XI Mannerheim Hirvijahti vei perinteikkäille Marskin jahtimaille – Sen Tapio antaa, mitä on antaakseen

Blogi, lauantaina 26.11.2022

Yksitoista vuotta sitten lähdimme vaalimaan Marsalkka Gustav Mannerheimin metsästäjäperintöä. Ajatus tällaisesta perinnetyöstä oli muhinut jonkin aikaa mielessäni ja kun sitä esitin ystävälleni Kari Kuparille, kun palaset alkoivat loksahdella. Kanta-Hämeen sydänmaillahan marsalkkakin metsästi. Vanajanlinnan metsästyslinna oli tuttu paikka marskille ja oman metsästysmajansa paikaksikin hän valitsi Kanta-Hämeen, Punelian rannan Lopella. Kahden paikan läheisyys synnytti idean, että täällä Mannerheimin metsästäjäperintöä pitäisi vaalia. Ja kun vielä jahtipaikaksi löytyi läheisen Kytäjän Kartanon jahtimaat, niin kolmio oli valmis. Oli syntynyt Mannerheim Hirvijahti.

Mannerheimin Hirvijahdin isännöinnin otti hoitaakseen Sako toimitusjohtaja Raimo Karjalaisen johdolla ja joka syksy tuosta lähtien olemme kokoontuneet Mannerheimin metsästäjäperintöä vaalimaan.

Tämä oli tämä viikonloppu tänä vuonna. Eilen illalla kokoonnuimme Mannerheimin tapaan Vanajanlinnalle ja sieltä aamulla aikaisin liikkeelle metsälle. Illallisella eilen kiitin Raimoa perinteemme ylläpidosta ja annoin hänelle kaksi arvokkainta antamaani lahjaa. Tänä vuonna nimittäin Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja täytti 80 vuotta ja myös Marskin Ryyppy 80 vuotta. Majalla syntyi aikanaan ajatus, että olisi hienoa saada jotain aivan uniikkia loppilaista Mannerheimiä itselleni lahjaksi annettavaksi ja näin syntyi aidot Marskin Ryyppy -pikarit. Sain Majalta lainaan yhden alkuperäisen ryyppylasin ja siitä ystäväni, lasinpuhaltaja Kari Alakoski, teki leppäpuisen muotin ja puhalsi minulle aitoja Marskeja. Syksyllä lasit esittelin Marskin Ryypyn 80-vuotisjuhlahetkessä Lopen Marskin Majalla ja jatkossa tule antamaan näitä Marskeja lahjaksi tärkeimmissä.

Nyt jahtipäivä takana. Tapio antoi sen mitä oli antaakseen. Saaliiksi tänään upea yksitoistapiikkinen hirvi, hieno kymppipiikkipeura ja pari muuta metsän kulkijaa. Kartanon Riista järjesti meille upean metsästyspäivän Kytäjän Kartanon jahtimailla. Näillä mailla Mannerheimkin oli passissa – tosin täällä vain jänismettällä.

 

Kommentit