Saija Grönholm kymmenennen thDERBYn voittoon – ”Kesäpäivien parhautta”

Uutiset, lauantaina 14.07.2012

-Kyllä nämä ovat niitä kesäpäivistä parhaimpia. Itseasiassa tämä koko viikko on ollut sellaista, totesi Timo Heinonen kymmennen thDERBY-ratsastuskilpailunsa jälkeen.

thDERBY -perinne sai alkunsa kymmenen vuotta sitten kun silloin vielä luokanopettajana toiminut Timo Heinonen päätti haastaa ratsastuskaverinsa leikkimieliseen kilpailuun. Heinonen oli ehtinyt harrastaa ratsastusta vasta tasan vuoden, mutta kilpailuperinne sai siitä alkunsa. Tänään perinteikkäänä thDERBY-viikonloppuna heinäkuun puolivälissä kilpailu käytiin jo kymmenennen kerran. Tällä kertaa kilpailussa saatiin myös uusi voittaja kun ainoana jokaiseen derbyyn osallistunut Saija Grönholm nappari voiton.

– Olin erittäin iloinen itsekin Saijan (Gronholmin) voitosta. Saija on ollut kanssani ainoana mukana joka kesä thDERBYssäni ja kyllä hän nyt ansaitsi voittonsa. Saija on tehnyt valtavasti työtä, kiitteli Heinonen, joka itse joutui nyt tyytymään neljänteen sijaan.

Saija Grönholmin takana kakkoseksi vain yhden pisteen vähemmän pisteitä keränneenä ratsasti kilpailun jo neljä kertaa aiemmin nimiinsä ottanut Katriina Kemppi. Kolmanneksi kovimmat pisteet radalta keräsi Niina Laine ennen Timo Heinosta.

– Itse toivon kyllä paikkaa kärkikolmikkoon, mutta nyt tässä seurassa ei taidot riittäneet tämän korkeammalle. Meillä on aivan mahtavan mukana ratsastusporukka ja tasainen sakki. Pisteissä ei ollut suuria eroja, kommentoi Heinonen.

Kilpailun jälkeen Vaahteramäen Ratsastuskoulun Timo Heinosen ratsastuskaverit suuntasivat vielä kilpailun illanviettoon.

– Palkintoina oli tänään Sundettan thDERBY-pikeiden lisäksi aivan ihastuttavia ja ainutlaatuisia Katariina Güthwertin koruja. Koruissa oli ystävieni hevosten kuvia. Mm. ex-avustajani Tiina Seppälä sai itselleen uniikin korun oman Teeba-hevosensa kuvalla ja ratsastuksen opettajistamme Minna Varis korun Hurja-Eron kuvalla, paljasti Heinonen.

Kommentit