SDP menettää edelleen kannatustaan… Kokoomus nousi maan suurimmaksi puolueeksi

Uutiset, lauantaina 05.05.2007

Tuoreimman tutkimuksen mukaan eduskuntavaalit voittanut Kokoomus on noussut vaalien jälkeen myös ohi keskustan maan suosituimmaksi puolueeksi. Yle Uutisten julkaiseman tutkimuksen mukaan kokoomuksen kannatus oli huhtikuussa 24,1 prosenttia, kun eduskuntavaaleissa puolueen ääniosuus oli 22,3 prosenttia. Kokoomuksen noustessa samaan aikaan SDP:n suosio on jatkanut jyrkkää alamakea. Keskustan kannatus sen sijaan on pysynyt suunnilleen ennallaan, mutta ykköspaikka on vaihtunut kakkoseksi kokoomuksen kovan nousun myötä.

-Tämä trendi oli nähtävissä jo eduskuntavaaleissa. Silloin valitettavasti kuntohuippu ei osunut 110 prosenttisesti kohdalleen – lähes kuitenkin, hymyili tyytyväinen uusi kansanedustaja Timo Heinonen kuultuaan tuoreet gallup-tulokset.

Perjantaina julkaistun kannatusmittauksen mukaan keskustan kannatus on 23,0 prosenttia eli suurin piirtein sama kuin maalisvaaleissa, mutta SDP:n suosio on jatkanut syöksykierrettään ja vaalien 21,4 prosenttia on nyt vaihtunut 20,7 prosenttiin.

Myös vasemmisto liitto demarien seuraksi laskussa
Hallituspuolueista myös vihreiden suosio on kasvanut eduskuntavaaleista. Hallitusvastuun alkaessa vihreitä kannatti 8,5 prosenttia suomalaisista ja nyt kannatus hipoo jo kymmentä prosenttia ollen huhtikuun tutkimuksessa tarkalleen 9,4 prosenttia.

Oppositiopuolueiden alamäki näyttää sen sijaan jatkuvan demarien vetämänä. Vasemmistoliiton kannatus on rapissut vaalien 8,8 prosentista 8,2:teen ja kristillisdemokraattien 4,9:stä aina 4,5 prosenttiin. Näin vihreät ja vasemmistoliitto ovat vaihtaneet keskinäistä järjestystään Suomen puoluekartalla vaalitulokseen verrattuna.

RKP:n kannatus huhtikuussa oli 4,4 prosenttia ja perussuomalaisten 4,5 prosenttia.Tutkimuksessa haastateltiin runsaat 3 800 ihmistä huhtikuun ja toukokuun alkujen välisenä aikana.

Kommentit