Sauli Niinistö ylivoimainen nuorten suosikki.

Blogi, keskiviikkona 18.01.2012

 

Eilen saimme ensimmäiset viralliset tiedot presidentinvaaleista. Nuorten alle 18 vuotiaiden varjovaalit järjestävä Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry julkisti oman vaalinsa tulokset ja tulos on mielenkiintoinen. Sauli Niinistö keräsi annetuista nuorten äänistä murskaenemmistö eli lähes 40 prosenttia.

Lähes 650 yläkoulussa, lukiossa ja ammattillisessa oppilaitoksessa järjestetyssä nuorisovaalissa Niinistön kannatus oli tarkasti 36,1 prosenttia. Kakkoseksi kauaksi taakse jäi Timo Soini ja Pekka Haavisto. Yllätys oli sen sijaan se, että Paavo Arhinmäki sai nuorten keskuudessa vain 7,9 prosenttia äänistä ja hänen taakseen jäi vielä Paavo Väyrynen 7,4 prosentilla ennen Paavo Lipposta jonka oli tyytyminen odotettuihin 5,3 prosentiin nuorten äänistä.

Nuorisovaaleissa äänensä antoi presidenttiehdokkaille yli 76 000 suomalaista alle 18 vuotiasta nuorta tammikuun 9,-13. päivänä.

Näin nuoret ovat puhuneet ja ensimmäinen virallinen vaalitulos on saatu nyt erilaisten gallupien rinnalle. Eli tällaisen presidentin maamme nuoret maahamme haluaisivat.

Tästä uusi päivä käyntiin. Tänään pressavaalikampanjointiin Helsinkiin ja sitten iltapäivästä yksi kokouskin eduskunnassa. Ja illalla Jokereiden peliin. Mutta kohta matkaan.

Kello 15.44 ja eduskunnan työhuoneessa. Hetki sitten päätökseen parituntinen kokous Valtion Liikuntaneuvoston LIIPO:n kokouksessa ja siellä tavan mukaan esillä hieman suurempia linjoja maamme liikuntapolitiikasta. Kevään aikana tarkoitus saada hieman juttuja eteenkin päin ja tänään sen eteen kovaa töitä teimmekin. Alkaa hahmottua.

Ennen Liipoa aamupäivä meni jälleen presidentivaalikampanjassa. Tämän päivän olin varannut tilaisuuksille Helsingissä ja ehdoton huipennus kampanjapäivää oli Esplanadin Niinistö Cafen pääministeri Jyrki Kataisen vierailu. Jos eilen oli Heinolan Cafe illalla täynnä niin tänään sitä oli Helsingin kahvila. Katainen piti erinomaisen puheen presidentinvaaleista ja monesta muustakin ja esitteli Suomalaisena tekona -palkintun Abloyn Ikämestariohjelman. Kannattaa muuten tutustua juttuu: Abloy Ikämestari-ohjelma. Tällaisista teoista Suomi elää.

Paikalla Helsingin Cafessa oli Kataisen lisäksi myös kansanedustajakollegani Lasse Männistö ja itse kun paikalla parituntia vietin niin juttukavereitakin riitti. Mukava, että täällä Helsingissäkin Heinonen jo tunnetaan. Jotain siis tehty ehkä oikeinkin tai sitten väärin 🙂

Nyt hetki vapaata. Vietetään se täällä eduskunnan työhuoneessa. Sitten illalla Fatbardhe Hetemajn ja VMP:n kanssa katsomaan Jokerien SM-liigapeliä. Ja illan aihekin mielenkiintoinen. Puhumme Suomen työvoimapolitiikasta ja mikä siinä on maahanmuuttajien rooli ja osuus tulevaisuudessa.

..

Kello 22.13 ja vain yön kämpillä edessä. Aamulla aikainen herätys ja hälytys eduskuntaan. Ulkoasiainvaliokunnalle ylimääräinen kokous ja aamusta eduskuntaan ja kokoukseen. Mielenkiintoista nähdä saammeko edes päätösvaltaa paikalle. Toivottavasti nyt presidenttiehdokkaatkin priorisoivat tämän edelle ja saamme tärkeitä asioita eteenpäin. Katsotaan huomenna tulevatko.

Mutta tänään ilta Hartwalla Areenalla. VMP eli Varamiespalvelu oli kutsunut paikalle ammattiyhdistysjohtoa ja muita vaikuttajia oli hieno saada olla mukana tässä pienessä reilun kymmenen hengen porukassa. Esillä laajasti työelämän kysymykset ja monet muutkin yhteiskunnan suuret kysymykset. Paljon tuli erilaisia ajatuksia ja ajatukset herättelyjäkin. Kiitokset siis VMP:lle ja Fatbardhe Hetemajlle hienosta tilaisuudesta ja kiitokset myös illan isännälle Hjallis Harkimolle jännittävästä pelistä. Joka tosin maalilakauksissa ratkesi lopulta espoolaisille. Hyvä peli ja hieno ilta kaiken kaikkiaan.

Jos nyt vielä hieman huomisia asioita ja sitten nukkumaan. Kiitos tästä päivästä ja alla vielä pieni videoblogikin joita osa on jo kaipailluitkin.

 

 

Kommentit