Salibandyn Suomen Cup toi mestarit Riihimäelle – Ja mestarit olivat Mestareita

Blogi, torstaina 24.11.2022

Salibandyn miesten Suomen Cupin kuudes kierros pelataan tällä viikolla ja varmasti yksi tämän kierroksen ISO ottelu – ainakin meille – oli Riihimäen Seudun Panthersin ja Tampereen Classicin välinen kohtaaminen tänään illalla. Sitä se ainakin oli siis meille Riihimäen seutukunnan väelle. Panthers on meidän oma joukkue ja kokoonpanossa isossa roolissa myös kotikuntani Lopen kasvatit ja sitten, kun vielä Classicin paras pelaaja tulee Lopelta niin, ei muuta kuin Ai ai!

No, MM-kisoista toipuvat Classic-tähdet potivat vielä hieman reissuflunssaa ja loppilaistähti Ville Lastikka myös pientä jalkavammaa ja niin Riihimäelle saapui tähtijoukkue kakkostähdistöllä.  Urheilutalon hornankattila oli kuitenkin täynnä väkeä ja tunnelma sen mukainen. Ja mehän elettiin mukana niin kuudentena pelaajana.

Tällä kertaa ei jättiyllätykseen Panthersilla ollut mitään mahdollisuutta, vaikka alussa Nico Matilainen toikin pantterilauman vielä 1-1 -lukemiin tyylikkäällä liigatason maalillaan. Tämän jälkeen ehkä jopa maailman paras sarjajoukkue meni kakkosmiehistölläänkin menojaan. Peli pyöri yhdessä päässä ja murhaavan kovalla varmuudella Classic maaleja iski. Kolmannessa erässä sitten nähtiin vähän enemmän peliä myös toisessa päässä, kun tampelaiset ottivat kakkosmiehistönkin sivuun urakkansa hoidettuaan ja täytti boksin junnukentällisillä.

4-14 loppulukemat kertoivat selvän voittajan, mutta eivät kuitenkaan täydellistä tasoeroa liigan ja Suomisarjan välillä. Ykkösmiehistöllä Ville Lastikan johdolla luvut olisivat nimittäin olleet vielä ihan jotain muuta.

Mutta mukava ilta jälleen Urheilutalolla ja ajelin vielä takaisin tänne isoon kaupunkiin. Pitkä viikko ollut ja väännetty ja viimeistelty meidän vaihtoehtobudjettia johdollani. Ensi tiistaina sen puolenpäivän aikaan medialle esittelen puheenjohtajamme Petteri Orpon kanssa Bottalla ja täysistunnossa VB:mme sitten keskustelussa ja käsittelyssä. Malttakaa siis vielä hetki.

Tänään eduskunnassa normaali kokouspäivä ja kyselytunnilla esillä sitten mm. varhaiskasvatus ja kouluasiat ja isosti myös paheneva jengirikollisuus. Tänään kerroimmekin, että lähdemme mukaan perussuomalaisten välikysymykseen jengirikollisuudesta. Tämän edessä vasemmistohallitus on täydellisesti ummistanut silmänsä. Ja tilanne näyttää pahenevan päivä päivältä.

 

 

Kommentit