VIERAILIJOITA EDUSKUNNASSA Timo Heinosen vieraina Uramon koulun kuudes luokka Riihimäeltä

Uutiset, keskiviikkona 09.05.2007

Eurooppa-päivänä keskiviikkona 9.5. eduskunnassa vieraili Uramon koulun kuudes luokka Riihimäeltä. Opettajansa Eija Aittolan johdolla ryhmä aloitti käyntinsä katsomalla eduskunnasta kertovan videon, mikä kertoo tiivistetysti kansanedustajan työstä ja sen vaatimuksista.

Videon jälkeen ryhmä siirtyi Heinosen avustajan Tiina Seppälän johdolla istuntosalin lehtereille. Lehtereillä keskusteltiin hieman eduskunnan työstä, rakennuksista ja ryhmällä riittikin paljon kysymyksiä. Timo Heinonen saapui myös tervehtimään ryhmää, ja tuoreelle kansanedustajalle satelikin paljon kysymyksiä. Iloisena yllätyksenä yhdellä oppilaista oli Heinonen 2007- vaalipaita päällään.

– Oli todella mukava vastaanottaa koululaisryhmä kotiseudulta, oppilaiden joukossa olikin muutama tuttu naama muun muassa ratsastusharrastuksen piireistä, kertoi Timo Heinonen.

Ennen täysistunnon alkua vieraita saapui tapaamaan myös kokoomuksen pitkäaikainen ja jo legendaarinen kansanedustaja Ben Zyskowicz. Tämän jälkeen Uramon koululaiset jäivät vielä seuraamaan täysistuntoa ja kiinnostavimmaksi asiaksi nousikin tuttujen naamojen bongaaminen istuntosalista. Monia tuttuja naamoja salista löytyikin, ja täysistunnon hetkittäin kiivasta keskustelua kuunneltiin kiinnostuneena.

– Olen todella kiva, että voimme Timon kanssa tarjota nyt kouluille mielenkiintoisen tutustumiskohteen. Kevät on todella kiireistä aikaa eduskunnassa ja Timolla riittää kokouksia ja tilaisuuksia ja vierailijaryhmiäkin on paljon. Nyt olemmekin jo varanneet ensimmäiset luokkaretket ensi vuoden keväälle. Nyt on käynyt niin, että kaikille ryhmille ei ole löytynyt sopivaa vierailuaikaa. Tästä oppineena olemme nyt hyvissä ajoin liikkeellä, kertoi Tiina Seppälä.

TS

Kommentit