siihen asti mitään ei ole vielä päätetty.

Pääministeri Juha Sipilä antoi liikenneministeri Anne Bernerille tukea kyselytunnilla toteamalla liikenneverkon yhtiöittämisestä, että ”olemme todellakin päättäneet selvittää sen, että löytyisikö tätä kautta uusia tapoja löytää vauhtia julkisiin infrainvestointeihin. Meillä on syntynyt korjausvelkaa yli kaksi miljardia vuosien aikana.” Tämä on totta ja ratkaisu alati heikkenevän tieverkon korjaamiseksi on löydettävä tavalla tai toisella. Mutta teitä ja rautateitä ei olla myymässä.

Toivotaan, että pelottelusta ja lähes uhkailusta päästäisiin jälleen asiapolitiikan pariin. Taistellaan faktoilla ja annetaan tosiasioiden miekkojen kilistä.

….

13062172_10154160377651670_6054565520127320336_n

Kummimaatilalla kävimme tänään onnittelemassa tilan huippua emäntää Liisaa ja samalla moikkaamassa mun omaa synttärilahjalehmääni Lumihuippua. Ternimaitoakin mukaan mutta ei vielä Lumpparilta vaan nyt vielä Kullalta. Vasikantanssia Timolle

13076616_10154160377141670_6198233384120927639_n 13012737_10154160378076670_8425490792571395887_n 13102768_10154160377376670_3216953788933265309_nNyt kello jo 20.52 ja juuri vesisateiseltä pyörälenkiltä kotiin. Itseasiassa vesisade muuttui juuri rännäksi ja maa nyt jo valkoisena. Toivotaan, että kevättä tämäkin vie eteenpäin.

Tänään sunnuntaina kävimme MTK:n kummimaatilallani Portaankorvassa. Tilan emäntä ystävämme Liisa täytti juuri vuosia ja tänään veimme hänelle pienen lahjan ja samalla kävimme katsomassa myös minun ihan ikiomaa Lumihuippu-hiehoani. Sain lehvävasikan syntymäpäivälahjaksi Portaankorvan väeltä viime vuonna kun täytin pyöreitä ja nyt nuori neito on tiineenä ja loppusyksystä odotamme ensimmäistä vasikkaa. Pääsee Lumihuippu sitten valiomaitoa tuottamaan.

Portaankorvassa nyt kevään aikana myös syntynyt paljon vasikoita ja hienoja tullutkin. Yksi mikä sydämen kyllä ehdottomasti särki oli tämä lumenvalkoinen kyyttötyttö. Saa nähdä millainen kaveri hänestä tulee kun isoksi kasvaa.

Iltapäivällä vielä hieman pihatöitä mökillä ja lintuhommiakin. Kevättä siis.

 

 

 

 

Kommentit