Oppia ikä kaikki – Koulutuspäivä kehityspolitiikan parissa.

Blogi, maanantaina 20.10.2014

Olen yrittänyt aina pysyä tässäkin työssä ajanhermolla. Ja myös oppia joka päivä jotain uutta ja osallistua myös aikataulujen puitteissa erilaisiin koulutuksiin. Nyt nappasin kalenterista yhden maakuntapäivän itselleni ja koulutukselle. Ulkoministeriössä tänään pienellä porukalla perehdyimme kehityspolitiikkaan ja kehitysyhteistyön ajankohtaisiin aiheisiin. Näiden parissa olen saanut jo kolme vuotta tehdä töitä ulkoasiainvaliokunnassa, mutta nyt sellainen tehokurssi ja muutama matkapäiväkin marraskuussa luvassa. Nepal silloin kohteena ja siitä hieman lähempänä sitten lisää.

Helsingissä myös eduskunnassa hieman töitä ja sitten Riihimäen kautta Lopelle. Tänään ilta oli varattu kotikunnan valtuuston iltakoululle. Olen valtuustonpuheenjohtajana halunnut tehostaa ja sitouttaa myös valtuustoamme aina kunnan talousarvion tekemiseen ja nyt jo ennen kunnanhallituksen käsittelyä kävimme valtuutettujen ja johtavien viranhaltijoiden kanssa läpi ensi vuoden asioita. Ensi vuoden talousarvion valmistelu on ollut vaikeampaa kuin aiempina vuosina. Talouden tasapainotavoitteesta ei kuitenkaan kunnanhallitus saa minusta lipsua ja tiukkaa ja tarkkaa taloudenpitoa tulee jatkaa. Velkamäärän vähentyminenkin pitää säilyttää koko ajan agendalla niin että kuntamme säilyy elinvoimaisena jatkossakin. Talousjohtaja Pekka Leppäsen johdolla ensi vuoden budjettia on nyt tehty tarkasti ja tilanne on jo parempi kuin kesällä kun valtuusto päätti talouden raameista. Ja toivottavasti talous alkaa pikku hiljaa myös elpyäkin niin hyvä tästä vielä tulee.

Ensi vuonna kuntamme investoi jälleen paljon ja vuorossa on Launosten koulun suuriremontti ja uuden eskaritalon rakentaminen. Myös tiestöä laitetaan kuntoon ja myös Silmänkannon yritysaluekin etenee. Muutama asia minusta vielä vaatii hieman keskustelua, mutta palaan niihin vasta sitten kun kunnanhallituksen esitys on valmis ja julkinen. Isoja juttuja edessä ja haasteetkin aika mittavia palveluiden turvaamisen suhteen. Helppo työ ei kunnanhallituksellamme ole edessä.

Tänään nyt vain näin lyhyesti. Huomenna sitten eduskunnassa täydellä teholla käyntiin alkoholilainsäädännön korjausaloitteeni nimien keruu. Pidän teidät ajantasalla millaisen vastaanoton esitykseni saa.

 

Kommentit