Kokoomuksen suosio kasvaa yhä – Keskusta ja SDP lähellä enää 20% kipurajaa

Uutiset, perjantaina 02.01.2009

Taloustutkimuksen Ylen Uutisille tekemä lähes 3000 henkilön mielipidetutkimus kertoo, että kokoomus on edelleen kasvattanut suosiotaan. Kokoomus äänestäisi nyt jo 24,2 prosenttia suomalaisista ja samaan aikaan sekä SDP:n että keskustan kannatus lähestyy jo suurten puolueiden kipurajana pidettyä 20 prosentin rajaa.

Tuoreimmassa mielipidemittauksessa kokoomuksen kannatus on noussut 24,2 prosenttiin edellisestä 23,5 lukemasta. Keskustaa joulukuussa oli äänestänyt 20,7 prosenttia suomalaisista ja SDP:tä enää 20,2 prosenttia. Keskustan ja SDP:n kannatus on laskenut marraskuun mittauksesta.

– Tulos on hieno ja tästä suurin kiitos kuuluu tietenkin kunnissa nyt työtä tehneille kunnallisvaaliehdokkaillemme ja toimijoille. Syksy oli vahvaa tekemisen aikaa ja hienoa on se, että mm. Korvakahviloita on edelleen ja Kuuntelemisen asenne politiikan teossamme jatkuu, kiitteli kansanedustaja Timo Heinonen.

Perussuomalaiset hengittää jo vasemmistoliiton niskaan

Kokoomuksen kovan suosionkasvun rinnalla toinen merkille pantava kirittäjä on edelleen perussuomalaiset. Timo Soinin vetovoima kantaa edelleen ja nyt perussuomalaiset ovat jättäneet jo kauas taakseen hiipuvat kristillisdemokraatit sekä vakiokannatuksia mittauttavat RKP:läiset. Soinilaiset lähestyvätkin jo vihreitä joiden kannatus joulukuussa oli 10,1 prosenttia sekä vasemmistoliittoa jolle mitattiin 8,2 prosentin kannatus. Perussuomalaisten uusin suosio kirjoitetaan luvuin 7,1. RKP:n kannatus on 4,1 ja kristillisdemokraattien enää vaivaiset 3,8 prosenttia.

– Tässä on selkeää muutosta ilmassa. Kristilliset ovat hiipuneet tasaisesti ja samaan aikaan perussuomalaiset ovat vahvistaneet asemiaan. Monissa keskusteluissa perussuomalaiset nostetaan jo jopa ykkösoppositiopuolueeksi ja tätä menoa se sitä pian onkin. Demarit menevät epätahdissa ja näyttää siltä, että Urpilaisesta ei ole joukkojensa kärjeksi, totesi Heinonen.

Kommentit