Sauli Niinistö veti Forssan torin täyteen väkeä – Tasavallan presidentin kannatus korkeaa kaikissa puolueissa

Blogi, perjantaina 05.01.2018

Tänään paluu arkeen ja saman tien kampanjahommiin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili tänään mm. Lounas-Hämeessä ja Forssan torilla olikin keskellä arkipäivää valtavasti väkeä. Ja mikä hienointa kaikenikäisiä lapsia, nuoria, aikuisia ja myös yli puoluerajojenkin.

Forssan torilla riitti tänään väkeä tungokseen asti. Hieno tunnelma ja paljon iloisia ihmisiä.

Forssan torilla Niinistöä haastatteli entinen päätoimittaja Kari Grahn ja keskustelussa sivuttiin montaa hyvinkin ajankohtaista asiaa. On hienoa huomata miten laaja-alaisesti maatamme ja sen ihmisiä tunteva presidenttimme on ja miten hän ennen muuta on huolissaan siitä, että ihan jokainen suomalainen voisi pärjätä huomennakin. Tänään esillä myös nuoret ja nuorten tilanne Suomessa ja moni muu ajankohtainen aihe. Niinistö on presidenttinä vienyt uudenlaiseen suuntaan presidenttiyttä eikä unilukkarin roolia ole haitannut sekään, että valtaoikeudet eivät ole enää Kekkosen aikojen tasolla. Niinistö on herätellyt meitä huomaamaan erilaisia asioita ja toiminut myös arvojohtajana yhdistäen kansaamme. Toivotaan, että kuuden vuoden päästä löytyy samanlainen osaava arvojohtaja, joka yhdistää tätä maatamme ja on Niinistön tapaan sellainen, että hänet voi tuntea omaksi presidentikseen ihan jokainen asuinpaikastaan, elämäntilanteestaan tai mistä muusta tahansa riippumatta.

Ehkä juuri tästä kumpuaa myös Sauli Niinistön todella korkea kansansuosiokin. Tänään Yle julkaisi tuoreimman kannatusmittauksen ja Niinistö on siinä edelleen ylivoimaisesti suosituin presidenttiehdokas. Kun Niinistöä kannattaa lähes kolme neljästä (72%) suomalaisista jää muiden ehdokkaiden kannatus vain yhteen (28%).

Vihreitä edustava Pekka Haavisto ei ole saanut enää taakseen sellaista hypeä ja nostetta kuin kuusi vuotta sitten. Mutta vanhoillakin nosteilla Haavisto on kisan kakkosena enää vain 11 prosentin kannatuksella. Haaviston kannatus ei enää ole edes siis Vihreiden kannatuksen tasolla ja iso osa Vihreitäkin muissa vaaleissa äänestävistä on nyt Niinistön takana.

Myös perussuomalaisten Laura Huhtasaari jää kauaksi perussuomalaisten kannatuksesta. Huhtasaari on kisassa kolmantena viiden prosentin kannatuksellaan. Ja parhaana keskustalaisena ehdokkaan Paavo Väyrynen on Niinistön (72%), Haaviston (11%) ja Huhtasaaren (5%) takana neljäntenä vaatimattomalla 4 prosentin kannatuksella. Väyrynen on kuitenkin nyt suositumpi kuin toinen keskustalainen ehdokas eli Matti Vanhanen, jota kannattaa 2 prosenttia äänestysikäisistä. Vanhasen edelle nousee myös SDP:n Tuula Haatainen kolmen prosentin kannatuksellaan. Haatainen näyttää jäävän kauaksi jo katastrofaalisena pidetystä Lipposen viime vaalien 7 prosentin kannatuksesta.

Kolmen kärjessä olevan ehdokkaan kannatukset eri puolueiden kannattajien keskuudessa. Ylen Grafiikkaa.

Ja näin menisi toinen kierros Ylen tuoreen gallupin mukaan.

Keskustan Matti Vanhasen kanssa yhtä suosittu tässä vaiheessa on vasemmistoliiton Merja Kyllönen (2%). Ja perää pitää Nils Torvalds, jonka kannatus on 1%.

Edelleen on kuitenkin hyvin mahdollista, että tilanne muuttuu ja vaaliin tulee myös toinen kierros. Toisella kierroksella kuitenkin Niinistön kannatus edelleen vahvistuisi eikä nyt näyttäisi tapahtuvan aiemmilta kerroilta tuttua tilanteen tasaantumista. Haastajat jäisivät kaikki toisella kierroksella 10 prosenttiin tai oikeastaan reilusti senkin alle. Ylelle Taloustutkimus haastatteli 1363 suomalaista 19.12.2017–3.1.2018. Tutkimuksen virhemarginaali on noin 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mutta muistetaan se, että gallupit eivät äänestä eli lopulta vain annetut äänet lasketaan ja ratkaisevat. Käydään siis äänestämässä hyvä yhteinen johtaja maallemme myös seuraaviksi kuudeksi vuodeksi.

Mukava päivä tänään siis hyvissä tunnelmissa Lounais-Hämeessä. Paljon tuttuja liikkeellä ja monia minunkin tärkeitä tukijoita niin Jokioisilta, Forssasta, Tammelasta, Riihimäeltä, Hämeenlinnasta ja muualtakin torilla Sauli kuuntelemassa ja tapaamassa. Tästä on mukava jatkaa eteenpäin!

….

Päivällä vielä Lopen kunnan trio-palaveri kunnan ajankohtaisista asioista ja mukava kiitoshetki sivistysjohtajamme töitä hoitaneelle Erika Kauppi-Nykäselle. Vuodenvaihteessa kunnassamme aloitti uusi sivistysjohtaja Piia Kyllönen. Piia on muuten omaasukua Heinonen 🙂 Niin ja sitten illalla vielä rakkaan kummipoika Eemelin kaksivuotisjuhlat Leppäkujalla.

 

 

 

 

Kommentit