Sauli Niinistön

Blogi, maanantaina 09.01.2012

kanssa tänään maanantaina Häme-päivää. Tervetuloa mukaan tapaamaan presidenttiehdokasta ja kahvittelemaan kanssamme. Aloitetaan aamupäivällä klo 11.00-11.30 Riihimäen Niinistö Cafessa. Sitten klo 13.00-13.30 Hämeenlinnan Niinistö Cafe ja Kävelykatu Reska ja klo 15.00-15.30 Forssan Niinistö Cafessa. Nähdään ja keskustellaan!

Saulin kanssa siis jatketaan. Kampanja etenee tänään jälleen kovalla vauhdilla ympäri Suomenmaan. Saulin kanssa kierrämme tänään Hämettä ja kymmenissä kaupungeissa ja kunnissa tänään myös muita kampanjatilaisuuksia ja tottakai avoinna jälleen toistasataa Niinistö Cafetakin.

Tervetuloa mukaan presidentintekijäksi tai sitten vain kyselemään ja juttelemaan. Sitä varten me kierrämme. Ollaksemme kuulolla ja tietäen mitä me suomalaiset mietimme ja ajattelemme.

….

Tänään kolme tilaisuutta Hämeessä – yksi Riihimäellä, yksi Hämeenlinnassa ja yksi Forssassa – ja yli 1000 kävijää. Uskomaton meno. Kiitokset siis heti alkuun Sauli Niinistölle Hämeen tämänkertaisesta visiitistä ja tsemppiä illaksi Pirkanmaan Aamulehden vaalitenttiin. Mutta me siis tänään Saulin kanssa kiersimme Hämettä koko päivän ja kaikessa rauhassa. Aamupäivällä ensin Riihimäellä Niinistö Cafessa ja aamunavaus onnistui niin, että väkeä oli tuulikaappi täynnä ja osa kurkki ikkunoistakin mitä kahvilassamme tapahtui. Väkeä siis aivan huikeasti ja tungosta riitti. 

Riihimäellä Cafe Niinistössä Sauli Niinistö esitteli suomalaisena tekona Suomen Höyhenen eli nykyisin Joutsen Finlandin. Yli 75 vuotias perheyritys Riihimäeltä jonka aikanaan muuten perusti maahanmuuttaja Tanskasta. Nyt kolmannessa tai kohta jo neljännessä polvessa Kotkasaaret tekevät maailman parhaita ja vastuullisesti tuotettuja untuvatuotteita. Ja tänään meillä oli muuten esillä myös yrityksen ensimmäinen toppatakki joka aikanaan tehtiin tilaustyönä Pihkalalle joka lähti 60-luvulla hiihtämään halki Grönlannin. Siitä lähti liikkeelle maakuupussien rinnalla toppatakkituotanto ja tänään Sauli sai itselleen myös untuvaisen takin matkaan. Siis suomalainen teko – korkeaa suomalaista osaamista ja tuotekehitystä vuosikymmenten ajan.

..

Riihimäeltä sitten Hämeenlinnan Cafe Niinistöön ja kävelykatu Reskalla. Väkeä vielä enemmän liikkeellä ja kuvaavaa tilanteesta oli se kun eräs toimittaja kertoi, että samaan aikaan perussuomalaisten Timo Soinia oli kuuntelemassa vajaa kolmekymmentä ihmistä. Meillä Saulin ympärillä kymmenen kertaisesti se tai jopa enemmänkin. Paljon tuttuja ja juttukavereita riitti Riihimäen tapaan minullekin.

Reskalta sitten karavaanimme jatkoi Lounais-Hämeeseen ja täynnä olleeseen Forssan Niinistö Cafeeseen. Siellä huikean hieno tunnelma myös kun musiikista vastasivat paikalliset nuoret Turkka Malin ja Erkki Liikasen kanssa ja sellaista kansanjuhlan tuntua oli jo ilmassa. Paljon myös minun tuttuja Forssassa liikkeellä ja oli mukava huomata miten jälleen moni tuli kertomaan äänestäneensä minua viime keväällä ja 2007 ja ainakin väittivät olevansa tyytyväisiä. Hyvä niin. Parhaani yritän tehdä.

Mutta kuvat kertokoot puolestaa lisää ja alhaalla vielä muutama videokin Sauli Niinistön Häme-päivästä.

Tässä muuten kanssa aika kuvaava STT:n Uutinen päivästämme. Kurkatkaapa: Sauli Niinistö Riihimäellä.

Kotimatkalla sitten saimmekin istua autossa kun kantatie 54:n Kaakkomäen notkossa nostettiin jugurttirekkaan ojasta. Sama tuttu paikka josta jo vuosia sitten tein esityksen korjauksesta tai edes yllättävästä liukkaudesta varoittavasta liikennemerkistä. Tielaitos totesi silloin, että ei ole vaarallinen paikka. Ehkä ne tietävät meitä paremmin ja onnettomuuksia paremmin. Kun tietokone näyttää, että ei ole vaarallinen niin ei kai se sitten ole. Tullee mieleen Tuntemattoman Sotilaan sanat vaatevarastolta tai ahvenista. Ei me Tielaitos mitään luulla vaan me kokemuksesta tiedämme, että se on vaarallinen paikka. Monta kuolemaa ja turhaa onnettomuutta. Olisiko aika tulla vaikkapa katsomaan ihan paikalle. Lähden mielelläni vaikka oppaaksi.

 

 

Videoita lisää huomenna aamulla kun Youtube saa videot ladattua…

 

Lisäys maanantain blogiin tiistaina 10.1.2012 Youtuben saatua videot julkaisukuntoon:

 

 

 

Kommentit