Hyvää Loppiaista Lopelta – Joskus on ihan hyvä olla luvan kanssa vaan ihan Lopen uupunut

Blogi, lauantaina 06.01.2018

Hyvää Loppiaista teille kaikille Lopelta! Vaikka päivä ei varsinaisesti rakkaaseen kotikuntaani liitykään, mutta kun nimensä kautta hyvin liittyy niin olemme täällä Lopella ottaneet kaveriporukoilla tavaksi juhlistaa Loppiaista myös Lopen Uupuneiden juhlapäivänä. Monen monta kertaa olemme illallispöydässä istuneet ihan vaan Lopen uupuneina ja syöneet hyvää ruokaa ja juhlistaneet juuriamme ja loppilaisuuttamme.

Tällaisia Lopen Uupunut patsaita tai kynätelineitä myytiin aikanaan Lopella. Olen ajatellut, että yrittäisin saada luvan näiden uudelleen tuotannolle. Katsotaan jos onnistuu.

Lisäksi kun toistakymmentä vuotta olen Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana saanut toimia niin olen itselleni ottanut myös oikeuden antaa leikkimielisesti puheitteni osana erilaisista syistä kuulijoille luvan olla ihan luvan kanssa hetken ihan vaan Lopen uupuneita. Joskus syy on ollut ison tapahtuman tai tilaisuuden järjestäminen, joskus partio- tai palokuntaleirin järjestäminen tai joskus vain poikkeuksellisen hieno suoritus tai menestys vaikkapa urheilussa tai joskus kuorolaulussakin. Ja olen sen hetken luvan antanut myös monelle eläkkeelle jääneelle ja monesta muustakin painavasta ja tarkkaan harkitusta syystä. Tänään annan Loppiaisen kunniaksi teille ihan jokaiselle luvan olla hetken ihan vain Lopen Uupuneita. Menkää vaikkapa sohvalle ja nostakaa jalat hieman ylös. Se tuntuu hyvälle.

Olen myös miettinyt pidempään, että voisimme Lopella hyödyntää Loppiaista myös enemmän kuntammekin toimesta. Ajattelin, että nyt kun saamme Lopelle uuden kunnanjohtajan niin otan asian hänen kanssaan heti keskusteluun. Loppiaisena voisi ainakin olla joku konsertti Lopella. Miksi ei markkinapäiväkin. Ja vaikka pieni kansanjuhlakin. Tai ehkä liikuntapäivä missä kaikki kunnan liikuntapaikat ja seurat olisivat esillä ja kannustaisivat kaikki loppilaiset ja muutkin liikkumaan Loppiaisen kunniaksi. Jos olisi jäitä niin rusettiluistelua, Samolla voisi hiihdellä ja järvilläkin jäiden salliessa ja tietenkin salit ja muut olisivat auki mukavalla ohjelmalla. Olisiko tässä ideaa vai jossain muussa? Laittakaapa ideoita tulemaan.

Ja entisenä opettajan tiedän, että juhlapäivien nimet kirjoitetaan pienellä. Mutta minulle loppilaisena loppiainen on Loppiainen 🙂

Ihanaa Loppiaista teille kaikille ja kokeilkaa miten autuaaksi Lopen uupuneena pötköttely mielen vetää. Kroppakin tykkää.

….

Mukava päivä takana ja tänään niin Launosten Paruzzin rompepäivää kuin oman pikku lehmänkin tapaaminen. Uusi upea Omena länsisuomalainen on kyllä hieno lehmä. Kiitos kummimaatilani Portaankorva ja Liisa ja Pekka! ❤️

Kommentit