Sain uuden Yrittäjäkummin

Blogi, tiistaina 22.08.2023

Tänään sain itselleni uuden yrityskummin tai kummiyrittäjän – kuinka vaan. Suomen Yrittäjät ovat nimenneet meille kansanedustajille jo vuosien ajan kummiyrittäjiä ja tänä vuonna uuden vaalikauden alkajaisiksi kummeja vähän taas päivitettiin. Hämeen Yrittäjien tilaisuudessa Iittalan Lasimäellä ja Kultasuklaalla sain itselleni nyt uuden kontaktihenkilön, kun

Maikki Oy:n Tuuli-Elina Andersen on uusi kummiyrittäjäni.

Meille kansanedustajille on vuosien varrella nimetty erilaisia kummeja. Teoston Kulttuurikumminani pitkään toimi Cheek eli Jare Tiihonen, SKAL:n kuljetusalankummina Petri Tarkkala Tarkkalan Kuljetukselta, MTK:n kummitilana pitkään toimi Liisa ja Pekka Salmelan Portaankorvan tila Hunsalasta jne. Yrityskummeja on vuosien varrella ollut myös useampia ja aina kummien tehtävä on tuoda meille päättäjille tietoon omia ja oman alan ajankohtaisia aiheita ja kehittämistarpeita.

On myös ollut mukava saada yrittäjäpuolella aina hieman erilaisia yrittäjiä myös kummeikseni. Isoilla yrityksillä on nimittäin aivan toisenlaisia huolia ja aiheita pinnalla kuin pienemmillä toimijoilla. Joskus isoin huoli on kansainvälistymisen haasteissa, joskus osaavan työvoiman saamisessa, joskus kilpailutuksissa ja joskus sukupolvenvaihdoksissa jne. On hyvä, että kaikkien ääntä saadaan kuuleviin.

Tänään oli kiva saada tutustua yrittäjä Tuuli-Elina Anderseniin Maikki Oy:stä. Meitä itseasiassa vähän yhdistää myös yrittäjäjutut. Tuuli-Elina toimii tapahtuma-alalla ja samalla aikanaan itsekin yli 20 vuotta sitten Oy TeeHoo Ltd:n kanssa aloitin. Omakin yritykseni edelleen toimii, mutta ei enää välitä muita työntekijöitä messuille ja tapahtumiin enkä sen kautta messu- ja juontotöitä tee, mutta yritys elää edelleen ja sen kautta teen mm. edelleen nuo moottoriurheilun selostajatyöni yms.

Vierailulla pääsin jälleen piipahtamaan myös Kultasuklaalla ja kuulemaan yrityksen tilannepäivityksen vaikeiden korona ja muiden haasteiden keskeltä. Ja piipahdin myös Naskali Leatherillä Jyriä moikkaamassa ja lounaalla aivan loistavassa Bistro Alvarissa. Tuore yrittäjä Kasper Mäkinen oli loihtinut kyllä kertakaikkisen hyviä makuja lounaalle. Vahva suosittelu, jos Iittalan suunnassa ajelette.

Iso kiitos antoisasta päivästä Hämeen Yrittäjille Juha Haukan johdolla ja kiitos yrittäjille hyvistä yritysesittelyistä ja ennen muuta ajankohtaisista aiheista. Pidetään yhtä.

Ps. Avasin tälle päivälle myös toisen blogi-sivuni. Siellä hieman juttua eilisestä tutkimusmatkastani.

Kommentit