”Kokoomus kuuntelee”

Blogi, sunnuntaina 08.01.2012

Sloganista on tullut jo poliitikan käsite, joka on raivannut uutta tilaa aidolle keskustelulle ja kansalaisvaikuttamiselle. Tämä uusi kokoomuslainen toiminmalli on tuonut suomalaiseen politiikkaan siis jotain uutta. Iänikuisen vaalikampanjoinnin ja silloin kaikkien toreilla seisomisen ja ”muka kuuntelisen” sijaan olemme siis luoneet uuden toimintavan missä kahvitelttoja ja keskustelutilaisuuksia järjestetään läpi vuosien vaaleista välittämättä. Pertti Salolainen mainoksia lainaten voisi todeta, että ”tavattavissa vaalien välissäkin”.

Tämä uusi toimintatapa suomalaisessa politiikassa on huomattu. Ja se myös näkyy. Vaalien jälkeen, vaalien välillä, kun menee markkinoille tai tapahtumiin, niin aika usein siellä on vain yksi Korva-kahvila teltta. Uusi tapa toimia.

No miksi tämän tänään esille nostin. Siksi, että nyt myös tästä on tutkimustietoakin. Tuoreen tutkimuksen mukaan nimittäin suomalaiset pitävät kokoomusta SDP:n kanssa parhaina kanavina toimia ja vaikuttaa paikallistason asioihin. Kunnallisalan kehittämissäätiön kysely paljastaa myös sen, että kolmospaikan ottaa keskusta ja perussuomalaiset jää vasta neljänneksi. Se on aika yllättävää ja varmasti keskustassa myös herättävääkin, kun samaan aikaan tiedämme, että aika monessa maalaiskunnassa keskusta on kuitenkin suurin puolue. Mutta ihmisten, kuntalaisten, ääni ei siis kuitenkaan sitä tietä näytä kuuluvan?

Yhteys on siis poikki. Sen vahvistaa myös saman TNS Gallupin tekemä tutkimusosuus jossa samaa kysyttiin sitten itse kunnanvaltuutetuilta. Keskustalaiset kunnanvaltuutetut nostavat itsensä kyllä vahvaksi vaikutuskanaksi kokoomuksen ja SDP:n rinnalle. Siis kuntalaiset eivät pidä merkittävänä vaikutuskanava, mutta valtuutetut itse pitävät. Joku ei siis tässä yhtälössä toimi. Ollaan erkaannuttu kauaksi siis itse kuntalaisista.

Kokoomuslaiselle uudelle tavalle toimia, kuunnella ja keskustella, näyttäisi siis olevan tilausta myös muissakin puolueissa. Voisiko kuntalaisten pelastukseksi toivoa ja kannustaa – olkaapa hyvä ja kopioikaapa tämäkin toimintatapamme. Siitä hyötyisi kaikki.

No toisaalta ei SDP:ssäkään ihan ole oivallettu…. Tänään nimittäin he tiedottivat, että ”Ehdokas on nähtävissä Helsingin Hakaniemen markkinoiden vaalitorilla sunnuntaina kello 11-12.30.” Eikö olisi ihan kiva jos saisi näkemisen lisäksi hieman jutellakin 🙂

Samaa Kokoomus kuuntelee, Korva-kahvila, toimintatapaa jatkaa myös maan laajin presidentivaalikahvilaketju. Niinistö Cafeita aukeaa joka päivä johonkin päin Suomenmaata lisää ja väkeä on aina paikalla yli kaikkien rajojen, myös puoluerajojen. Eilen kahvila Vihtijärvellä veti mukaan myös keskustalaisia ja niin on tapahtunut joka päivä myös kotikunnassani Lopellakin, kun maan pienin Niinistö Cafe on ollut avoinna. Ja samaa viestiä ympäri Suomen. Ihmiset haluavat tulla juttusille, kertoa oman mielipiteensä, kuulla kahvikupin ääressä toistenkin mielipiteitä jne. 

Tänään olemme jo puuhanneet jälleen pystyyn paria uutta Niinistö Cafeta. Niitä tulee siis kuin sieniä sateella. Erilaisia, pieni ja isoja, popupeja ja pysyviä, pirtissä olevia ja kaupungin parhailla kauppapaikoilla seisovia jne. Siis siellä missä ihmisiä, jotka haluavat jutella ja kuunnella.

Siksi toivotankin jälleen teidät kaikki tervetulleiksi mukaan. Niinistö Cafeiden ovet ovat auki kaikille. Tervetuloa. Kahvilaketjun paikat löytää helpoiten: www.niinistö.fi/cafe-niinisto.

Niin ja mukaan presidentintekijäksikin sinut kutsun. Liitypä mukaan tukiryhmään: www.niinistö.fi.

Ja me mennään taas…

 

*******************

Maanantaina 9.1.2011 Presidenttiehdokas Sauli Niinistö Hämeessä.

klo 11.00-11.30 Riihimäen Niinistö Cafe
klo 13.00-13.30 Hämeenlinnan Niinistö Cafe ja Kävelykatu Reska
klo 15.00-15.30 Forssan Niinistö Cafessa.


Tervetuloa mukaan

******************

Huomenna siis kiertue taas jatkuu. Tai joka päivähän se jatkuu nyt aina vaaleihin asti. Nyt ei siis todellakaan jarrutella vaan tehdään täysillä yhdessä työtä, että saamme maahamme jälleen hyvän yhteisen presidentin.

Tänään päivällä ehdin hetkeksi onneksi myös hevostallille. Vaahteramäellä tänään junnujen tallikisat ja oli kiva kirpakassa pakkassäässä päästä katsomaan lasten ja nuorten riemua heppojen kanssa. Perään vielä pieni ulkoilu ja tuntuu, että vaikka vaalikiertuetta on nyt tehty joka päivä voimia säästämättä niin tällainen hetki teki jotenkin kutaa. Virtaa taas kuin pienessä kylässä.

Huomenna matka jatkuu Sauli Niinistön kanssa Hämeessä. Riihimäki, Hämeenlinna ja Forssa päivän ohjelmassa.

 

 

 

Kommentit