Sadepäivälle parasta tekemistä? – Me mennään teatteriin.

Blogi, sunnuntaina 19.10.2014

Tänään oli sellainen syyspäivä joita ei kauheasti odota. Ei vaikka itse pidänkin sateesta. Itseasiassa enemmän kuitenkin sellaisista kivoista kesäiltojen sateista kun lämmintä riittää. Tykkään minä syksystäkin ei sinänsä, mutta en tällaisista sateisista ja vielä harmaistakin päivistä. Tänään siis piti keksiä hyvää tekemistä ja mikäs sen parempaa kuin teatteri.

Riihimäen Nuorisoteatterilla on jälleen vilkas loppuvuosi. Upeita näytelmiä ja esityksiä illat täynnä. Tänään me menimme koko perheen voimalla katsomaan Sinikka ja Tiina Nopolan mainion Heinähattu ja Vilttitossu ja Pamela-tädin. Sanna Saarelan ja Tuukka Tiihosen ohjaamana musiikkinäytelmänä tarina todellakin lähti lentoon. Lavalle oli kerätty kokeneista nuorisoteatterilaisia, mutta myös aivan uusimpia. Taisivat pienimmät näyttelijät olla reilusti alle kymmenvuotiaita ja hekin niin täysillä ja osaavasti koko ajan mukana. Tarinan päähenkilöt Heinähattu (Henna Ristiniemi) ja Vilttitossu (Vilma Paananen) olivat aivan mainiot. Aivan hervoton meno ja sen huomasi, että tytöt tekemästään nauttivat. Omaksi suosikiksi tänään nousi ehdottomasti Vilma Paananen näin entisenä eemelinä. Tykkäsin. Tästä nuoresta kuullaan vielä.

Tarinan päähenkilöksi nousee tietenkin Pamela-tädiksikin ajautuva Sorkkarauta Salonen. Kokenut RNT:läinen Esa Nieminen vetää upean suorituksen jälleen. Pääroolissa ehdoton ja hienosti niin lauluissa kuin eri tunnelmissakin mukana.

Ja täytyy vielä nostaa erikseen esille myös aivan erinomaisen roolisuorituksen isä Kattilakoskena tekevä Joonas Mämmelä. Ei suuren suuri rooli, mutta aivan mahtava ja varmasti meidän aikuisten yksi tärkeimpiä viihdyttäjiä. Erinomainen tohtorisykerö. 

Riihimäen Nuorisoteatteri tekee jälleen siis takuuvarmaa työtä. Hienoa, että teatteriharrastus elää ja kantaa. Niin kuin tuossa edellä totesin niin pienimmät olivat nipin napin kouluikäisiä ja kokeneimmat sitten jo varmaan lähes 20 vuotta nuorisoteatterilla toimineita. Ja ammattilaisiahan heistä monesta on jo tullut ja näistä nuorista vielä monesta kuulemme.

Sinikka ja Tiina Nopolan mainiossa lastenkirjassa Heinähatun ja Vilttitossun äiti Hanna Kattilakoski on siis perheenäitinä tiukoilla. Arki kaatuu päälle ja siinähän on tomerampikin äiti helpolla hermoromahduksen partaalla. Ymmärrän isänä hyvin. Ja niin tarinassa äiti sitten lähteekin hermojaan lepuuttamaan ja siitä seikkailu vasta alkaakin. Vankilasta karanneet Sorkkarauta-Salonen ja Viila-Voutilainen astuvat tarinaan mukaan. Kovempi gansteri Viila jatkaa pakoaan ja Sorkkarauta joutuu vahingossa Pamela-tädiksi pukeutuneena Kattilakosken riiviöiden hoitotädiksi. Siinä sedällä riittääkin tehtävää ja Esa Niemisellä Sorkkarautana näyteltävää. Alibullenin neidit vahvasti mukana tarinassa totta kai kakkuineen ja koruineen ja menoa siis riittää koko kaksituntisen.

Riihimäen Nuorisoteatterin versio on tehty niin että katsomossa viihtyi niin äiti kuin isäkin ja myös perheen 2 ja 5-vuotiaat lapsetkin. Ja näytti siellä hytkyvän monet isovanhemmatkin hauskan tarinan vauhdissa. Ja lapsille hieman jännitystäkin. Tämän hienon ja vauhdikkaan musikaalin parissa viihtyy siis koko perhe! 

Lippuja on vielä ainakin jonkun verran saatavana. Kannattaa ehdottomasti tulla vaikka kauempaakin katsomaan Kino-Sampoon tämäkin seikkailumusikaali. Erinomainen lavastus, äänimaailma ja kokonaisuus tempaisee mukaan. Onneksi Nopoloiden kynästä on syntynyt monta Heinähattu ja Vilttitossu -kirjaa eli toivottavasti Kino-Sammollakin tarinat jatkuvat.

Kerran Nuorisoteatterille! Hei!

Lippuja voitte kurkata ja varata: www.lippuagentti.fi. 

Sunnuntai-päivä näin painunut jo iltaan. Huomenna sitten Helsinkiin aamusta varhain. Ulkoministeriön koulutusta koko päivä ja illalla sitten Lopen kunnanvaltuuston iltakoulu ensi vuoden budjetista. Kommentit