9M723 Iskander-ohjuksia pystytään valmistamaan enää vain noin kuusi kappaletta kuukaudessa

Blogi, perjantaina 25.11.2022

”Heiltä alkaa olla kaikki lopussa”

Näin totesi Wall Street Journalissa CSIS-ajatuspajan strategiatutkija Eliot Cohen. Lehden mukaan Venäjän sotatarvikepula herättääkin jo nyt kysymyksiä siitä, kuinka kauan Venäjä enää voi jatkaa hyökkäyssotaansa Ukrainaa. Ja varmasti materiaalin vähyyden takia iskuja onkin kohdistettu nyt kasvavalla määrällä niin kaupunkien siviilikohteisiin kuin ennen muuta erilaisiin energiainfran kohteisiin ja solmukohtiin. Näyttää selvältä, että Venäjän on tarkoitus laittaa Ukraina polvilleen nälällä, janolla ja kylmyydellä. Venäjän viime viikkojen iskut ovatkin tappaneet lähinnä siviilejä ja tuhonneet niin kouluja, sairaaloita, asuinalueita ja kaikkea ns. kriittistä infrastruktuuria.

Paavi vertasi Putinin Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan holodomoriin eli ukrainalaisten kansanmurhaan 1930-luvulla.

Tällä viikolla Paavi Franciscus vertasikin Putinin Venäjän toimia Ukrainassa 1930-luvun Josif Stalinin toimii, missä silloinen diktaattori aiheutti poliittisilla vainoillaan nälänhätää ihmisille. Paavi kutsuikin nyt kaikkia rukoilemaan Ukrainan kansan puolesta ja liittymään lauantaina muistamaan ”hirvittävää holodomorin kansanmurhaa, Stalinin keinotekoisesti aiheuttamaa nälänhätää vuosina 1932–1933”.

Putinin Venäjä siis näyttää pyrkivän nyt saamaan aikaan uuden holodomorin. Kylmyys, jano ja nälkä tulevat tappamaan tulevana talvena. Siksi Ukraina tarvitsee nyt lisää sotilasapua mm. ohjus- ja ilmatorjuntajärjestelmiä, mutta myös kasvavassa määrin kaikkia perustarvikkeita ruuasta peittoihin ja lämmittimiin. Siviiliavun tarve siis kasvaa nyt hurjalla vauhdilla. Tarvitaan materiaalia millä voidaan tuhottuja verkostoja korjata, mutta myös generaattoreita ja muuta vastaavaa. Eurocities eli EU-kaupunkien verkosto kertoikin jo suunnitelmistaan toimittaa generaattoreita Ukrainaan.

Tässä me kaikki voimme myös osaltamme olla auttamassa. Tehdään jokainen se, mitä voimme. Pienikin apu on nyt suurta.

Ja, kun Venäjän materiaali on näin lopussa niin näyttää heidän toimintansa koko ajan epätoivoisemmalta ja julmemmalta. Voi toki olla niinkin, että tässäkin Venäjän on otettava hengähdystauko – vetäydyttäväkin? Nimittäin samaisen Wall Street Journalin mukaan esimerkiksi Iskander 9M723 -ballistisiaohjuksia Putinin Venäjä pystyy valmistamaan enää vain kuusi kappaletta kuukaudessa. Ne Putin on halunnut kenraali Sergei Surukovikin johdolla kohdistaa sairaaloihin, kouluihin ja sähkön ja vedenjakeluun. Kun sotajoukkoja vastaan ei entinen suuri ja mahtava pystynyt, niin nyt viimeiset ohjukset kohdistetaan siviileihin. Tätä osattiin odottaa, kun Putin määräsi juuri Surovikin hyökkäyssodan johtoon.

Raukkamaista.

 

 

 

Tagit: holodomor,

Kommentit