Sajaniemen Taidemäellä tehdään hienoa työtä.

Blogi, sunnuntaina 27.05.2012

Tänään Sajaniemen Taidemäellä vietettiin Perhepäivää. Perhetapahtuma keräsin ihan mukavasti väekä vaikka enemmänkin mäelle ja ohjelmapisteille olisi toki mahtunut. Mutta se täytyy todeta, että juuri tällaisia juttuja kesäkunta kaipaa aina vaan lisää ja vaikka joka viikonlopuksi. Lapsilla riitti ohjelmaa ja nähtävää ja koettavaa. Ja hauskoja oivalluksiakin joista erityisesti Sajaniemen oma jättiritsa Vihaiset Linnut sai hymyn huulille ja pitkän jonon aikaiseksi. Angry Birdsien hengessä jättiritsalla pääsi ampumaan vihaisia lintuja ja sekös oli hauskaa. Ja hauskaa oli myös Sakari Pälsin hengessä rakennettu arteenetsintäpiste ja tottakai ratsastus ja moni muukin.

Itse päärakennuksessakin oli jälleen uutta. Anne Malinin johdolla talo on saanut nyt oman kauneushuoneen ja siellä käynnistyy nyt jo mm. Kalevalainen jäsenhoito ja syksyllä sitten Päivi Ahtisen johdolla parturi- ja kampaamopalvelut. Ja kuulemma huonetta voivat muutkin kauneusalan ammattilaiset vuokrata ja tarjota näin palveluita Sajaniemessäkin. Jos intoa siis riittää niin ottakaapa yhteyttä Taidemäelle Malinin Anneen ja lähtekää mukaan. Lisää upeasti koko ajan kasvavasta ja kehittyvästä Sajaniemen Taidemäestä löytyy netistä: www.sajaniementaidemaki.net.

Ja hieno oli myös keväällä vielä suunnitteluasteella ollut Sauna-aistitila. Voivalan Ritvan projektina nyt koululuokassa oli melkein aito sauna ja aivan aidot tuoksut ja tunnelmat. Erinomainen juttu ja lisä mäelle. Ja alkoihan mäellä heti Perhetapahtuman jälkeen sitten jo kesäteatterinkin harjoitukset. Kesäkuun lopulla käynnistyy tämän kesän näytökset ja upeassa miljöössä tällä kertaa Marja Jotunin takuuvarmaa ja hauskaa eli Tohvelisankarin Rouva. Lippuja voi jo nyt varailla osoitteessa: www.lopenteatteri.net.

Mutta kyllä täytyy jälleen nostaa hattua Sajaniemen Taidemäen aktiiveille. Paikasta on hyvissä käsissä muodostunut juuri sellainen kylän keskus mistä pitkään voimme vain haaveilla. Nyt se alkaa olla totta ja olen varma, että paikka kasvaa ja kehittyy tästä koko ajan lisää. Hienoa työtä Lopen ja loppilaisten ja vapaa-ajanloppilaistenkin hyväksi. Kiitos Anne, Ritva ja kumppanit.

Mutta nyt jo takaisin mökillä. Nyt pitäisi kaivaa saha ja muut esille. Hieman rakennustöitä tänään.

Mukava päivä takana. Nikkaroinnit sain valmiiksi ja hieman muutakin tuli nurkissa tehtyä. Sellaista aikalailla hyvää vapaapäivän viettoa. Erittäin kaunis on ollut tämä iltakin ja tällaisista kesäilloista kannattaa kyllä todellakin ottaa kaikki irti. Nauttia vaan.

Huomenna sitten maakuntapäivää ja ohjelmaa taas monenlaista. Aamusta tosin tarkoitus vielä ehtiä käydä kummitilalla Lopen Hunsalassa. Portaankorvassa jo lehmät laitumella ja tarkoitus käydä isäntäperhettä moikkaamassa. Ja jos vaikka hyvää ternimaitoa olisi tarjolla suoraan kummitilaltani.

 

Kommentit