Sauli Niinistö ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi

Uutiset, lauantaina 03.01.2009

Tänään Jenni Haukion kanssa vihitty eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on MTV:n uutisten tuoreen tutkimuksen mukaan täysin ylivoimainen ennakkosuosikki maamme seuraavaksi presidentiksi. Niinistön kannatus on presidenttipelissä omaa luokkaansa ja häntä kannattaa tällä hetkellä reilut 30 prosenttia suomalaisista presidentiksi. Toiseksi suosituin presidenttikandi on niin ikään kokoomuksen Alexander Stubb.

– Tietenkin tulos on upea. Tänään olemme saaneet iloita ja onnitella Saulia (Niinistöä) ja Jenniä (Haukiota) avioliitosta ja tämä galluptulos on hääpäivälle upea sinetti, kiitteli ja onnitteli kansanedustaja Timo Heinonen kollegaansa.

Tyytyväinen Heinonen oli myös ulkoministeri Alexander Stubbin vahvasta vedosta.

– Alex (Stubb) on hoitanut ministerin tehtävänsä täydellisesti. Kanerva aloitti homman aivan uudenlaisella otteella ja siitä Alexin on ollut hyvä jatkaa. Hänen taidoillaan ja kyvyillään se ei ole ollut kovinkaan vaikeaa, totesi Heinonen.

Sinivihreän hallituksen joukoilla menee muutenkin presidenttipelissä hyvin. Kolmossijan kokoomusehdokkaiden takana ottaa keskustan Matti Vanhanen seitsemän prosentin kannatuksella ennen perussuomalaisten Timo Soinia.

– Tietenkin merkillepantavaa on sekin, että kumpikin demarien ykkösehdokas eli (Erkki) Liikanen ja (Paavo) Lipponen saavat vain kolmen prosentin kannatuksen. Se kertoo jotain puolueen vaihtoehdoista ja tilanteesta.

Muutkin kyselyn nimet kuten Pekka Haavisto, Suvi-Anne Siimes ja Jorma Ollila saivat vain muutaman prosentin kannatuksen.

Kommentit