Saviniemen Kallen Saarijärven Onkikilpailut ja Syrjälän Marjatilan Konepäivät – Lopen kesän superviikonloppu sai väen liikkeelle

Blogi, lauantaina 08.07.2023

Tämän kesän Lopen kesän superviikonloppua vietettiin nyt heinäkuun toisena. Tapahtumia riitti ympäri pitäjän ja väkeä liikkeellä todella upeasti.

Loppi on kesällä parhaimmillaan ja maukkaimmillaan!

Itse arvoin aamulla, että otanko Vanajan suojista alle Pappiksen vai Kuplan. Päädyin Madameen ja hyvinhän me vanhan rouvan kanssa matkassa pärjäsimme eikä pieni sateenkaan uhka meitä pelottanut. Volkswagen Kupla -72 pääsi myös vähän omaan elementtiinsä, kun rouvaa ihasteltiin Syrjälän Marjatilan III Konepäivillä. Syrjälään Topenolle on mansikkatilan pihapiiriin rakentunut kolmessa vuodessa upea vanhojen koneiden ja vempainten tapahtuma ja se näyttää jatkavan hienosti siitä mihin pitkän rupeaman traktoritapahtuman parissa tehneet Lehtoset Mustajoella jäivät. Ei ihan sellaista määrää traktoreita kuin Simolla, mutta hienosti niitäkin ja paljon myös vanhoja autoja ja muita koneita.

Syrjälän Marjatilan Riihicafesta onkin kasvanut yksi kesän suosituimpia kesäkahviloitamme. Sieltä saa kesän makeimmat mansikat ja marjat. Ja tunnelmarikas vanha riihi tarjoaa myös sitä ”mannapuuroa ja mansikkaakin”. Taru ja Sami ovat luoneet kivan kohteen keskelle mansikkapeltoja ja tänäänkin väkeä oli liikkeellä enemmän kuin paljon.

26. Kalavireen Onkitapahtuma Saarijärven Saviniemessä

Madamella sitten kurvailin seuraavaksi Saarijärven Saviniemen rantaan. Aikanaan onkitapahtuma syntyi Kalle Saviniemen talon pihapiiriin ja rannoille Saarijärvelle ja nyt tapahtuma hienolla tavalla pitää yllä Kallen perintöä. Kalavire on vuodesta toiseen tehnyt hienon lasten ja nuorten onkitapahtuman uniikkiin paikkaan ja tänään koukut heitettiin veteen jo 26. kerran. Monet siis onkimassa jo toisessa polvessa. Ja ainakin meillä näitä Saviniemen mato-onkikisoja on aina muisteltu pitkään ja siellä on syntynyt sellaisia lapsuuden muistoja, että ne elävät läpi elämän.

Eilenkin illalla kuopuksen kanssa Pekkalan saunassa kisoja pohdimme ja kuulemma kaveri tietää nyt parhaat paikat siellä. Sinne ”parhaille paikoille” olivat sopineet menevänsä ahvenia narraamaan. Toki pohti, että ”yhdellä lahnalla olisi varmaan top kolmosessa” helpoimmin. Niinpä.

Hienon tapahtuman Kalavireen väki jälleen oli vanhoille Kallen rannoille tehnyt. Jokainen lapsi ja nuori palkittiin erinomaisin palkinnoin ja rannalla oli muutakin ohjelmaa. Ilmapallotaikuri Jaani viihdytti väkeä ja herkullinen omantunnon puffetti palveli myös onkiväkeä. Vauhdissa mukana oli perinteiseen tapaan myös Lopen kunnan kulttuuripalvelut.

Kuntamme kulttuuripalvelut Tuula Pirisen johdolla tekeekin kyllä aivan huikeaa työtä. Vaikka päävastuun tapahtumista yleensä kantaakin loppilaiset seurat ja yhdistykset ja talkooväki, niin kulttuuripalvelumme on usein mukana tukemassa ja auttamassa. Niin siis Saarijärvelläkin ja tänäkin suvena monessa. Tulossa on vielä musiikkitapahtumaa Loppijärven Syrjään ja monenlaista muutakin. Kannattaa siis ottaa seurantaan Lopen kunnan verkkosivut ja sieltä Ajankohtaista -sivu. Sivuilla myös tapahtumakalenteri, mistä löytyy monenlaista.

Tämän kesän tapahtumien superlauantai onnistui kyllä erinomaisella tavalla. Väkeä oli tapahtumissa paljon liikkeellä, mutta myös Koskicafe Myllyllä ja avointen maatilojenkin tapahtumassa.

Kesä-Loppi on rautaa!

Ps. Laittakaapa muuten kalentereihinne ylös Suolaista ja makeaa – LOPPILAISIA MAKUJA -tapahtuma tiistaille 18.7. Silloin loppilaiset ravintolat ja kesäkahvilat kutsuvat yhdessä kiertämään ja herkuttelemaan. Lopen historian ensimmäinen oma makujen matka on siis tulossa. Lisää tapahtumasta löydätte mm. Facebookin LOPPI-ryhmästä.

Kesä-Loppi maistuu!

Kommentit